Ja sa občas cítim ako sto rokov za opicami😀 Bola som tehotná/nie raz/ a fakt som ani nepočula nejako o tom,že by tehotná žena mala skôr bruško/tehotenské/ ako v 12 tt,neviem,či to boli predsudky,ale ľudia by ma vysmiali keby,že poviem,že mám už tehu bruško,keď som bola tehu ja...vtedy to vraveli,že to je len nafúknuté,že nie je menzes,poprípade to má každáá ak vypučí.../tak ploskáčiky možno nie/ale vraj to nie je ozajstné ale,koník mi otvoril oči a nestíham sa tehuľky čudovať,aké máte krásne brušká tak skoro 😉 🙂ja som vždy počúvala,že to ešte nie je tehu bruško iba v dôsledku vynechania menštruácie...dokonca aj doki mi povedal ,že nebojte sa prvý trimester okrem prs si nikto ani nevšimne,že ste tehotná...🙂až nedávno som urobila malý testík s kámoškou,že nech ukáže kto má väčšie,podotýkam chudá baba a ja ,čo mám nejaké kilo naviac,no tak keď som vypučila bola som jak v 4 mes a ona akoby prehltla slivku 😀 a študovali sme,vlastne to je vydutý len podbrušok/žiadne faldíky nad tým/ a kto zažil meškanie menzesu,vie o čom hovorím 😉ja áno a tiež bruško nafúkne a cítiš sa ako v druhom trimestri..či je to inak,milé mamičky???ď 😉 juj a tááák teraz ľutujem,že nie som Už TEHU ,by som sa tvárila seriozne ako tehuľa od prvým týždňov ..😀 😅
Hormonálne zmeny na začiatku tehotenstva vo vás môžu vyvolať pocit nafúknutia, možno podobný, ako zažívate pred príchodom menštruácie. To je dôvod, prečo vám niektoré oblečenie môže byť užšie v páse, aj keď vaša maternica je stále relatívne malá.
( clanok - prve priznaky tehotenstva ) patri tam aj nafuknute brusko 🙂
Tak ja neviem, co to je, ale ja hned ako otehotniem, tak viem to podla vahy, este predtym ako to citim na prsiach. Moje telo ma hned o 3 kila viac a ja mavam celkom velke brusko pomaly od prveho dna. V 20 tyzdni mavam take, co ine maju pred porodom. Pri druhom porode som dokonca vyletela z tych grafov, ze ake velke brucho ma mat zena. A maly sa narodil 3,55kg 😀 Takze tak. Niekto ma hned velke brusko a niekto ani pred porodom nic moc.
@eminemka20 akože napadá ma len jedno - mať tvoje starosti a Onassissove peniaze 😀 😀 😀 každé tehotenstvo je jedinečné, tak ako každá žena... niektorá ma bruško od začiatku (o kamoške si v 3. mesiaci všetci mysleli, že už ide rodiť) a niektorá pomaly do konca tehu nič... (mňa stretla na konci 7. mesiaca známa a skonštatovala, že už musím byť aspoň v 3. mesiaci 😎 ), závisí to aj pevnosti brušného svalstva a mnohých ďalších okolností....
a myslim, ze zavisi velkost bruska aj od toho, ci je to 1. tehotenstvo alebo 2.,3., atd
@sissy27 ooouha ešte že nemáš moje starosti,len o jednu starosť viac,že to čítaš 😀 Nezabralo ti to kopu času...???pfu mať tvoje starosti a komentovať,čo nemusíš...😀 😅 😅 Ja sa už nechystám asi otehotnieť,ani sem nechodím...ale nestíham sa čudovať jak bruškaté babenky sú niektoré tak skoro... 😉 a mne to ríde aj kúsok ľúto,že som to na sebe pri troch tehu nespozorovala...a mám teraz v oklí veľa tehuliek...to je celé 🙂 😕
@martinkaxp ja som zažila tri a nevnímala som nikdy ako tehu bruško,až na prsiach bolo vidno...
@sarinka123
@norwayka ďakujem,dúfam vás to neobťažovalo... 😉
nooo moja kamaratka mala v 1 trimestri take brusko ako keby cakala trojcata a bola mesiac pred porodom.Nechcite si predstavit ako vyzerala v 3 trim.nozicky chude ako sparatka a brusko vacsie ako dva stoly :(
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
V prvom trimesteri ziadne brusko nieje. Brusko je len nafuknute.