Ženušky čo Vám pomaha na bolesť hlavy v tehotenstve ? 🙂 idem zošalieeť
Tiež Paralen keď bolo najhoršie. Treba veľa piť cez den
Kava, kofola alebo cola, mam doma tusim alpa masazny krem tak to na celo a studeny obklad...a ked je najhorsie ze ma zacina uz aj napinat na vracanie tak paralen
@misulik1310 káva, veľa vody, spánok alebo paralen
@misulik1310 mne pomáhal Paralen alebo Panadol.
@malinajahoda to je to iste, len ina firma 🙂 To len pre zaujimavost, proste je uplne jedno, ktore si das.
Magnezko 2x denne, mala slabsia kava 2x denne, veeeela pit (ale nie narazovo ale pravidelne) a ked ani tak to neslo tak paralen, studeny obklad a zalahnut do tmy a skusit spat...cely prvy a polovicu druheho trimestra som tak fungovala...tu kavu mi nakazala lekarka ked v nemocnici videla ake mam zachvaty...preslo mi to okolo 24-26tt...
vyradit cukor z jedalnicka, dodrziavat pitny rezim
Poskušam niekedy to je fakt neskutočne neprijemne :/ ďakujeem baby 🙂
Paracetamol (účinná látka v paralene i panadole) by sa v tehotenstve nemal, hlavne v prvom trimestri.
@dorottka ďakujem za obohacujúci poznatok. Mimochodom vedela som, že oba tieto lieky obsahujú tu istú latku. Ale veľká vďaka, že si si dala tu námahu a napísala mi co vlastne uz dávne veky viem.
@titla ale môže. Ja som sa to priamo opýtala na neurológii. Ak nepomôžu babské rady, inak sa pomôcť nedá ako 1 tabletkou.
@malinajahoda napisala som to v dobrom, pretoze tento poznatok mna pred par rokmi celkom prekvapil, tak som myslela, ze to podam dalej, keby nahodou niekto nevedel, o tom je forum. Jaj ta vztahovacnost, nie kazdy podpichuje alebo chce ludi zosmiesnovat.
@malinajahoda Mne povedal lekár, že naozaj len v nevyhnutných prípadoch. Jasné, že raz za čas jedna tabletka neublíži, ale dlhodobé užívanie môže poškodiť plod.
Nedávno tu bola diskusia v skupinách porada s lekárnikom https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna-s-lekarnikom-o-liekoch/duphastom-a-paralen/
a tiež tam odznelo, že Paralen v prvom trimestri nie je najlepšia voľba.
@titla ale ak ti nič iné nepomôže? Ja som nepísala o dlhodobom používaní.
ja mavam silne migreny spojene s vracanim, nedokazem stat, pozerat a niekedy neviem ani rozpravat. nepomaha mi vela tekutin, ani babske rady ci to.uz bolo v tehotenstve alebo mimo.. a neurolog a aj gynekolog mi povolili paracetamol 1000mg za 24h aj v prvom trimestri.. raz som bola v nemocnici na infuzkach paracetamolu, ked som cakala prveho syna v 12tt.. na margo diskusie s lekarnickou poviem len tolko, ze lekarnik mi zakazal vzdy akekolvek lieky v tehotenstve, zatial co lekar povolil.. niektore bolesti sa jednoducho vydrzat nedaju, ale to pochopia len ludia co take aj realne zaziju..
@jana_eyre 👍
@dorottka myslela som, že podpichujes. Takže v pohode 😉. Som už zvyknutá tu na MK aj na také typy ľudí 🤦.
Vyskusaj silnu citronovu vodu (pol citrona na 2dcl vody) a vypi naraz...pripadne ak ide o velmi silnu bolest, vypi kavu a kratko na to tuto citronovu vodu...mne to uz 2x pomohlo pri silnej migrene 😉
A preventivne 1x denne Magnosolv (predpise ti gynekolog, je to fakt silne magnezium na predpis)...a pocvic trocha na krcnu chrbticu, u mna je prave ta castou pricinou bolesti hlavy.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@misulik1310 káva alebo v horšom prípade keď sa už nedalo vydržať paralel