Bez akcie v 6+2 tt

28. okt 2021

Ahojte dnes som bola u gynekologicky a kontrolovala malé. Cez sono mi povedala, že nevidí akciu. Že nevidí nič. A keď ma pozerala zospodu, tak už bolo vidno akciu. Som taká vyplašená a vystrašená 😭 prv tak a potom tak. Bojím sa čo bude ďalej. Povedal aj vám niekedy lekár, že nevidí akciu?

pribinak
28. okt 2021

Môj doktor objednáva až v 8tt. Aby potom neboli mamičky zbytocne vyplašené a hysterické

nafka0483
28. okt 2021

Ultrazvukom cez brucho nevidela akciu srdca ale vaginalnym sonom uz ano?
Ak je to tak, tak je to uplne v poriadku, mne do 12.tt robili len vaginalne sono, az po 12.tt bolo mozne zachytit relevantny obraz cez brucho ;)

matkahelka
28. okt 2021

z coho si vyplasena? je uplny standard, ze prve tt sa sono robi vaginalne, pretoze je plod taky mini, ze cez brusko nic nie je vidiet. ja som tehotna druhykrat, mam ineho gynekologa ako pri prvej dcere a v oboch pripadoch mi lekar sono cez brusko na zaciatku tehu ani nerobil, vzdy automaticky vaginalne.

autor
28. okt 2021

@nafka0483 áno cez ultrazvuk nebolo vidno nič 😭

autor
28. okt 2021

@matkahelka aha Dakujem, už som kľudnejšia. Občas mám divne pichnutie vpravo v boku je to Ok?

vahcaac
28. okt 2021

Nepochopila som tejto otázke. Veď videla akciu, ak sa budes takto plašiť, tak ťa čaká veľmi ťažkých 9 mesiacov

queen_el
28. okt 2021

to ti robili utz cez brucho v takom stadiu? jasne ze nic nevideli, vacsinou sa to robi az po 12tt. ved to embryo ma asi 5-6 mm v takom stadiu tehotenstva

anjelicek26
28. okt 2021

Ved je vsetko v poriadku, cez brucho ma zmysel robit ultrazvuky v tom 12tom tyzdni... ze 6+2 videla srdiecko bit pri vaginalnom je uplne super, niektore este ani to nevidia... takze klidek a pohodu.

anjelicek26
28. okt 2021

@queen_el tiez s usmievam, hladat 6mm babo cez klasicky ultrazvuk...

autor
28. okt 2021

@anjelicek26 Ah Dakujem 🍀 dievcata ešteže vás tu mám tak ma viete ukľudniť

kiki68
28. okt 2021

Mas to v poriadku, cez brucho od 12tt, inak iba odspodu sondou vidiet v 6tt

ailiba
28. okt 2021

Ak cez brucho nič nevidela, ale vaginalnou sondou áno, tak je všetko v úplnom poriadku. Sama som bola na pohotovosti a nemali vaginalnou sondu chceli babo pozrieť cez bruško, ale mala mi problém nájsť aj maternicu a tu nepochybne mam😅. Nakoniec sa uvoľnila na porodnickom aj vaginálna sonda a tam bola pekná akcia (bola som 6+1tt). Takže neboj, len nechápem, prečo ta vôbec pozerala cez bruško, v tomto štádiu je to úplne zbytočné. Babo ma cca 6mm, nemôže byť nič vidno. Mňa ešte aj 12tt vyšetroval vaginálne.

autor
28. okt 2021

@kiki68
@ailiba
Dakujem no ja tiež neviem prečo pozerala cez bruško. Ale už som kľudnejšia. Zdola vravela, že krásne vidno akciu srdiečka

helcanw
28. okt 2021

@anjelicek26 bola som na prvej kontrole 6+1tt robil mi len klasické sono cez brucho a bolo vidno drobca ktorý meral 6mm aj s akciou srdiečka - mám to aj na videu, takze nemožné to nie je, keď má lekár dobre vybavenie.

kiki68
28. okt 2021

Mozno sa pomylila alebo cakala vyssi tyzden tehu. Men cez brucho prvy raz pozrel az v 12tt na organovom sone. Ved to ma velkost maleho hrasku, cez tie ostatne vrstvy brucha to este neni vidiet. Pockaj az to bude take velke, ze sa to uz nezmesti na obrazovku 😂

miskamicha
28. okt 2021

Do cca 12tt sa rovi sono vacsinou iba vaginalnou sondou. A jednak..zalezi od kvality usg pristroja.

anjelicek26
28. okt 2021

@helcanw tak ale štandard to nie je a bolo šťastie, že našiel.. Do 12ho sa proste robí vaginalne sono..

matkahelka
28. okt 2021

@helcanw je uplne jedno ake ma lekar vybavenie, aj aku ma zena muskulaturu. moj gynekolog ma najmodernejsi 3D ultrazvuk a sam mi povedal, ze ani zenam, co su vyslovene len kost a koza do 10tt sono cez brusko plod nezachyti. skus si o tom nieco nastudovat, je to uplny a bezny standard. ty si asi jedna z miliona, u ktorej to bolo mozne.

ailiba
28. okt 2021

Tak potom to vôbec nerieš... Všetko je v poriadku💗... Gratulujem🥳😍

autor
28. okt 2021

@ailiba Dakujem ❤️❤️❤️

helcanw
28. okt 2021

@anjelicek26
@matkahelka
Mne vaginalny ultrazvuk nerobil ani raz a vždy bolo všetko vidieť tak ako bolo potrebné - nehovorím, že má to neprekvapilo, že už bolo niečo vidno v takom skorom týždni, aj som sa ho na to opýtala na čo mi ukázal pekne akciu srdiečka. A určite nie som jedna z milióna, lebo poznam viacero báb , ktoré chodia k rovnakému lekárovi a robil im sono len cez brucho. Samozrejme ja sa s vami ani nehádam, že v taktom skorom týždni, nie je lepšie vidno cez vaginalny ultrazvuk, ale že pri dobrom lekárskom vybavení to zjavne možné je.

tianna
28. okt 2021

Jasné, pri strednom synovi.. na pohotovosti.. skoro som tak infarkt chytila. Neboj, keď následne videla všetko je úplne ok 🙂 tá moja ,,neakcia" má už 7 rokov 😉 držím palce 🍀

autor
28. okt 2021

@tianna Dakujem 🍀🥰

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre