Bolesť hlavy v tehotenstve

misulik1310
15. nov 2018

Ženušky čo Vám pomaha na bolesť hlavy v tehotenstve ? 🙂 idem zošalieeť

danielalaura
15. nov 2018

@misulik1310 káva alebo v horšom prípade keď sa už nedalo vydržať paralel

pininka
15. nov 2018

Tiež Paralen keď bolo najhoršie. Treba veľa piť cez den

lejka01
15. nov 2018

Kava, kofola alebo cola, mam doma tusim alpa masazny krem tak to na celo a studeny obklad...a ked je najhorsie ze ma zacina uz aj napinat na vracanie tak paralen

whatever1
15. nov 2018

@misulik1310 káva, veľa vody, spánok alebo paralen

malinajahoda
15. nov 2018

@misulik1310 mne pomáhal Paralen alebo Panadol.

dorottka
16. nov 2018

@malinajahoda to je to iste, len ina firma 🙂 To len pre zaujimavost, proste je uplne jedno, ktore si das.

veronice
16. nov 2018

Magnezko 2x denne, mala slabsia kava 2x denne, veeeela pit (ale nie narazovo ale pravidelne) a ked ani tak to neslo tak paralen, studeny obklad a zalahnut do tmy a skusit spat...cely prvy a polovicu druheho trimestra som tak fungovala...tu kavu mi nakazala lekarka ked v nemocnici videla ake mam zachvaty...preslo mi to okolo 24-26tt...

nevludna
16. nov 2018

vyradit cukor z jedalnicka, dodrziavat pitny rezim

misulik1310
autor
16. nov 2018

Poskušam niekedy to je fakt neskutočne neprijemne :/ ďakujeem baby 🙂

titla
16. nov 2018

Paracetamol (účinná látka v paralene i panadole) by sa v tehotenstve nemal, hlavne v prvom trimestri.

malinajahoda
16. nov 2018

@dorottka ďakujem za obohacujúci poznatok. Mimochodom vedela som, že oba tieto lieky obsahujú tu istú latku. Ale veľká vďaka, že si si dala tu námahu a napísala mi co vlastne uz dávne veky viem.

malinajahoda
16. nov 2018

@titla ale môže. Ja som sa to priamo opýtala na neurológii. Ak nepomôžu babské rady, inak sa pomôcť nedá ako 1 tabletkou.

dorottka
16. nov 2018

@malinajahoda napisala som to v dobrom, pretoze tento poznatok mna pred par rokmi celkom prekvapil, tak som myslela, ze to podam dalej, keby nahodou niekto nevedel, o tom je forum. Jaj ta vztahovacnost, nie kazdy podpichuje alebo chce ludi zosmiesnovat.

titla
16. nov 2018

@malinajahoda Mne povedal lekár, že naozaj len v nevyhnutných prípadoch. Jasné, že raz za čas jedna tabletka neublíži, ale dlhodobé užívanie môže poškodiť plod.
Nedávno tu bola diskusia v skupinách porada s lekárnikom https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna-s-lekarnikom-o-liekoch/duphastom-a-paralen/
a tiež tam odznelo, že Paralen v prvom trimestri nie je najlepšia voľba.

malinajahoda
16. nov 2018

@titla ale ak ti nič iné nepomôže? Ja som nepísala o dlhodobom používaní.

jana_eyre
16. nov 2018

ja mavam silne migreny spojene s vracanim, nedokazem stat, pozerat a niekedy neviem ani rozpravat. nepomaha mi vela tekutin, ani babske rady ci to.uz bolo v tehotenstve alebo mimo.. a neurolog a aj gynekolog mi povolili paracetamol 1000mg za 24h aj v prvom trimestri.. raz som bola v nemocnici na infuzkach paracetamolu, ked som cakala prveho syna v 12tt.. na margo diskusie s lekarnickou poviem len tolko, ze lekarnik mi zakazal vzdy akekolvek lieky v tehotenstve, zatial co lekar povolil.. niektore bolesti sa jednoducho vydrzat nedaju, ale to pochopia len ludia co take aj realne zaziju..

malinajahoda
16. nov 2018

@jana_eyre 👍

malinajahoda
16. nov 2018

@dorottka myslela som, že podpichujes. Takže v pohode 😉. Som už zvyknutá tu na MK aj na také typy ľudí 🤦.

terka_123
16. nov 2018

Vyskusaj silnu citronovu vodu (pol citrona na 2dcl vody) a vypi naraz...pripadne ak ide o velmi silnu bolest, vypi kavu a kratko na to tuto citronovu vodu...mne to uz 2x pomohlo pri silnej migrene 😉
A preventivne 1x denne Magnosolv (predpise ti gynekolog, je to fakt silne magnezium na predpis)...a pocvic trocha na krcnu chrbticu, u mna je prave ta castou pricinou bolesti hlavy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre