Alergická astma v 5. týždni

troble
26. máj 2024

Ahojte, som 5tt a posledné dni mám silnú alergiu ktorá mi prechádza až astmatických záchvatov - Normálne to riešim liekmi na alergiu (beriem len keď mi začne) a v núdzových situáciách si dávam ventolin aby som mohla dýchať.

Túto noc som si dala polku lieku aj ten ventolin lebo by som to nezvládla inak

Ako to riešite vy ? Prvú kontrolu mám až 3.6 tak vtedy sa určite na to spýtam aj môjho dok.

terkaatomas
26. máj 2024

@troble no ja som silná alergička na trávy a pele. Von ani nechodím a aj napriek tomu kycham 1000x za deň a smrkam 2000x za deň. Hovorila som to doktorke v 6tt keď som bola prvýkrát u nej a povedala , že bez liekov aspoň prvý trimester vydržať. Teraz som 8tt tak to dajako sa snažím vydržať bez liekov. Ale hrozne niečo. Ani okno už neotváram lebo sa neviem dokychat.

revikat
26. máj 2024

Ventolin pôsobí lokálne, mne lekárka povedala, že radšej toto ako lieky na alergiu, ale tiež max. 1 vdych 🙂
Ja som v období kvitnutia všetkých stromov nosila všade rúško, aj vonku, pomohlo mi to. Kúpili sme si aj parný čistič a matrace a periny sme vyčistili do hĺbky, aby ma nedráždili roztoče. Manželovi som zakazovala vetrať, aby peľ nešiel dnu. Lokálne mi pomohol aj kalciový sirup na kašeľ, ten sa môže aj v tehotenstve.
Treba vydržať, ja som celú jar prekašľala a svokra ma už podozrievala, že mám čierny kašeľ 😅 v druhom a treťom trimestri to bude už istejšie, občasné lieky už neuškodia bábätku. Ale keď som vydržala prvý trimester bez liekov, tak už sa to začalo lámať k lepšiemu - možno si už organizmus zvykol.
Držím palce, aby ste to tiež zvládli 🤞

bejbs123
27. máj 2024

Ventolin som uzivala pocas celeho tehu teda podla potreby a lieky tiez

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre