Ahojte mamičky , tento týždeň som zistila že budeme mát bábätko , ešte je to len začiatok tak som opatrná .
Chcem sa opýtať ako sa mám stravovať , čo môžem a čo nie . A samozrejme aby som moc nepribrala, nejake tipy čo Vám pomohli. Pripadne nejaký šport . Ďakujem Vám 😘😘
@jardia presne ako hovoria baby, jedz co si telo ziada, avsak nejedz za dvoch ako ti budu niektori hovorit :D a neprezieraj sa s vyhovorkou, ze si tehotna :D
Okrem nadmerného alkoholu a cigariet v podstate môžeš všetko čo predtým, pokiaľ to bude tolerovať tvoj žalúdok. To ako budeš priberať závisí aj od iných veci, množstvo plodovej vody, veľkosť dieťaťa a pod. Niekto zo začiatku skôr chudne. Ja som mala do 5 mesiaca mínus 2kg v poslednom tehu. Teraz sa sustred na bábätko a vyšetrenia ktoré budeš musieť absolvovať, váha nieje podstatná.
Čo sa týka toho priberania ... ja som nemala žiadne špeciálne chute, jedla som štandardne, žiadne prežieranie, pohybovo aktívna som bola celé tehotenstvo ... a aj tak som pribrala 30 kg ... som bola ako taký malý hroch.
Keď som otehotnela zo synčekom malá som 47kg jedlá som všetko čo mi chutilo pribrala som 8kg a malý sa narodil s váhou 4460g a 55cm, pri dcérke som pribrala 6kg a ona sa tiež narodila s peknou váhou 4200kg a 54 cm 🙂 A to som si už pri nej aj dávala pozor čo zjem lebo som chcela menšie bábätko.
Jedz ak máš chuť, pi, ked si smadna, hyb sa, ako sa ti žiada, vsetko s rozumom. Tehotenstvo nie je choroba a pokiaľ ti doktor niečo nezakaze, nenaordinuje, si úplne "normálna" žena, ako doteraz, len s rastúcim ❤️ pod tvojim 💗 takže si užívaj a teš sa...
@jardia pozri ved to nie je ziadna zahada, proste ked vies ze si tehu, das si vedome k ranajkam nie len obyc sunkovy rozok ale aj paradajku, papriku, k obedu nie len sotecko ale aj misku mrkvoveho salatu, poobede nielen kofilu :D ale aj niekde naakombinujes jablko (co si mozno doteraz jedla obcas), vecer si das zase diel zeleniny.. Castejsie by ti mohlo napadnut dat si rybku, zeleninu, ovocie.... Tak normalne sa zamysliet, ci z tej-ktorej stravy bude aj babatko nieco mat. Davaj si pozor na surove vajicka (neprepecena prazenica) ci maso kvoli listerioze, neodporuca sa vo velkej miere pecen a zrejuce syry.
Co sa tyka priberania, jedz s normalne, ked tak menej sladkosti a vyprazaneho, inak tam veka nenariesis, predsa nebudes v tehu drzat dietu 🙂
@dzulli1980 presne..mne jedna lekárka neustála na poradni kritizovala, že moc priberám ale bolo mi zle a keď som nejedla, bolo ešte horšie..davala som si pozor,aLe aj tak som pribrala 28 kg. Brucho veľké ako s dvojickami...hlavne, že sa narodila stvorkilova láska a počas dojčenia tiež nechudnem a iné ženy chudnu...proste každá sme iba.
Vsetko som jedla tak,ako dovtedy. Nic viac,nic menej.Pri prvom synovi som pribrala 20 kil a pri druhom 19 kil. Dnes - po osmych rokoch mam 60 kil aj s topankami a vysku 167 cm.Pocas tehotenstva som nemala ziadne maniere,vzdy som si hovorila,ze to nie je choroba.Vsetci sme zdravi a to je pre mna najdolezitejsie.
Ja som sa zdravsie stravovať teda nedokazala, nemam chut na salaty, zeleninu a tak.. Skor na same hovadiny, ale snazim sa to vzdy nejako vyvazit, nejakym ovocim... Chute extremne nemam, nikdy som nemala nadvahu, vzdy podvahu, jem tak ako predtym a mam skoro 10kg nahor... Skratka to stupa same 😁 ale uz som na konci, takze spokojna... Mne tych 10kg neuskodilo, aj ked myslim, ze ich necham v porodnici 🤭 vzdy som sa postavila na vahu a mala viac... Lekari sa tesili, ked som priberala, samozrejme, vsetko s mierou
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Hlavne nad tym nespekuluj... Jedz na co mas chut a kolko si telo ziada... Mne napr bolo do 14tt tak zle, ze som nemala na nic chut a jedla som nasilu, dokonca ani pit som nedokazala... Schudla som 4-5 kil... Na vahu s pred tedu som sa dostala spat az v 23tt... Cize si nerob dopredu obavy a uz vobec nezavadzaj nejaky novy aposob stravovania v tehu... Mozes si tym viac uskodit ako pomoct... Co sa tyka pohybu, tak aspon tie prechadzky si naordinuj... Ja mam psa, tak ho chodim vencit.... Este nevies ako sa to cele vyvinie a uz spekulujes... Moze sa stat, ze budes nutena cast tehu prelezat (co ti samozrejme neprajem) a s tym nenarobis nic... Cize hlavne bud v psychickej pohode a nerozmyslaj uz teraz nad tym ako nepribrat....