Ako ste sa cítili prvé týždne tehotenstva?

tinka9284
28. nov 2014

Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niektorá z Vás skúsenosť s tým, že v prvých týždňoch tehotenstva ste nemali žiadne príznaky ( nie je mi zle, prsia ma bolia možno iba dva krat do týždna, nemám žiadne čuchové zmeny, nemám výtok, proste nič) Jediné čo by som mohla uviesť je - sem tam pichanie na ľavej alebo pravej strane brucha, alebo v boku , ale nie stále, iba občas a skôr každý deň pocit v bruchu ako pri preháňaní. Je to normálne ? Dnes by som mala byť 5+2 tt.

zuna89
28. nov 2014

mne začali príznaky na konci 7tt a dnes už mám 10týždňového krásavca 🙂 netreba byť nedočkavá, užívaj si, že je ti zatiaľ dobre, lebo ja som potom do 14tt nevedela čo so sebou - vracanie 25-30x denne, váha mínus 10kg... všetko príde vtedy kedy má 🙂

bonaqa2013
28. nov 2014

Mám 4 deti, ale len pri prvom tehu mi bývalo neskutočne zle. boleli ma prsia.... pri druhom tehu len prsia ma boleli a pri 3a 4 tehu vobec nič žiadne príznaky. Dokonca som prišla k lekárke a už som bola 14tt, podľa sona v 15tt. Aj lekárka povedala, že sa to stáva. Jedna známa až v 20 tt stratila menzes - dovtedy nemala ani potuchy že je tehu - die´ta už má 5 rokov.
prvý je syn, potom už len 3 slečny....

mata95
28. nov 2014

ešte som si ani test nerobila a už som vedela že som tehu, tak mi bolo zle, vkuse nizky tlak, citila som sa čudne a akonahle som si urobila test od toho dna cele 4mesiace vkuse mi bolo zle, vkuse som zvracala a všetko mi smrdelo.miesto toho aby som priberala som schudla, nevladala som ani žiť,potom to nejako prešlo a bolo dobre.... ale ked pozriem na dceru tak to stalo zato....

marteenka
28. nov 2014

do 5tt, len klasika, unava, naliate prsia, jemne bolesti v podbrusku kazdy den, nieco podobne ako pred menstruaciou, po 5tt kazdy den nonstop od rana do vecera vracanie az do cca 13tt potom to vsetko ustalo a citila som sa znovuzrodena 🙂

qetinka
28. nov 2014

veeeelmi,veeelmi zle..prve tri mes.

victoriasju
28. nov 2014

baby a mali ste na začiatku tehu výtok ? môže byť žena tehotná a nemať výtok ?

klincek
28. nov 2014

@tinka9284 je to v pohode, neboj. mne zacalo byt "tehotensky" (bolave prsia, unava, citlivost na pachy)presne v 6 tt. uzivaj si, ze sa zatial nic nedeje, este stale to moze prist 😉 ..aj ked dufam, ze nie. bezproblemove tehotenstvo je super vec, kiezby si take mala.

tjaden
28. nov 2014

@tinka9284 ahoj ja som mala len bolesti v podbrušku a trocha ma boleli prsia ako pred menzesom inak nič, keby mi muž nepovedal že mám veľké bradavky ani si nevšimnem 🙂 prvý krát som zvracala v 8tt, potom dva týždne nič a potom vkuse ☹ citlivosť na pachy prišla tak v 12tt

ivuska00
28. nov 2014

Mňa boleli prsia, ale nebolo to nič strašné a bývalo mi strašne zle (nikdy som ale nezvracala), len som musela do seba dostať jedlo minimálne každú hodinu, aby sa mi trošku uľavilo!!! myslela som si, že budem ako slon.. a samozrejme únava.
Len párkrát sa mi stalo, že mi niečo "zasmrdelo"...najmä manžel, keď vyšiel zo sprchy 😀 alebo aromatický čaj..

tinka9284
autor
28. nov 2014

ja som mala v skutočnosti 2 krat spontánny potrat a teraz som nesmierne šťastná ked som videla tie poz. testy :D hneď v ten deň som šla na gyndu... som rada že nie som sama kto nemal absolútne žiadne príznaky, lebo naozaj sa necítim vôbec zatial ako tehotna... až mi to je divné

alicka850
28. nov 2014

Pride to neskor,okolo 8 tyzdna

tinka9284
autor
28. nov 2014

ale ak to nepríde , nemusím stresovať hej ? :D nie je to pravidlo

ivuska00
28. nov 2014

@tinka9284 každé tehotenstvo je iné...niektorá doslova "umiera", lebo má všetky príznaky a iná ma pohodové tehotenstvo bez komplikácií. Takže, ak nebudeš mať žiadne nevoľnosti ani nič, môžeš byť len rada.
Mne sa to ukľudnilo po 1. trimestri...odvtedy som ani nevedela, že som tehotná 😉 ..až keď začal malinký kopkať 😉

ilie
28. nov 2014

Mne nič neni,len keď som hladná tak ma bolí žalúdok ale inak nič len prsia ma bolia 🙂

danieli
28. nov 2014

Nuž aj ja som sa tešila, ako mi bolo v 5-6tt faaaajn, potom to uz bolo horšie az celeeeee zle, ked som v 9 tt na dovolenke otvorila misu s jahňacím skoro som odpadla, vsetko jedlo bolo fuj (prepáčte za vyraz, ale presne tak som to cítila), nízky tlak a cely den nevoľno či hladná či najedena len zle

tinka9284
autor
29. nov 2014

ahojte a chcem sa ešte spýtať ako som na začiatku uviedla - je to normálne ? - ak mám už týžden pocit v bruchu ako keď človeka preháňa - ale v skutočnosti nelietam na wc-ko tak často na velku.. len proste ma tak divne "pobolieva"brucho ako to byva pri hnačke napr. .... asi som fakt divná

sandy3911
29. nov 2014

@tinka9284 Ahoj som na tom presne tak isto. Som dnes 5+ 0tt a nič nemám vôbec. K Dr idem prvý krát v utorok.

elkey
29. nov 2014

ja som momentalne v 13tt a za cely cas som sa ani necitila ako tehu.. nie je mi ani zle, ani ziadne bolesti.. iba som viac unavena, ale to moze byt aj tym, ze malo spim, synovi idu zubky.. 🙂 pri prvom tehu som zato mala asi vsetky priznaky tehotenstva a bolo mi hrozne do 12tt. Takze uzivaj si toto bezpriznakove tehu a vsetko dobre zelam! 🙂

miculiatko
6. dec 2014

Ahojte babenky ja dom tiez cerstva tehulienka a ako som si tu precitala aj ja mam pocity ako pri hnacke alebo s prepacenim po kakani 🙂. Sklbkanie v podbrusku a tazke zvacsene prsia pricom bolest len na jemne zatlacenie a to len lavy prsnik!! Pravy nic. Som sisi...ale nevadi zo vsetkeho sa velmi tesim a pevne verim ze nebudem casom citliva na pachy tak ze ma napne lebo v praci to chcem utajit a tam sa casto stretnem so snradlavymi ludmi 😀

lienka93
10. dec 2014

Ahojte dievčatá. Chcem sa s vami poradiť. Minulý štvrtok som mala dostať ms a neprišla a robila som si 3 testy. A boli // Bola som šťastná pretože sa snažíme viac ako rok. Ale teraz mám strach. Keď tak počítam teraz by som mala končiť 5 tt A bolesti v podbrusku ešte stále cítim. bolesť trvá max. 1 min a potom prestane. Ako dlho zvykne bolieť? K dr. som objednana až na utorok. Už som raz potratila tak mám strach. :( ako dlhobste vy pociťovali bolesť v podbrusku ako keby ste mali dostať ms?

radka752
15. dec 2014

Ahojte. Tak ja som teraz budem končiť 6 tt a doteraz som tehotenstvo nejak extra nevnímala. Cítila som sa v pohode až na to, že som mala také pocity ako pred mrchou (bolesti v podbrušku, bolesti v krížoch a bolestivé prsia) a mechutilo mi nič z kuraťa. Teraz mám problém s tým, čo zjesť, lebo zo všetkého mám pocit na zvracanie a ťažký žalúdok a prsia ma bolia tak veľmi, že bez podprsenky ani na krok. Bolí ma ešte aj to, že sa ich dotýka látka - o dotyku nehovoriac. Dúfam, že to s tým jedlom skoro prejde, lebo naozaj neviem, čo do seba dostať.

vevericka124
15. dec 2014

strasne unavenaaastale by som len spala a hladna hlavne v noci :D, prestalo mi chutit sladke, co som dovtedy vyzadovala po kazdom obede /comu som rada, aspon tolko nepriberiem/ a boleli ma prsia asi prvych 10 tyzdnov, teraz je to uz v pohode len ostali vecsie /comu sazase tesi manzel/ som v 14 tyzdni

zanet63
15. dec 2014
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

ja si este stale kazde ráno pokecam s wc misou

radka752
17. dec 2014

Aj mne prestalo chutiť sladké. Čo sa týka stravy, tak mi je zle ešte aj zo suchého rožka a čistej vody. Prsia sú citlivé, aj kríže bolia a s jedením je to bieda, keďže zo všetkého mi je na vracanie.

diamontko
17. dec 2014

ja by som mala byt 7tt+2 , citim sa velmi dobre, len ma obcas doobeda a vecer zvyknu pobolievat krize, ziadne zvracanie, ani extremne citlive prsia ,ani nerastu, sem-tam som podrazdena. len teda vobec mi nechuti jest, musim sa premahat, takze sa tiez upkojujem inymi tehulkami, ze takmer bezpriznakove a bezbolestne tehotenstvo je ok 😵

efulkaa
29. dec 2014

Je to úplne normálne,každé tehu je inakšie.ja som nemala 1 jediný príznak okrem vynechaného menštruácie ...aj gynekologička mi zistila tehu az na konci 12tt. Keby mi brucho nerástlo ,tak ani neviem,že som tehotná 🙂

ilie
30. dec 2014

@victoriasju ja nemam vobec

mrkvicka060
10. mar 2015

@tinka9284 hahaaaaaa, presne toto mam aj ja! Som uplne cerstvo tehotna a akurat som to vcera vravela priatelovi :D ze taky pocit ako ked ma hnacku, ze uz treba bezat na zachod...lens tym rozdielom ze sa ti na velku nechce :D je to zabavne

lavinis
10. mar 2015

veľmi zle....3 týždne v posteli, neschopná existovať...len zle a zle 🙂 prsia boleli aj pri chôdzi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre