Ako ste prestali fajčiť počas tehotenstva?

dasi123
8. júl 2021

Ahojte. Chcem sa opýtať ako sa vám podarilo stopnúť fajčenie, keď ste sa dozvedeli že ste tehotné a kedy? Som 7+1tt. Fajčím dlhé roky. Teraz si za každou krabičkou poviem a dosť. Nechcem to, nechutí mi to. S lekárkou som konzultovala,vraj mám počúvať svoje telo a ak by som bola zle mám si zapáliť. (To som ani nemala počut. Prešla som z 20 cigariet na deň na 5-6. Kúpila som si niquitin náplaste. Nie je to vyhra ale aspoň si nezapalim lebo nemám chuť. Pomáha mi to. Neverím že som jediná. Podelíte sa so mnou ako ste to zvládli? Ďakujem že som

dasi123
autor
8. júl 2021

@dasi123 tie posledné dve slová sa nejak samé dodali

nafka0483
8. júl 2021

@dasi123 Ked to nechces a ani ti to nechuti, tak preco fajcis? Len zo zvyku?

dasi123
autor
8. júl 2021

@nafka0483 áno. Proste idem.

nikapuggioni
8. júl 2021

Ja som fajčila 11 rokov každý deň krabičku....ked som zistila ze som tehu na druhy deň som šla k lekárovi potvrdil tehu a v ten deň som sekla s cigaretami...my sme sa snažili 4 roky o baby takže robila som všetko aby sa maličké udržalo...dnes má moja princezná už 5 mesiacov 🥰😍

dasi123
autor
8. júl 2021

@nikapuggioni gratulujem 🙂

jarmila2010
8. júl 2021

@dasi123 tak si ich proste nekup domov..nemaj zasobu..naco ta maju cigi pokusat,ked este ani chut nane nemas?!

dasi123
autor
8. júl 2021

@jarmila2010 veď práve. Nemám chuť na cigaretu mám chuť proste si zapáliť. Keby sa dali fajčiť tyčinky fajčím tie. Som retardovaná.

nyusika
8. júl 2021

nepoznam asi nic odpornejsie, ako tehotnu zenu s cigaretou v ustach,., tesne tomu slape na paty pohlad na zenu tlaciacu vozik s cigaretou v ustach.

jarmila2010
8. júl 2021

@dasi123 nejaku nahradu si skus najst za cigarety...nieco,pri com budes"relaxovat"...nahradi ti ten zlozvyk ...

lenuska9999
8. júl 2021

@dasi123 ja som tu nedávno zakladala podobnú diskusiu. V tehotenstve som prestala fajčiť, lebo mi bolo extrémne zle. Nemohla som cigaretu ani cítiť, lebo hneď som utekala ku záchodu... žiaľ po pôrode a keď som prestala kojiť, som zasa začala fajčiť. O chvíľku ma malý dva roky .. od marca od kedy sme mali celá rodina covid sa necítim zdravotné najlepšie a rozhodla som sa začať zdravo žiť. Varím len zdravé jedlá ( žiadne diétne, doprajeme si aj tortu aj koláč a šéfko možné, akurát sa všetko snažím variť a piecť tou zdravsou variantov) , začala som sa viac hýbať ( cvičím 30 minút denne s odporovymi gumamj) a chodíme viac do prírody.. no tie cigarety som stále nemohla upustiť.. no stále keď som sa pozerala na malého som mala výčitky svedomia, že fajčím a spracujem si život a pri tom mam byt voči sebe zodpovedná, aby som tu bola pre neho... no a jeden večer pred cca týždňom som sa naozaj nazlostila, vzala krabičku a polámané všetky cigarety. Hodila som ich do koša a od vtedy nefajčím. Prvé 2 dní som strávila u babky na samote, kde je do potravín niekoľko km cez les, takže som nemala možnosť si ísť kúpiť cigarety a musela som to vydržať. Tie orve 2 -3 dní boli najhoršie.. no snažila som sa stále zamestnať svoju myseľ a hlavne ruky , aby som si nezaplatila.. no a vidíš už týždeň bez cigarety za mnou

nafka0483
8. júl 2021

@dasi123 Nepotrebujes len zamestnat ruky? Kup si slane tycinky a tie okusuj, alebo chrumkaj oriesky, davaj si zuvacku... nepomoze?

sella38
8. júl 2021

fajčiarka nie som, ale skúsila by som to, čo ti radí baba hore... proste nekúpiť. U mňa to funguje so sladkým a myslím si, že je to rovnaká závislosť ako cigareta 😀

feeewa
8. júl 2021

Páči sa: https://www.martinus.sk/?uItem=195866, prečítajte si recenzie 🙂 dá sa stiahnúť online zadarmo, dnes večer viete miesto fajčenia čítať! Verím, že pomôže 🙂 Mám 2 ľudí v okolí, ktorí prestali na základe tejto knihy 🙂

aylinn
8. júl 2021

@dasi123 skús žuť obyčajne žuvačky. Ja som tiež dlho fajčila. Keď som zistila že som tehotná tak som si od stresu zápalila 🤦🏻‍♀️ A to bola posledná na dlhší čas potom keď prišli vo vzťahu problémy a mala som infarktove stavy tak lekár mi povedal že si mám radšej jednu zapáliť a ukľudniť sa ako byť v strese a napätí lebo vraj to je horšie pre to babo.
A keď ideš okolo tej trafiky tak si tie cigarety proste nekúp. Ak ti nieje zle tak stále jedz , sladké slané načo máš chuť , zamestnaj si ústa.

https://m.spuntik.zoznam.sk/cl/1000714/1464137/...

evkamotka
8. júl 2021

Si ich nekup. A nájdi si niečo ine na zamestnanie/prekrytie zlozvyku. Caj, chrumky, zuvacky, bublinkovu foliu, antistresovu lopticku

kittykat22
8. júl 2021

@dasi123 za dieta mas obrovsku zodpovednost. Vdaka fajceniu moze mat rozne zdravotne a psychicke problemy. Nedaj boze, ze by si nemala dieta v poriadku a budu ta nahanat otazky, ci si tomu tym facenim nahodou nepomohla. Si si ista, ze ti to fajcenie stoji za to, aby si ohrozovala dieta?

pukavica
8. júl 2021

@dasi123 ked ti to nechuti, tak staci uz len ked si to v hlave nastavis tak, ze proste nebudes fajcit a hotovo. k tomu ked si este povies, ze babatku to skodi a aj tebe tak si myslim, ze to pojde a ze prestanes uplne fajcit.

dasi123
autor
8. júl 2021

@kittykat22 nestojí. Ja som presvedčena o tom že končím. Nezapalim si nikde, kolegovia vedia a aj keď ma volajú nejdem. Doma určite nie. Idem na kávu nedám si cigaretu. Včera a dnes som si dala tie náplaste a nezapalila som si. Kúpila som si krabičku pred týždňom a všetky cigarety do jednej som polamala na 3x. Ale neviem sa zbaviť tej chuti že tak by som si zapálila aj dve naraz. A nechcem patriť medzi tie čo fajčia a ešte sa aj skrývajú aby do nich nikto nepi..... S každou cigaretou som sa priznala minimálne priateľovi, ten mi dobre Nadal a mohla som byť spokojná.

lulua777
8. júl 2021

@dasi123 uprimne toto som sa ja snazila dopatrat nedavno 😂 Pri prvej dcerke som prestala pit a to uplne ale zial fajcit som nedokazala prestat.Pri druhej som fungovala ako ty zakazdym som povedala dost ale neslo to.Vies co zabralo 🤔 V nemocnici som bola s dcerkou 10dni a nemohli sme ist von cize ziadne cigo nehrozilo navyse (co som vtedy nechapala ako a teraz uz viem 😏 citili by to) ked som prisla von hned prve bolo hrozny abstak a pumpa a krabicka cigariet potiahla som si a kukam najprv tocak jak delo a ten smrad az ma nos stipal 🙄.Kukam ved keby si zapalim pri malej normlane by to somnou slahlo a co potom.Ale ten smrad robi vela ja to uz normalne neznesiem.Od nasich som starsej vzala babiky a museli bit tyzdne mimo izbu co som ich citila 🤢 Ten smrad stiplavy nedovolim aby moje deti mali somna citit.To je moj pribeh ako som prestala po 20rokoch fajcit 😁 Drzim ti moc palce premna to bolo najtazsie co som kedy robila lebo tie abstaky boli neskutocne (dost pomahaju soletky a najlepsie su z lidla ☺)

nyusika
8. júl 2021

@dasi123 naplaste obsahuju velke mnozstvo nikotinu, s nimi opatrne

kittykat22
8. júl 2021

@dasi123 pokial si uz takto daleko tak vydrz. Prvych 7-10 dni je hrozny a potom to prejde. ja som prestala minuly rok po novom roku. Po tych 10 dnoch ta ta chut prejde.

nyusika
8. júl 2021

inak, ja som bola extra super silna fajciarka, aj so zapalom pluc som dala 20 cigariet denne...prestala som zo dna na den, po 16 rokoch mimoriadne aktivneho fajcenia.
ja som sa totiz sama za seba hanbila, ze smrdim ako posledna chudera zo stanicneho pajzla...

ibajaanikiny
8. júl 2021

@dasi123 bola som na tom rovnako…strasne tazko sa mi prestavalo,ale potom som si povedala,ze dost,nebudu cigarety ovladat mna,ale ja ich a nebudem v sebe dusit “plod”. Najhorsi bol pre mna prvy mesiac,nie len par dni ako u inych. Mesiac som sa kazde rano zobudzala s tym,ze teraz by som uz dala kavu s cigou na balkone,ak sme sli von,tak ten pocit,ze uz by som si na terase niekde bafkala,na grilovacke,proste kdekolvek…v praci detto. A dnes? Na cigu si nespomeniem a to sa bezne chodim “vyvetrat” s kolegami von na cigu,ale nefajcim,robim im len garde. U mna zabralo presne jedine,nekupit a basta a ak bola kriza,rychlo sa niecim zamestnat…

sofiella
8. júl 2021

@dasi123 zmeň denný stereotyp. Ked si bola zvyknutá ráno kava+ ciga, daj si kávu v práci, kde si nemôžeš zapáliť, alebo niekde v.kaviarni dnu. Zmeň vsetko, vyhybaj sa miestam kde si bezne fajčila, pripadne dočasne obmedz styk s ľuďmi, s ktorými si si zvykla.zapalit. a mysli na to, ze uz teraz môže.mat dieta následky kvoli tvojmu fajčeniu q každou cigaretou riziko zvysujes.
Skus si robiť program dopredu, kamošky, sport,... začni sa obzerať po detskom tovare. Čítať recenzie na kociky,...😀 držím prsty

sofiella
8. júl 2021

@ibajaanikiny mesiac? To si dobra. Ja si až po 2 rokoch viem povedať,,som cista" a nedala by som si aj keby mi za to nukali milion. Fuj! 😄

gbgb
8. júl 2021

@dasi123 jednoducho som si uz nezapalila .. po porode som skusila a rozkaslala som sa 🤣. Takze mam o problem menej. Nesmrdim.

lulua777
8. júl 2021

@sofiella napodobne som 5mesiacov ale este staaale by som si bafla 😅 Ale ten odpor k smradu je silnejsi 😏

dasi123
autor
8. júl 2021

@nyusika mám rovnaký pocit, ako posledná ....🙂

dasi123
autor
8. júl 2021

Ste dobré baby. Fakt sa dívam na tie správy ako že tak takto to napíšem o rok aj ja. 🙂 Ale vydržím, hádam už nie som len úplne sprostá na tú hlavu.

kikaaa444
8. júl 2021

Skús si prečítať články čo môže spôsobiť fajčenie b tehotenstve. A čítaj si ich v jednom kuse . Snáď pomôže 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre