Dievčatá, prosím vás, odvčera mám zápal močových ciest. Lekár mi predpísal biseptol, mám však obavy, či sa môže v tehotenstve užívať (1trimester). Ďakujem 🙂
@mata391 nie, nemoze sa uzivat biseptol. Vhodne su peniciliny, monural.
@mata391 ak mas zapal mocovych ciest, tak skus tinkturu z kapucinky. Nakvapkaj si ju vsak do horuceho caju. Vela pi a myslim, ze mozes aj brusnice s manozou.
Áno, v pribalovom letáku píšu, že sa nesmie, môj gynekológ dnes nerobil, bola som u obvodného, ten najskôr tie povedal, že sa nesmie, ale, že sa ide poradiť s gynekológom, ktorý má ordináciu, vedľa, a vraj bez problémov, tak ja už naozaj neviem 😢o tom prášku monural tiež v pribalovom píšu, že sa nesmie
Monural patri do skupiny liekov, ktore sa uzivaju v pripade, ze je vacsi benefit ucinku lieku pre pacienta ako riziko. Predpisuje sa bezne tehotnym zenam pri zapale mocoveho mechura.
Urcite su bezpecne peniciliny.
Chapem vsak obavy. Ja som sa tiez bala uzivat lieky pocas tehotenstiev, vseho vsude som nakoniec uzivala iba magnezium pre rizikove tehotenstvo (guajacuran som odmietla),nastastie som nemala vyrazne problemy, iba mierne bolesti, zvysenu teplotu pri nachladnuti..vsetko, co sa da zvladnut aj bez liekov.
Na zaciatok by som zacala.brusnicovym cajom a vela tekutinami (pri paleni, rezani, castom moceni). Az potom, ak by neprechadzali tazkosti, by som suahla po antibiotikach. pri vaznejsich problemoch ako zvysena teplota a bolesti brucha su namieste peniciliny.
Prajem skore uzdravenie a uz len co najbezproblemovajesie prezitie tehotenstva. 😊
@mata391 este ma napadlo. Skyste zavolat sluzbukonajucemu gynekologovi na gynekologucke oddelenie vo vasom meste opisat mu situaciu, ze mate pochybnosti, ci mozete uzuvat biseptol pri infekte. Gynekolog vie, ake lieky mize yzivat tehotna. Prip.sa s nim dohodnut na predpise ineho antibiotika
Mne dali na zapal iba urologicky caj ked som to vsak vravela gynekologovi pokrutil hlavou ze mala som volat jemu a dal by mk antibiotika.cize sa mozu aj v prvom trimestri len nazory lekarov su tiez rozne
Biseptol okrem iného spôsobuje dosť často nevoľnosť od žalúdka a mykozu.
Ja za seba hovorím, nie neuzivala by som ho.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mata391 Kto to má vedieť lepšie než doktor? Ak ste mu povedali, že ste tehotná, samozrejme.