Boľavé prsníky v 5 týždni

michalka55
23. júl 2012

Ahojte baby ..som v 5.tt a strasne ma bolia prsia. je viem že je to normálny a dobrý 🙂 tehotenský príznak, ale bolí to velmi ☹ neviete mi poradiť čo by mi mohlo zmierniť bolesť alebo aj nejaké babské recepty? 🙂 može mi z nich už aj teraz niečo vytekať?? dakujem 😅

marylyn126
23. júl 2012

Ahoj Michalka, je to normalne, prsia sa ti zacinaju nalievat, to budes mat minimalne prvy trimester, potom sa to na chvilku zlepsi a ku koncu tretieho sa to zasa moze objavit. Kolostrum sa ti moze kludne objavit uz teraz, ukazdej zeny je to individualne, len to netreba vytlacat, lebo to moze vyvolavat tvorbu oxytocinu a podporovat aktivitu maternice, co nie je na zaciatku tehu vobec dobre. Mne na bolestive prsniky pomahala tepla sprcha, pripadne striedat teplu a vlaznu vodu, a masirovala som si prsia kremom, ale opat, s vynechanim bradaviek. 🙂 Tak hadam ta to skoro prejde, drzim palce! 🙂

noname26
23. júl 2012

teplá sprcha zmierňuje napätie aj mne🙂

soni1
23. júl 2012

@noname26 ahoj, ani ty necítiš napätie v prsníkoch?

noname26
23. júl 2012

@soni1 no už to trochu začína. Včera som mala stres, lebo už pár dní slabo boleli a včera nič, som sa bála, že sme skončili☹. Ale od večera bolia raz toľko🙂. Bolia ma na dotyk a sú tročku napnutejšie, ale veľkosť sa mi zatiaľ nezmenila. Dúfam, že dáke to číslo naberiem🙂) príroda ma zatiaľ totiž šetrila🙂

soni1
23. júl 2012

@noname26 ja tiež necítim také napätie, ozaj len sem-tam, ale baby tu písali, že aj to je normálne. Mňa od včera tak intenzívnejšie pobolieva podbruško ako na menzes.

noname26
23. júl 2012

@soni1 to som ja mala v sobotu a dost hodne a inak bezne trochu kazdy den a stale ma pobolievaju vajecniky - ale uz asi zabiehame mimo temy 🙂

michalka55
autor
23. júl 2012

@noame26 @soni1 .baby vy ste tiez teraz 5-6tt. ??? 🙂

soni1
23. júl 2012

@michalka55 ahoj, ano

soni1
23. júl 2012

@michalka55 máš aj nejaké príznaky?

michalka55
autor
23. júl 2012

@soni1 hej, ja mam hadam vsetky 🙂 mam ranne nevolnosti ktore trvaju aj cely den niekedy :/, tie prsniky, bolieva ma hlava, strasne vela jem 🙂 ...ty mas?

katkasofi
23. júl 2012

@noname26 moja neplaš sa ak nahodou prestanu boliet prsia...aj mna prestavaju, som to hovorila dneska primarovi a iba sa usmial ze sa moc sledujem...a dneska na sone krasne srdiecko bolo vidiet....takze ak aj prestavaju boliet prsniky neznamena to hned potrat. ja som dneska isla na sono s presvedcenim ze dalsi MA, ale bolo srdiecko, takze pohoda...

katkasofi
23. júl 2012

@michalka55 moja vies co pomahalo mne? ina podprsenka...ziadna vystuz ani kostice. nosim kojenecku. je trosku volnejsia aj po obvode...vies ked mas prsia stlacene a potom si das dolu podprdu bude to este horsie...inak som si kupila aj sportovu, ale ta je spevnena zospodu, cize ziadna slava... najlepsie je ta volna kojenecka, klasicka. skús a daj vediet 😉

michalka55
autor
23. júl 2012

@katkasofi ahoj, dakujem 🙂 no ja taku podprsenku nosim klasicku kojenecku tiez a aj v nej spavam, je to tak lepsie.. no len ma to dost boli aj napriek tomu :/ svagrina mi poradila aj mandlovy olej a masaz, tak priatel masiruje 😉 ..no som zvedava ...lebo ako ja viem ze to normalne a je to dobre znamenie, ale aj tak sa do kedysi neda, je to tazko no 🙂

noname26
23. júl 2012

@katkasofi juj tak to závidíme, my ideme na sono až 13.8., ak budeme v poriadku, čo dúfam, tak radšej až toho 13teho ako skôr - a oni potvory bolia nebolia, v noci i rano boleli ked som chcela spat a teraz nic, akokeby sa nechumelilo:( no ešteže ako píšeš je to v pohode - ja dáke špeci podprsenky zatiaľ nepotrebujem, zatiaľ sme stále na tom našom Ačku🙂

noname26
23. júl 2012

@katkasofi a gratulujem srdečne k srdiečku, ja na tento okamih čakám ako na ihlách, ešte sme to zatiaľ nezažili. Musí to byť úžasné, mne sa už o tom normálne aj sníva. Rada by som to dopriala i manželovi, prvý krát počuť po tom všetkom, čím sme si už prešli. len to sono je vaginálne, myslíš, že je hlúpe volať ho na také sono? ktovie čo by povedal doktor. však keby som sa zakryla..

soni1
23. júl 2012

@michalka55 nie, nemám nevoľnosti, akurát, že ma bolí podbruško ako na menzes, ani prsia veľmi necítim.

hanik90
23. júl 2012

@noname26
@soni1 To je v pohode, mna raz boleli prsia a na druhý deň zase nie...každý deň inak. Vyskusajte ako radi katkasofi tu kojenecku podprsenku. Mne bola dobrá aj tá športová (ale len na doma lebo mam väčšie prsia tak neviem ako by to vyzeralo) Skôr ma bolievalo brucho, ale to asi záleží od toho, koľko sa namáhate a tak. Myslela som že to bude skor bezproblemove tehu, prvy trimester som cely prespala 😎 😎 😀 , potom bolo chvilku super, ale teraz som niektore dni uplne nemožná, unavená, nikam sa mi nechce ist, stale beham na wecko 😀. Ale vela žienok to prežíva úplne bezproblémovo s úsmevom, tak verím že aj vy budete patriť medzi ne. Držím palce a prajem krásne tehuľkovanie 🙂 🙂 🙂

soni1
23. júl 2012

@hanik90 Ďakujem, ja mám teraz intenzívnejšie bolesti v podbrušku ako keby som mala dostať menzes. Ale baby písali, že to sa mi len rozťahuje maternica.

hanik90
23. júl 2012

@soni1 Ano, to je normalne. Mna bolievalo tiež brucho a teraz ma bolieva znovu, raz sa roztahuje materica, raz panva, raz sa plni vodou... ale pokial su to neni silne bolesti tak je to v poriadku. Aspon tak mi povedal doktor, ale zakaždym skontroloval krčok. Pokiaľ nemáš iné problémy, tak sa môžeš tešiť, zachvilku to prejde a začneš si to naplno užívať.

chilinkaxxx
23. júl 2012

a kedy ste prvýkrát zistili, že sa niečo deje? 🙂 teda, kedy si môžem spraviť prvýkrát test? lebo mňa bolí už asi 4 deň brucho, dnes to bol už aj žalúdok, no je to týždeň, čo sme sa pokúsili...a prsia zatiaľ absolútne necítim.

vavrenka
23. júl 2012

@michalka55 mna boleli prsniky do 12tt tak, ze som si niekedy poplakala, najvacsia katastrofa bola vnoci sa obrati z bok na bok 😝 , mne trosku pomohli pevne podprsenky, tak vypachate ale tak makkulinko, ze som v nich mala prsia akoby polozene a zaroven pevne fixovane. ja osm nemohla ani strihnute kosicky, iba take bezsvove.. ale potom to preslo, prsiastale boleli, ale tak bezne, normalne

vavrenka
23. júl 2012

@chilinkaxxx ja som mala pozit test 8DPO, ale najskor sa oplati urobit 10DPO alebo den po vynechani ms

chilinkaxxx
24. júl 2012

@vavrenka ja som robila dnes ráno po 8 dňoch od IUI a mám ducha...je to ale ešte skoro, skúsim cez víkend a v pondelok idem na krv.

vavrenka
24. júl 2012

@chilinkaxxx ked mas ducha, tak je test pozitivny 😉

chilinkaxxx
24. júl 2012

@vavrenka no bodaj by 😉 uvidíme v sobotu, nechcem sa predčasne tešiť.

vavrenka
24. júl 2012

@chilinkaxxx 😀 akonahle mas na teste de ciarky, i ked jednu slabulinku, tak to je pozitivne 😎

katkasofi
24. júl 2012

@chilinkaxxx jeeeeej, potíšku gratulujem 😉

chilinkaxxx
24. júl 2012

naživo je ju vidno silnejšie...uvidíme v sobotu, či zosilnie 😉 som dnes len 8 deň po IUI, čiže je to skoro.

noname26
24. júl 2012

@chilinkaxxx neviem ako ine ale ja to tam vidim🙂 gratulujem

vavrenka
24. júl 2012

@chilinkaxxx nebran sa tomu, si tehuuuuu 😎 😎 😎 😎 😵 a gratulujem, potom ukaz dalsi testik

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre