Ako si vypočítam termín pôrodu?

8. okt 2024

Zdravím. Mám nepravidelný cyklus. Som tehotná. Ms som mala naposledy 1.8. ( som po pôrode 13 m ).
…. keď som v 4 tt ( na základe utz), termín pôrodu ako vyratam?
Áno gyn mi to upresni neskôr, ale chcela som len tak orientačne vedieť.
Ďakujem

januska12323
8. okt 2024

V 4.tyzdni už lekár niečo videl? Keďže máš nepravidelnú tak čakaj ako vyráta lekár podľa neskoršieho utz. Zbytočne tipovať.

ronie338
8. okt 2024

Ja som teraz bola v 6tt a nevidel ani srdiečko keď som pred týždňom krvacala skoro ani nebolo vidno. Nemyslím ze by v 4tt videl lekár niečo na usg

autor
8. okt 2024

@ronie338
@januska12323
Povedal že he tam dutinka a odhaduje to na 4 týždeň.

sisa_s
8. okt 2024

Ak sa neda urcit termin na zaklade ms, tak sa urcuje na zaklade sona v 12tt

lienka.7
8. okt 2024

Aby ti určil termín pôrodu, musí vidieť najskôr plod s akciou srdiečka. Co v 4tt veľmi pochybujem.
Určí ho potom podla sona

nikushka8
8. okt 2024

Termin urci odhadom lekar podla sona. Mala som to rovnako v 2.tehotenstve, vsetkym som vravela, ze rodim niekedy v lete 🤣 Mne tvoj termin vychadza asi niekedy na jun, kedze ja som 2x otehotnela na konci oktobra/zac novembra a rodila som v juli

nikaszan
10. okt 2024

V máji niekedy

pet888
10. okt 2024

ked si odhadom 4 tt, tak si daj do tehotenskej kalkulacky zaciatok poslednej MS 4 tyzdne dozadu, cize 12.9. Cize to bude vychadzat cca polka juna.

natuliatko777
12. okt 2024

@ronie338 mne v 4+1tt ukazalo toto takze nebud mudrejsia nez je doktor a veci ktoru sa naozaj deju a zato ze sa to tebe nestalo tak neznamena ze to tak nemoze byt

ronie338
13. okt 2024

@natuliatko777 toto som mala 5+3 a doktorka ze ešte sa za to nemôže 100% zaručiť ze je to tehu. Ze sa ešte čokoľvek môže stať. Keď som bola na onkogymekologii doktor pozrel videl dutinku ze srdiečko ešte nebije a ze tak o 3-4 dní by malo začať byt vidno. Bola som 6-1tt. Teraz idem 8+ a dúfam ze všetko bude v poriadku. O jedno som prišla v 6+4. A vtedy tiež ešte nebolo vidno srdiečko, bolo to cez víkend a bola som na pohotovosti. Nepovedala som že nie je možné tehotenstvo ale aj doktor sa vyjadril ze by malo byť 4+1. Proste je to tak malé ze ešte nevie. Mne pri prvom v 12tt povedal ze miesto 10.5 to vyzerá na 8.5 termín pôrodu. V 20tt na veľkom ze je o týždeň väčší čiže okolo 3.5 ale necháva sa už ten ktorý je z 12tt. V 36tt bol zase akurát veľký na ten týždeň. Narodil sa v 39+0tt

natuliatko777
13. okt 2024

@ronie338 vidis ale to bol presne tvoj pripad a preto neveris ze aj ine veci sa mozu diat .. ja ti gratulujem ale ako vidis aj podla mojho sona 4+1 je vidiet ze som tehu a to som tam sla s tym ze mam isto cystu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre