Ako sa počíta týždeň tehotenstva?

2861994
30. jún 2021

Zienky v čara mi bolo potvrdene tehotenstvo len som sa zabudla spytat v ktorom som vlastne tyzdni ako sa to vlaste pocita poslednu MS som mala 29.5 a vklad bol 15.6. Embrio bolo po predlzenej kultivacii

nafka0483
30. jún 2021

@2861994 Pocita sa to ako kazde ine tehotenstvo, od poslednej menstruacie. Neskor podla ultrazvuku lekar skoriguje aky stary je plod a upravi podla toho aj termin porodu.

2861994
autor
30. jún 2021

@nafka0483 dakujem

mmbudiakova
30. jún 2021

Kalkulačku pre IVF tehotenstvá nájdete tu https://flo.health/tools/ivf-due-date-calculator . Pri IVF je výhoda, že presne vieš, kedy bolo embryo oplodnené. Od toho dňa odpočítaj dva týždne a tento dátum používaj, ako začiatok cyklu, ako keby to bol dátum poslednej menštruácie. A od neho začni rátať týždne.

mikasz
30. jún 2021

@2861994 presne ako pise @nafka0483, rata sa podla 1.dna poslednej ms a nasledne sa moze podla morfol.uzv termin posunut, tak si 4tt+4, cize prebiehajuci 5tt, predpokladam, ze ti dali o dake 2t kontrolny ultrazvuk a to by uz mohlo vidiet srdiecko, drzim palce ✊

2861994
autor
30. jún 2021

@mikasz na buduci tyzden idem v stredu

weja07
30. jún 2021

@2861994 počíta sa od prvého dňa poslednej menštruácie. Až potom podľa uzv sa môže týždeň, príp. Termin zmeniť podľa veľkosti plodu. Držím palce 🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre