Bolesť hrdla v prvom trimestri

samdar
25. jan 2012

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu, možno ste sa s tým už stretli. Som druhýkrát tehotná, som v 6tt, a už asi týždeň ma bolí hrdlo. Nemám teplotu, ani nádchu, ani bolesti kĺbov, takže nejakú virózu vylučujem. Hrdlo ma cez deň bolí len trochu, vrcholí to vždy večer - silným štípaním, pálením. Navyše ma bolievajú zuby a ďasná - pomôže len umytie zubov alebo haramnček. Keď som čakala prvé dieťa, hrdlo ma bolelo veľmi často, raz mi zistili aj kvasinky v krku, raz streptokoka, ale v podstate nič iné, akurát ešte že môžem mať chronický zápal mandlí. Stretli ste sa už s takouto bolesťou hrdla? Neriešila by som to nebyť tehotná, bojím sa infekcie a teploty, keďže viem, že v prvom trimestri to nie dobre. Poraďte mi prosím, ak máte niekto skúsenosť. Veľmi ďakujem!

tinki
25. jan 2012

@samdar kloktaj slanú vodu...to dosť pomáha.. 🙂

samdar
autor
25. jan 2012

@tinki Môžem to skúsiť, i keď moja lekárka mi raz povedala, že to je to najhoršie, čo môžem urobiť 🙂 Ale za pokus nič nedám.

moonlightka
25. jan 2012

skús zázvorový čaj

samdar
autor
25. jan 2012

@moonlightka A môže sa v tehotenstve? Kdesi som čítala, že zázvor by sa nemal...

kiwi82
25. jan 2012

ahoj, no podľa mňa dlhotrvajúca bolesť hrdla nie je vporiadku. Skús požiadť doktora, nech ti zoberie krv a zistí CRP - zápalové parametre v krvi, či ozaj nejde o nejakého streptokoka alebo niečo.... podľa mňa je lepšie brať aj v tehotenstve antibiotiká ak sa ináč nedá ako to zanedbať a potom sa ti to môže zhoršiť. veď sú také atb, čo môžu aj tehotné. čo sa týka kloktania tak tiež odporúčam vodu s morskou soľou. mne zaberá aj Tantum verde ale to asi nie je pre tehuľky. alebo čaj s citronom a medom, niekto zasa preferuje teplé mlieko s cesnakom a medom...... pripadne nejaké homeopatiká. Držím palčeky, nech to čím skor prejde.

kiwi82
25. jan 2012

alebo nech ti urobia výter z hrdla a dajú na kultiváciu 😉

samdar
autor
25. jan 2012

@kiwi82 Ďakujem! Tie výtery asi skúsim, nech viem na čom som...len ma odrádza moja lekárka, ale keď ju požiadam, verím, že odoberie...skúsim aj to mlieko a cesnak...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre