Baby išli by ste na bicykel v 1 trimestri? Milujem to, chyba mi to, no manžel sa o nás boji, vraví, nech ešte počkám. Vy ste ako fungovali so svojimi záľubámi? Nie je mi zle ani nič, cítim sa fajn. Jediné čo, tak mám myom na maternici.
Kedze mas myom, tak zial bajk vymenis za netflix. Mozno od 15tt Ti lekar povoli tehu jogu. To sa uvidi. Je to zbytocne riziko ten sport. Ja som sa tiez musela dost vzdat sportovania kvoli tehu
Bicykel určite nie je vhodný pre tehotnú.
ja by som sa k bicyklu vyjadrila takto, že ja som v prvom trimestri chodila normálane na bicykel ked som mala chuť športovať akurat som sa veľmi nenamahala a nešla ako o život ale len relaxačne, neskôr som sa opýtala svojej lekárky a tá mi povedala že v tehotenstve je bicykel nebezpečný, ale nie natoľko aby bol zakázaný, hlavne mi kázala vyberať si cesty kde to nenatriasa s telom a mať poriadnu sedačku. Ako príklad mi dala Holandsko, ved tam fungujú na bicykloch nonstop 🙂 takže ja by som povedala, že neriskovať zbytočne sa nenamáhať nad svoje sily a potom si niečo vyčítať ked už bude neskoro, ale ak je to v rámci relaxu po rovnej trase tak v tom nevidim problem 🙂
Mne lekar na zaciatku tehu povedal ze mozem nadalej sportovat, ale ziadne extrémy. Závisí ci ides po asfaltke alebo na kopce do lesa, to by som nesla. Kym nemáš brucho tak nevidím problem.
Ale treba sa vyvarovat padom.
Podla mna s myomom mas rizikove tehotenstvo, co povedal lekar? Ja by som bicyklom neriskovala.
Co lekár na to? Najlepšie jeho sa spýtať, neviem, s, myomom tirz by som neriskovala bicykel. Ja síce sadnem občas s mužom na skúter, ale zase len rovná cesta, a až v druhom trimestri som to robila. Predsa len teraz sa babo ešte len usadzuje v tebe, neriskovala by, som, zvlášť pri myome
s bicykli som chodila ešte pár dní pred pôrodom.... Nemala som veľké brucho a cítila som sa super. Samozrejme treba si dať pozor a nepreceňovať svoje sily...
ďaleko horší je aerobic a beh - skoro som potratila ....odležala som si to v nemocnici....😉
Ja mam tiež rizikové tehotenstvo, mam cystu a maly je veľmi nízko uložený som len v 10tt a tiež chodím na Bicykli. Nechodím po lesoch ale po ceste kľudne, zas netreba všetko preháňať a len sedieť doma na zadku. A komentáre typu ja by som neriskovala, a neviem co si nechajte pre seba. Na bábätko sa veľmi tešíme a myslím ze ze relaxačné ísť po asfalte nože nijak uškodiť
Co sa športovania týka, tak ja som prvých 8 týždňov nerobila absolútne nič. Ad 1 som bola chorá od 1 do 4 týždňa ako pes a ad 2 som furt spala a.nevladala som ani žiť nieto ešte cvičiť 😂😂😂
Teraz som 11tt a včera som bola prvýkrát po troch mesiacoch na tréningu (trénujem sebaobranu)...A v pohode som zvládala. Ale teda dávali na mňa pozor a robili sme prevažne techniky a nič kontaktné a hlavne rukami. A keď som sa trochu zadychala tak som si proste sadla napila alebo vyvalila na zinenku. Žiaden stres. Telo si povedalo. A už bolo cítiť ze mi to chýbalo. Lebo teda veľmi dobre som sa cítila celý čas.
Ale iný šport nerobím ani nebeham ani nič natriasacie...lebo to by mi asi prsia odpadli.😂🤦♀️ Na motorke zatiaľ jazdím (kým zapnem bundu 😂🤦♀️ co bude ešte možno týždeň alebo dva), ale tiež len maximálne opatrne a vtedy keď nemám inú možnosť presunu. Neviem co budem robiť potom...k lekárovi to mam vyše hodinu verejnou dopravou...s ruskou tak dlho nevydržím...A autom to je v rannej kolóne aj hodinu a pol a nemám klímu...to tam umriem 🤦♀️a navyše tam niet kde parkovať...toto fakt neviem ako vyriešim keď na motorke už to nepôjde... Cize pre mňa je návšteva lekára najadrenalinovejsi šport aktuálne 😂🤦♀️ a to chodím každé tri týždne ku gyndosovi...plus každé tri týždne (iné dni..lebo gynekológ potrebuje od nej vždy výsledky) k internistke.
Co niekomu prekaza,inemu nemusi.Som v 6.tyzdni a zatial bicyklujem,nie ako predtym,ale trasy cca do 25 km,pokojne aj po lese,mam na to bike-omnoho vacsi stres mam z cesty a aut na nej.Ide o to,ako sa zena citi-ak by som spinila alebo citila sa zle,samozrejme na to ani nepomyslim.Ak clovek nebicykloval,nie je vhodne s tym zacinat,lebo telo nie je zvyknute,mne to ale napr. posobi to dobre na psychiku,kedze skupinove "zenske sporty" mi nikdy neprirastli k srdcu.Hlavne opatrne,pit vela vody a do kopca bike radsej tlacit.
podla mna ti jazda na bicykli vobec neuškodi. Samozrejme ak budeš jazdit rekeačne. Tiež som jazdila na mestskom bicykli, jazdila som na nom do 6 mesiaca, potom mi zavadzialo bruško a už to nešlo 🙂
Heh...update...v 21tyzdni stále jazdím na moto a trénujem...lebo...no dobre mi je tak.
Ale z veľkej motorky som prešla na ľahučkého skútra a pridala par bezpečnostných prvkov...A na tréningoch tak jemne a opatrne. A fakt sa cítim.lepsie ako.tie dní keď nič nerobím.
su ženy, ktore športuju celu dobu tehotenstva a su ženy,ktore cele obdobie preležia. Je to individualne. Ja som jazdila na bicykli, všetko som konzultovala s lekarom, citila som sa dobre, takže nebol dovod iba ležat na posteli
ja som bicyklovala
ja som dostala vtedy krasnu skladacku z cyklospecialit, jazdila som na nej kde sa dalo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak máš myóm tak to máš niečo ako rizikové tehotenstvo. Myóm môže rásť spolu s bábom a brať bábätku živiny alebo môže naň tlačiť. Určite by som nešpekulovala s bicyklom aj keď to máš rada. Môžeš sa prechádzať, viem že ti to nenahradí ale pokiaľ doma nemáš stacionarny bicykel tak by som to neriskovala. Hociaké nárazy na bicykli môžu bábu ublížiť.