ahojte,mam vaic otazok ktore ma strasne stresuju, prekonala som zamlknuty potrat(pred 7mes. v 12tt zistili ze plod sa v 10tt prestal vyvijat) teraz som opat tehotna.podla ms by som mala byt nejaky 7tt doktor vsak na sone videl len plodovy vak a zltkovy vacok a vraj som podla neho v 5tyzdni, kedze mavam ms nepravidelnu-35 dni a ovulku posunutu.za 2tyzdne mam ist na kontrolu malo by vraj byt vidno uz aj srdiecko tak sa strasne bojim aby tam bolo.ma niektora skusenost ze jej takto nesedeli tt?mam zisteny syndrom lepivych dosticiek a uzivam anopyrin 1tbl denne-to mi zistili az po potrate a to bola asi aj pricina potratu.ja sa vsak neviem zbavit strachu ze sa to stane znova uz mi z toho uplne prepina, cca4 dni ma strasne ale ze strasne boleli krize, jasne docitala soms a ze to je znak tehotenstva ale mna boleli pri minulom tehu tiez a potom som zistila ze som potratila, od vcera vsak uz vobec nebolia.pri minulom tehu moj psik zacal cca v 10 tyzdni strasne za mnou chodit nenechal ma nikdy samu, aj spavat musel pri mne, tesila som saze asi zacal citit babo, potom som si vsak spatne uvedomila ze on asi citil ze som o to babo uz prisla kedze vtedy uz vlastne plod bol vo mne odumrety, posledny tyzden sa zacal chovat rovnako beha vsade za mnou stale sa chcel tulkat aj na zachod musi ist somnou a ja mam zas paniku ci neciti ze s anieco stalo.nekrvacam, nespinim, brucho neboli, ale to som nemala ani minule vsetko bolo ok, priznaky som mala normalne a aj napriek tomu bol plod 2tyzdne mrtvy.viem mala by som mysliet pozitivne a nebat sa zo vsetkych stran to pocuvam ale ja aj ked som pozitivna par dni a tesim sa z tehu potom m azas chyti panika a koniec...budem vam vdacna za akekolkvek skusenosti 🙂
Ahoj ja sa tiez velmi bojim, mam za sebou uz dva potraty, prvy v cca 5tt a druhy skoro v 12tt a teraz som zas zistila ze som v tom a strasne sa bojim .. Zmenila som aj gyneologa a teraz si picham fragmin a beriem duphaston ale aj tak sa bojim lebo dalsi potrat by som uz asi tak lahko nepredychala :( Poradit ti velmi neviem asi len to ze skus mysliet fakt pozitivne lebo to si mozno uz aj nahovaras..Hlavne vela oddychuj aspon mne to lekar odporucil, nepracuj a oddychuj..
@eliskarupp ja som prišla 5x o dieta v6tt 8tt 9tt 13tt 22tt a teraz v 6tt viem čo je to strach príst o dieta,Prajem všetko dobré a hlavne mysli pozitívne
Dievčatá, ak vám môžem poradiť, prečítajte si knihy od Mudr. Petr Hofmann. A má tiež stránky www.patentnimedicina.cz
Viem ako sa citis tiež som prišla o synceka v 20tt zlyhal krcok..mne uz lekárka povedala že sa to môže opakovať na50% takže budem žiť 9mesiacov v strachu...hlavne klud a nechaj sa príjemne rozptýliť a hlavne pozitivne mysli
@eliskarupp moja toto si nerob, ja som tiež potratila a teraz, ako som bola tehu som mala rovnaké symptómy, špinila som, ale našťastie bolo všetko ok, stresu sa nevyhneš, ale ja som sa snažila celý deň zamestnávať, aby som na to nemyslela, že sa to stane znova. radšej sa upni na to, že si tehotná, šetri sa, užívaj si to, nalaď sa pozitívne, je to ťažké, ale dá sa to, držím palce 😉
baby dakujem vam za podporu, ste strasne zlate.boze ked citam niektore prispevky, ze kolko potratov ste niektore prekonali az mi mraz beha po chrbte, to by mna uz odrovnalo to by som nedala.obdivujem vas niektore ako stale aj napriek tolkym ranam dokazete byt pozitivne.akoze ja zas niesom uplne depkarka a nemyslim nonstop len na to zle, vacsinu casu sa snazim byt pozitivna ale niekedy to proste pride a prepadnu ma pochmurne myslienyk, a je to celkom casto.este ma aj nasral priatel ked som sa mu zas stazovala a strachovala tak ma zdzubal ze musim byt poziivna ze sa mam pozriet n abratovu zenu ako ona perfektne zvaldala tehotentstvo, stale pozitivna, flegmaticka, nic neriesila ze preco nemozem byt ako ona.jasne ze aj ja by som bola keby som otehotnela na prvy sup ako ona(my sme sa snazili rok a apol) a cele tehu bez jedineho problemu sama tvrdila ze keby jej nerasie brucho ani nevie ze je tehotna.tak ma vytocil ze ma s takou porovnava :( baby a vam ktore ste tiez tehotne velmi velmi drzim palce aby ste to vsetky dotiahli do stastneho konca 🙂
@eliskarupp Mne sa to stalo dva krat a teraz sa pikusame o mimi a nedari sa. Tiez mam.obavy ci sa nezopakuje to uz v podvedomi ostane no netreba si to tak pripustat. Ja som ale v oboch pripadoch spinila a stratili sa mi vsetky tehu priznaky.
@miriamn76 nam sa tiez nedarilo, potratila som vo februari a zadarilo sa nam az teraz.katźdy mesiac som cakala ci mrcha pride a vzdy dosla, potom som objednala conceive gel na podporu pocatia vitaminy pink fertil pre mna blue fertil pre muza a este cajiky na podporu plodnosti pre oboch, zobrala som dovolenku v praci tyzden a vtedy sa aj zadarilo.vitaminy sme brali len chvilu tie nemohli este zacat ucinkovat ale myslim si ze ten gel mozno pomohol
@eliskarupp dakujem teraz som zacala gynex kvapky no ten gel by tiez mohol byt uz som to pozerala na nete len som nevedela ci pomoze☺kolko si potrebovala toho gelu stacilo jedno balenie myslim ze ich tam je osem?
@miriamn76 ahoj,vies co ja som nemala tie jednorazove balenia kedze to vydrzi len na 8krat.ja som kupila jedno velke balenie a davala som si to sama vzdy pred normalne ako lubrikacny
@eliskarupp Ja som videla na nete len tie na osem krat no pozriem to este dakujem☺
@miriamn76 ja som objednavala z tejto stranky https://www.otehotnenie.sk/c/lubrikacne-gely-pr...
@eliskarupp Dakujem pozriem to☺
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@eliskarupp Ja som tiez potratila v 8tt a ked som znova otehotnela bala som sa rovnako aj ked som sa takto strasne nesledovala ako ty 🙂 .... Hlavne klud, davaj si pozor a mysli pozitivne, je jedno co spravis, co sa ma stat stane sa .... Co sa tyka tvojho psika, on ocividne citi ze sa nieco deje, ale nie s babom ale s tebou... Citi ze sa bojis, ze si nervozna a mozno aj smutna z toho ze sa to zopakuje... Nehladaj za vsetkym nieco zle, bud v klude a uzivaj si tehu, tehotenstvo je o tom aby si si uzivala jeho pozitiva a to stastie ze privedies na svet dalsi ludsky zivot, nie o tom aby si sa stresovala, privela sledovala a stale hladala nieco zle 🙂 Vela stastia prajem 🙂