Ahojte, dnes mi doktor predpisal anopyrin kvoli predchadzajucej preeklampsii a predcasnemu porodu. Len som sa chcela opytat ci tu ste niektora co mate s uzivanim tohto lieku skusenosti v tehotenstve, v pribalovom letaku som sa docitala ze sa moze brat len docasne ze ku koncu moze sposobit komplikacie. Doktorovi verim, len by som chcela vediet ake mate s tym skusenosti vy
@lokorave vdaka za odpoved, lebo som tam citala ze to aj zrieduje krv tak aby sa potom nestalo ze by som vykrvacat mohla, dost ma to vystrasilo
@megicka007 ja som ho brala do 38tt a v vsetko v poriadku. Ono tym ze riedi krv tak sa zlepsuju aj prietoky pre bábätko a je to aj prevencia voci zrazeninam. Ja som najprv brala stacyl a po prvom trimestralnom screeningu mi zistili aj slabsie prietoky tak to zmenili na anopyrin (to iste len sa lepsie vstrebava) Vysadiť som ho musela len z toho dovodu aby som pri porode vela nekrvacala( kedze riedi krv...) ja som sa ho viac bala ho vysadit ako ho brat.
@megicka007 a neboj a tebe ho budu kázať vysadit.min 2 tyzdne pred porodom
@megicka007
Aj ja ho beriem, asi cca od 16tt a zatiaľ (klop klop) všetko v poriadku. A tak ako dievčatá píšu, riedi krv a napomáha lepším prietokom. Nemám s týmto liekom žiaden problém 🙂 lekári musia zvážiť prínos pre teba aj pre bábätko a taktiež riziko a ak Je prínos väčší ako riziko, nie je čo riešiť, aspoň ja to takto beriem 😉
@megicka007 Ján ho beriem od prvého prevenciu už od snazilkovania a teraz som v 12 týždni a vsetko ok chodim pravidelne na hematologiu na vyšetrenia a podľa výslednou my priebežne upravuje liečbu ja má za sebou dva potraty vždy dôvod bol zrazenina pri plode ...
ahojte, známa je v 12.t.-5deň alebo 13.t.-5deň - sama presne nevie nakoľko to nevedia presne ani lekári. Má predpoklad na preeklamsiu a preto jej lekár vrámci prevencie naordinoval ANOPYRIN 150 mg. V príbalovom letáku sa píše že ho nesmú brať tehotné ženy. Ma strach a obavy či to neuškodi bábätku..čo má teraz robiť? Budem vám vďačná za vaše názory 🙂
@nikusska111 nech ho berie. Vždy pri liekoch v tehotenstve treba zvážiť prínos a riziko a ak je prínos väčší než riziko, nie je o čom. Treba ho brať a keby bolo nejakej ťažkosti a pod. Povedať lekárovi a potom sa bude riešiť iná prevencia. Brala som tiež a kopa žien takisto.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@megicka007 anopyrin sa potom vysadza okolo 30tt myalim nemusis sa bat je to liek bezne predpisovany tehulkam