Ako ste zvládali vaše zamestnanie počas tehotenstva?

matulik212
8. júl 2018

Ahojte zienky🙂 chcela by som pocut vase skusenosti alebo skor ako ste zvladli pracu v tehotenstve , ja by som velmi rada robila az do zaciatku materskej tak dufam ze babo bude OK cely cas a bude mi to dopriate kedze by som sa doma asi zblaznila 😂 mam sedavu pracu cize to by problem byt nemal ale aj napriek tomu chcem pocut vaze nazory skusenosti . Krasny nedelny den prajem ❤️

silvia610
8. júl 2018

@matulik212 ja som pri prvom pracovala až do začiatku materskej a v pohode som to zvládala lavou zadnou teraz som na začiatku 2 tehu a neviem si predstaviť že by som teraz mala chodit do práce krďže som dosť unavená a nebýva mi najlešie ( som ešte na rodičovskej) stačil mi že musím fungovať doma s krpcom

29simona29
8. júl 2018

@matulik212 ja som síce už neni tehuľka, ale ešte v aprili som bola☺️Pracovala som v kancelárii tiež viac menej sedava práca,na matersku som nastúpila normálne 6tyzdnov pred porodom a chodila som do prace ešte do 37tt vybaviť nejaké veci, zvladala som to úplne v pohode, ale zase bolo to aj prijemne obdobie, ani teplo ani zima...stále pracujem bez prestávky z domu a raz v tyzdni chodím do prace na chvíľku. Pokial si tiež aktívna a chceš čas efektívne využiť, nič ti v tom nebráni, ak nemáš rizikové tehu, nie je najmenší dôvod sa obávať...Okrem toho som aj 3x letela sluzobne a nič sa nestalo, všetko treba s mierou, dbať na oddych, trochu zmierniť tempo, zdravá životospráva a žiadne obavy,myslím, že ti to skor prospeje ako ublíži.ja som ale prvorodicka, čiže som doma nemala žiadne ďalšie povinnosti...prvý trimester bol náročnejší, lebo mi zvykli bývať ťažko a raz som musela aj zrušiť dôležitú pracovnú aktivitu, ale stále som vedela plne fungovať, veľmi to závisí aký priebeh ma tvoje tehotenstvo a ako sa ty sama cítiš.

matulik212
autor
8. júl 2018

@29simona29 no tak ja robim na prevadzke kde som sama ale od septembra ma davaju na prevadzku kde budeme dve preistotu keby sa nieco dialo ale o tak . Lepsie mat tam vzdy niekoho 🙂 a nastup na matersku mam niekedy v decembri tak dovtedy si myslim zeby som to mohla zvladat i ked bude aj chladnejsie ale tehotnenstvo nieje choroba cize dufam ze to dam lavou zadnou . 🙏 🤗 a mozem sa opytat citala som ze niektore nastupuju osem tyzdnov a niektore 6 tyzdnou pre porodom na matersku podla coho to zalezi?

29simona29
8. júl 2018

@matulik212 záleží podľa toho, ako ti odporučí tvoj gynekológ...ak ta vypise 8tyzdnov pred alebo ho ty sama poprosis že sa už necítis ďalej pracovať, tak môžeš nastúpiť aj tak-ja ti to ale moc neodporúčam, pokial sa budeš cítiť dobre,chod štandardne 6tyzdnov pred,lebo o tie 2tyzdne to potom budeš mat skrátene po pôrode,materska sa vypláca celkovo 28tyzdnov a ak si 8vycerpas pred porodom, ostane ti 20 po pôrode...najmä tých 6 týždňov plne postačuje si pripraviť vecicky doma,porobiť všetko potrebné atd...

evittam
8. júl 2018

@29simona29 Prepáč ale pekne blbosti píšeš. MD je vyplacana 34tyzdnov a o nic nepride. Bude ju dostávať 34tyzdnov ci uz nastupi 6 alebo 8tyzdnov pred TP. O peniaze by prisla keby išla neskôr na MD

evittam
8. júl 2018

@matulik212 Obe tehotenstva som normálne pracovala az do nástupu na MD. Doma by som sa zbláznila. Pri druhom som mala hematom na začiatku a musela som 2tyzdne lezat a len som trpla či nebudem musiet zostať na PN uz cele tehotenstvo. Našťastie nie.😉

29simona29
8. júl 2018

@evittam opravujem sa,je to 34tyzdnov celkovo ale blbosti píšeš ty, nakoľko ak pred porodom vyčerpá 8tyzdnov,logicky po pôrode jej ostane menej ako keď vyčerpali pred porodom 6,pretože tých 34tyzdnov je dokopy..nabudúce čítaj pozornejšie 😉

evittam
8. júl 2018

@29simona29 Ty čítaj pozornejšie. Ja pisem dobre. Ty ked prd tomu rozumies tak nerad. Stále dostane 34tyzdnov MD. A je jedno kolko pred porodom a kolko po porode. Stále dostane tie iste peniaze. A plati co pisem.

29simona29
8. júl 2018

@evittam nebudem sa s tebou hádať,nakoľko poberám matersku a viem presne ako to je,už minule som si všimla,že máš potrebu sa ku všetkému a vsade vyjadrovať a najmä nevhodne reagovat,asi sa musíš veľmi nudiť😂matematik ti veľa asi nehovorí...keďže 34tyzdnov je MD dokopy, tak ak pred termínom vycerpam 8,o to menej bude po pôrode aj keď stále dokopy 34...ach jaj 🙈

evittam
8. júl 2018

@29simona29 Nie nenudim sa. Len nemám rada zavádzanie. A hádať sa už vôbec nemienim. Dovolila som si ta upozorniť na zlu informaciu a myslim,ze aj v inej diskusii. Co sa ti nemusí pacit ale neradim ak neviem. Ja tu ženám odborne radím a rozumiem problematike. Vela zien na MK mi je vďačných za rady, maximalnu MD, maximalnu podporu. Napr.ak zena nastúpi na MD neskor ako 6 tyzdnov pred TP pride o peniaze, nakolko si skráti vedome MD. To,ze si na MD ešte neznamená,ze tomu rozumies. Pisala si,ze si skráti tyzdne po porode ak nastúpi na MD skor-no teoreticky ano ale nie je to v tomto pripade jedno? Stále dostane tie iste peniaze.

dadus_ka
8. júl 2018

@matulik212 ahoj ja koncim prvy trimester a do prace chodim normalne, sice to je narocnejsie u mna hlavne kvoli únave, ta ma niekedy uplne vypla ale tiez mam sedavu pracu a cez obed som si 30 minut zdriemla v chilloute, inak sa ta unava uz skludnila, teraz uz to davam v pohode. Ja som mala stastie ze mne nebývalo tak zle aby som vracala, obcas ma len naplo a aj to len vecer...mam kamosky co im cely den byvavalo zle a dali sa bud na PN alebo ked to bolo len obcas tak si vybrali dovolenku.. Ja som si zatial vybrala dovolenku len 1x ked ma dost pichalo v bruchu...

29simona29
8. júl 2018

@evittam Jedine, v čom si ma opravila je tých 34tyzdnov, ja som len zabudla dodať,že tých 28 je pred porodom,nikoho tu Nezavádzam a to,či je jedno koľko týždňov je pred a koľko po pôrode nechaj na iných, ja som podala podrobnú informaciu a pravdivú...a prirodzene, že tomu rozumiem keďže sama matersku poberám...v inej diskusii si mala potrebu ma presviedčať o svojom názore, nuž nepodarilo sa ti to, ale ako vidím,ty máš pocit,že si ma opravila 😂😂😂

evittam
8. júl 2018

@29simona29 A znovu ta opravím. 28tyzdnov je PO porode. Nie nemusím nikoho presviedčať o svojom nazore. A zrazu si "zabudla" dodat? 😁😁😁 No splietala si 28tyzdnov a ze jej "zostane 20 po porode".......😉
A toto nie je nazor ale zakonom dane fakty. Cize aky mas na to nazor je uplne jedno ak neovládas co treba. Pekny den.

29simona29
8. júl 2018

@evittam ešte že si mi napisala,inak by som ani nevedela, ako to s tou materskou vlastne je ☺️Nabudúce skus čítať aj medzi riadkami a trochu chápať súvislosti...a neobhajovat si nástojčivo svoj názor, ale ťažko sa to asi číta,keď máš pocit,že všetkému najlepšie rozumieš...bez takých ako ty by vlastne MK ani nemal vyznam☺️ Podobne ako fórum s aniballom kdekoľvek napíšeš aký si mala bezproblémový porod a v ďalšej diskusii koľko vnútorných stehov a šitia..Krasny a pokojný den Ti prajem ☺️

matulik212
autor
8. júl 2018

Kocky absolutne som nechcela aby sa tu niekto zacal hadat 🙏🏻🤗 klideeeek pianko

matulik212
autor
8. júl 2018

@dadus_ka ano ja mam len krizy ked som hladna alebo sa priliz vela najem ale to je aj tym ze nemam zlcnik , ale stale mam v kabelke piskoty😂 to je taka moja zachrana

evittam
8. júl 2018

@matulik212 Ja sa nehadam.😉
@29simona29 Este raz a citaj pomaly ja neobhajujem svoj nazor. Píšem zakonom stanovene veci. A nemáš za co. A nie nerozumiem vsetkemu ale veciam z mojho oboru a praxe našťastie ano.😉 A co bolo konkrétne medzi tymi riadkami-ze MD trva 34tyzdnov ked napises,ze trva 28 a 20 po porode ked vycerpe 8 pred?😂 Ja viem, niektore zeny bohuzial nevedia prijat ak ich niekto slusne opravi. To nevadi.😉
😂😂😂😂 Už nevieš čo napísať tak vytahujes ine diskusie-trapne. Pekne píšeš o sebe. A ano mala som bezproblémovy porod. Vnutorne šitie neovplyvní ziadny anibal-ale to by si tiez vedela keby si lepšie citala ako radis ty mne.

dadus_ka
8. júl 2018

@matulik212 to som mala presne aj ja, bolo mi tazko ked som sa nejdla ale aj zle ked som bola hladna ale to prezijes, zabal si dost jedla do prace, hlavne jedlo rozneho druhu na ktore mas chut, ovocie, zeleninu, nejake pecivo, obed, a ked budes casto jest po malych davkach tak to bude ok a potom sa to aj tak ukludni, ja koncim 12tt a uz mam len pocit hladu vzdy musim mat nieco pri sebe nejaku tyčinku 😀😀 ale uz mi nebyva tak tazko...

nana8989
8. júl 2018

Ja mam tiez sedavu pracu, zvladam to ako kedy... teraz som 22 tt a citim, ze odkedy uz mam brusko tak musim vstat a ist sa prejst, neda sa mi stale sediet... ked presvihnem cas ked citim ze sa musim ist prejst tak potom je zle... stvrdne mi cele brucho a mala mi klesne nizko a kope ako blazniva... ale sama zistis podla toho ako ti bude... a hlavne tie tepla su otras, ale od zaciatku mam problem s tlakom, takze mozno aj preto... kym sa da tak som v praci, lebo by som sa zblaznila, ale uvazujem o tom, ze cca v polke alebo koncom augusta uz zostanem doma. Uvidim ako bude dovtedy... hlavne ti prajem spokojne tehulkovanie, babo ti samo ukaze co sa mu paci a co nie 🙂

luciasveckova
8. júl 2018

Ja pracujem ajbteraz a chcem pracovat kym ma lekar nevypise na matersku.pracujem v potravinach

matulik212
autor
8. júl 2018

@dadus_ka no ja tiez a na dalsi tyzden ma caka 1. 3D tak sa velmi tesim a konecne mozem oznamit okoliu ze budeme traja nie dvaja a som zvedava ake zase zmeny v tele pridu dalsie dva trimesttre😂

matulik212
autor
8. júl 2018

@nana8989 dakujem si zlata aj ja tebe a nech nam to vsetko dobre dopadne ❤️

lubi40
8. júl 2018

@matulik212 je to individualne. Ja mam pracu tak 50:50 edenie a praca v labaku. Robila som do konca 36tt. Posledny mesiac sa to uz nedalo, lebo ma bolelo aj existovat. Pri prvom som bola do 38tt uplne v pohode.

mionag
24. júl 2018

@matulik212 ja robim na operacnej sale, cize zlucitelnost zamestnania a tehotenstva nemozna. ano boli tam aj take hrdinky ktore si povedali ze oni to dokazu-a dokazali, ale my vsetci ostatni sme museli brat na nich ohlad. mne to ani nebolo take divne,ale raz mi to tak nahodou povedala jedna kolegyna,ze zamyssli sa nad tym: berie ten isty plat ale len posedava, robi nejake papiere a v podstate svoju pracu vobec nerobi. cize bola skor zbytocna...ano ak ma niekto napadne niecim podobnym ze tehotne maju vynimku a zamestnavatel mu musi vyst v ustrety: v tomto pripade ju ma preradit na pracu ktora jej bude vyhovovat, a nema len posedavat na starom pracovisku ktore je pre nu rizikove. cize ja som sa aj kvoli tomu ze tam nemame pravidelny rezim-pitie,wc,jedenie atd a aj kvoli tomu ze mi bolo zle rozhodla radsej pre pn. a este mame na sale od tych 12°C. zenam z kancelarii sa to lahko povie ze vzdrzali az do materske...ak si mozes kedykolvek odskocit,alebo sa prejst, nieco vypit alebo zjest drobnost...to je potom no problem.

wieruska1
24. júl 2018

Robila som este 2 dni pred porodom. Ved kazda tak ako sa citi a hlavne aku ma pracu. Keby robim manualne uz v 5. Mesiaci som ko. Robim vsak hlavou takze mi bolo jedno ci sefim v office na stolicke alebo doma na gauci. Plus teda to bolo treba dorobit a nikto ma nezastupoval apocit zodpovednosti a blabla. Dve rovnake odpovede nedostaneslebo toto je tak strasne indy vindy

leniel
24. júl 2018

Ja mam 2 full time zamestnania, takze prvy trim to bolo fakt o drzku. Miera vycerpania takmer nezlucitelna so zivotom, kazdy den som myslela, ze to vzdam a idem na PN. Potom sa to chvalabohu stabilizovalo a teraz v druhom trimestri, keby ma nekopka baba, ani neviem, ze som tehotna... ale v tretom uz do prac ist nechcem, jednak vela soferujem, plus praca do polnoci, myslim, ze by som sa musela prepinat a riskovat to nechcem, takze planujem PN na 5-6 tyzdnov a potom matersku....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre