Ako užívať kyselinu listovú

sovicka1987
24. jún 2018

Ahojte, to ze som tehotna som zistila len pred tyzdnom. Po 3 rokoch snazenia to vyslo. No vela o tehotenstve neviem aj ked mam uz 30 rokov. Viete mi poradit kedy a kolko a ako casto brat kyselinu listovu. Lekarovi som volsla ale maju dovolenku tak este tyzden musim vydrzat. Dakujem

rebeka40000
24. jún 2018

ahoj kyselina listova sa berie 1 krat denne najlepsie s jedlom

evittam
24. jún 2018

@sovicka1987 Pokial si zdrava a nic ti nechýba nemusíš brat ziadne umelé preparaty. Radsej vela prirodnych vitamínov a minerálov. A vela pohody.😉 Mam dve zdravé a krásne deti, ani pri jednom tehotenstve som nic nebrala.

sovicka1987
autor
24. jún 2018

Dakujem 🙂

emakiki
24. jún 2018

Presne ako pise
@evittam staci ti kazdy den jedno smoothie a mas vybavené a nic umele do seba pchat nemusis, navyse je to vitamin sk. B a dost podporuje v chuti do jedla a zbytocne velke deti sa z toho rodia...

sovicka1987
autor
24. jún 2018

@emakiki smothie myslis zelene?

emakiki
24. jún 2018

@sovicka1987 popozeraj sa po nete, co obsahuje kyselinu listovu a potom to zalej vodou a rozmixuj, ja som si napr. robila spenat s jablkom a pod.

biav
24. jún 2018

Pri kúpe by som vyskúšala objednať z pilulky 🙂 na vasekupony ma aj zopár zliav 🙂

https://www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/

wienna
24. jún 2018

ja som mala prve zial potrat v 4.mes, tak som pri druhom nasadila hned vitamimy a kyselinu listovu. samozrejme neviem ci prave to pomohlo, ale teraz beriem tiez kyselinu listovu a vitaminy pre tehotne (vybrala som si take co obsahuju aj jod)

alobalka
28. jún 2018

@sovicka1987 kúp si vitamíny pre tehotné, na prvý trimester femibion 1. Tam je listova v dobre vstrebatelnej forme. Inak sa doporucuje tuším 800mcg denne pre tehotné. Ideálne už 3mes pred otehotnenim. Je to prevencia vývojových poškodení neuralnej trubice. Lekári niekedy predpisu aj listovu vo forme lieku, kde je až 10mg. Ako doplnok sa dá kúpiť v rôznych dávkach (400mcg) , často aj v kombinácii so zelezom a B12 vitamínmi. Niekto ju neuziva vôbec a dbá na pestrú stravu. Je to na tebe: )

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre