Mala ste to aj vy niektorá tak že ste nemali nevoľnosti ráno ale cely deň vždy mi to začína poobede ale vracať sa mi vôbec nedá a každý deň o 3tej sa mi chce strašne spat ale nedá sa mi.. nevoľnosti mi prestanú až večer ☹️☹️
@snazilka777 mne bolo otrasne od rana do vecera (do cca 15tt), vecer som vracala, v noci mi bolo uplne najhorsie, ked som sa co len kusok pohla v posteli, uplne som mala pocit akoby som bola ozrata pod obraz bozi... Po byte som chodila vylucne s vedrom v rukach, sice som vracala len raz denne, ale prislo to na mna aj necakane len tak v strede chodby :D
Ja som pri dcére mala nevoľnosti celodenné ráno začalo a stupňová lo sa k večeru najhoršie bolo vecer
Také veci k tehotenstvu patria, jednoducho si v "druhom stave". Nevoľnosti kľudne môžeš mať aj poobede, večer či v noci. Mne bolo zle od 6 do 14 týždňa asi nonstop, potom to prešlo doslova z dňa na, deň a nič mi už nebolo až takmer do pôrodu 🙂. Proste to prežiť, pri silných nevoľnosti ach, extrémnom vracanie samozrejme sa dávajú lieky, infúzie, ale pokiaľ to sú len také "tehu prejavy" jednoducho to vydržať. Ja som si opakovala, že to oatri k tomu, a prejde to.
Ja si to nevšímam ale stále mi je horšie 🥺
Ak mas krce krvacas chod na pohotovost ak ti je len zle Bud rada znamena to ze si tehotna kazdej bolo vselijak nieco snad vydrzis. Existuju nejake zazvorove cukriky proti nevolnosti, Mne bolo zle aj z vody rano na lačno musela som sa najprv najest.
@snazilka777 mne inak trochu pomohol antimetil (brala som 1 rano 1 vecer), k tomu gravipop lizatka, ale tie mali kratku ucinnost, ale ako "prva pomoc" fajn
@miadi nie nie je mi len na vracanie ale nedá sa mi cely deň mi je zle až do večera
@snazilka777 V ktorom si tyzdni? Stav sa moze zhorsovat az do 12teho tyzdna, lebo hladina hormonu neustale stupa. Ale ak sa ti stav zhorsil nahle a podstatne, tak radsej chod do nemocnice.
Mne bolo od zaludka najhorsie o 2:00 rano, takze je to velmi individulne.
minule som tu citala taky prispevok co vlastne znamená ranná nevolnosť. veru ani ja som nevedela - ranná je pomenovanie od ranného štádia tehotenstva, nie od toho že sa to deje ráno 🙂
@snazilka777 prvý trimester vkuse pocit hladu, zle , najedla som sa a stále zle, ťažký pocit, ale tiež som nevracala, nič nepomáhalo, na chvíľu bublinková voda, spala som vkuse a to mi ešte štátnice trebalo robiť a starať sa o staršiu,upravilo sa to až v druhom trimestri a teraz škrtam dni do pôrodu a teším sa na drobca , držím palce, vydržať 😀!
@andreatytler v 7
@livka283 ďakujem ☺️
Ano ja som to mala pri oboch do od 6 do 15 týždňa. A kyselina bolesti žalúdka neskutočne aj večer á pri druhom ani pospať v noci keďže som prizerala prvé babo. A zas som sa ani vody napiť nemohla. Daj si predpísať torecan. A mne inak pomohlo magnézium hneď som sa citila lepšie. A dobre je jest zeleninové polievky, zelené jablká, hrušky a hrozno a piť prevarenu vodu.
@snazilka777 ahoj, tiež mam už pár týždňov strašne nevoľnosti, musela som aj ležať týždeň v nemocnici na infúziách, kým ti to začína o 3 a konci večer tak je to celkom pohoda, ver tomu, ja mam nevoľnosti od rana do rana každý jeden deň, ledva čakám kedy to skončí 😅 ale zas na druhu stranu, v nemocnici, a aj moja doktorka mi povedali, že to je dobrý znak toho, že sa všetko vyvija tak ako ma 😊 takze musíme len vydržať! ❤️
Ano, aj ja som tak mala. Akonahle som prisla domov z prace, no ja som vracala asi od 6.tyzdna - vzdy medz 16:00 - 20:00.A neskutocna unava.
@snazilka777 zial ja to mam rovnako ako ty, zacalo sa to v 6tt a som v 12tt a pomaly sa to konecne zlepsuje, zle mi bolo len som oci otvorila, v noci stacilo aby som sla na wc a pokracovalo, vracala som zoprakrat, cely den ma napinalo, nemohla som jest a fungovala som na polievkach a maslovom pecive, mam akoby 7 tyzdnovu opicu a poriadnu, pomahala mi citronova voda, zazvorovy caj, lizatka proti nevolnosti a suche pecivo zjest este pred tym nez som vyliezla z postele, zial niekto nevie, ze je tehotny, niekto to ma horsie a ver mi vie to byt este podstatne horsie, kamoska vracia od 6tt a je uz v 16 a stale, uz bola dvakrat v nemocnici, asi len musime vydrzat, ja si vravim, ze tie nevolnosti su dobre znamenie, ze HCG stupa a svojim sposobom ma to ukludnovalo
@snazilka777 mne bolo zle a vracala som asi do 20tt ,schudla som ,bola som ako mumia.Skús coca colu aspon trosku mi pomáhala po troške.
@snazilka777 No chuda, to sa ti to len teraz rozbieha ked len v 7 tyzdni. Ako vravia baby, je to povacsinou dobry znak, ale ak to bude neznesitelne zavolaj lekarovi. Su na to lieky.
Musis skusa... na kazdeho zaberie nieco ine... ja som nesmela byt hladna, susienky a krekry boli vzdy vo vrcku,
Hlavne tekutiny do seba nejako dostan, aj keby to malo byt po duskoch.
No... tak ti poviem úprimne- pri prvom som mala nevolnosti a vracala som do konca 6 mesiaca. Teraz som v 3 mesiaci a žiadna ulava. Je mi ešte horšie ako pri prvom. Nonstop zle, aj v noci. Su dni, ked grcam aj 5x.... takze užívaj si tehotenstvo 👍😅🤣🤷♀️
@snazilka777 ja mám toto tiež,hlavne musím mať stále čosi v žalúdku,akonáhle mi vytrávi,už to začína-naťahačky😁nie je to nič príjemné,ale zasa nie koniec sveta,smejem sa na tom,ešte sa mi zatiaľ dá 😄mne bolo dobre do 20decembra,potom to začalo.To prežiješ😉aspoň vieš,že si tehotná,ja som sa na začiatku aj obávala,nemala som žiadne príznaky.
@lulita2020 tak to aj ja, hneď jak dám nieco do seba už mi je lepšie 😊
@snazilka777 kamarátka zas nemohla jesť nič,zo všetkého jej bolo zle,mne aspoň chutí,ale niektoré pachy,ako keď sa varí mäso, klobása a pod,tak z toho mi býva zle aj keď sa otvorí myčka 😄
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Normalne teho priznaky prvy trimester nic len vydrzat, Ja som mala prve teho non stop pocit ako otrava jedlom zle mi bolo do 14tt vracanie skor ulava ako problem. Ale vracala som len par x. Ak mozes tak si kludne pospi cez den .V druhom trimestri to bude lepsie,