Ahojte dievcata, chcela by som sa vas spytat, ako prezivate prvy trimester ? Citala som, ze niektore zienky pocituju pichanie vo vajecnikoch, alebo sustavny tlak na jednej strane maternice. Mate to aj vy podobne? Je to neprestajne, ci sem-tam? Su tu aj take, ktore sa citia uplne ako predtym, ze ani "nevedia", ze su tehotne?🙂 Moje prve tehu nedopadlo dobre a zaujimalo by ma ako to maju tehulky, ktore su v poriadku...
@michaela737 dakujem velmi pekne za odpoved...
no,ani neviem,ze som tehu,kebyze ma nebolia sem tam prsia,a nemam ich naliate,tak ani neviem,ze sa nieco deje,...,ziadne zvracanie,ziadne bolesti,ziadna ospalost,prave naopak nemozem spavat ☹ ☹ ☹ ,u mna to je takto 🙂 🙂
ja to mam zase poriadne pestre... citim take pichanie vo vajecnikoch ako opisujes, bolia ma prsia, strasne som citliva na pachy a uz zacali aj nevolnosti a zvracanie ☹ samozrejme, ze som unavena a pri kazdej moznej prilezitosti si zdriemnem 🙂 uz sa tesim na to dalsie obdobie, lebo prezivat toto a pracovat mi dava zabrat... ale u kazdej je to asi ine 🙂
ahojte, no ja koncim treti mesiac, a ozaj mi za cely cas skoro vobec nic nebolo... Prsia ma len mierne pobolievali, nezvracala som ani raz, bolesti v brusku som mala miernucke aj to asi len prve dva tyzdne, citliva na pachy a veci podobne niesom... Jedine co ma "potrapilo" je ospalost a zvysena unava - ale zasa ja spim velmi rada, takze som si to kazdy den po praci dopriala 🙂)) a este mam taky pocit, ze ma viac nafukuje- no neviem ci je to tehotenstvom alebo zmenou jedalnicka.... Kiezby to takto ostalo cele moje teotenstvo 🙂 papa
@janullienkafr Ahoj, dakujem za odpoved. Pocula som, ze zmena travenia (roznymi "smermi"🙂 ) je vraj bezna, aj ja som to zaznamenala, aj ked nie som dobry priklad. Drzim palce, aby takyto bezproblemovy stav pretrvaval🙂
ahojky no aj mna sem tam pobolieval vajecnik a aj podbrusko ale uz je to menej casto,a ja nastastie nezvraciam ale len na napina na vracanie a unava je ale nie je to take zle a prsia?boze tie ma pekne bolia
Mňa pichá často v podbrušku resp. cítím tlak a bolia ma stále prsia. Únava na mňa prichádza tento týždeň, no stále mi je zima a hlavne večer. A bývam trochu častejšie podráždená 🙂
ja mavam bolesti pod bruska bolest prs a mam ich aj dobre naliate .. nahorsie je to ked je zima..vtedy neviem co so sebou 🙂 a unavena sice som ale spanok o osmej deviatej vecer to vzdy vyriesi..jedine co ma velmi trapi je strasne moc nafuknute brusko ..
moje priznaky otehotnenia som pripisala zapalu mocovych ciest (nastastie som nebrala lieky), krce v podbrusku,myslela som ze boky mi odletia,take som mala bolesti. Niekedy pri chodzi som musela zastavit a skrcit sa,inak to neslo.A nakoniec po troch pozitivnych testoch, som pochopila, ze moja diagnoza bola blba :D
No ja to prezivam unavene,som volala vycerpana...nevolnosti rano nemavam,skor od obeda do vecera mi je vselijako ale doktor mi dal nejake tabletky na to,a mam i lizatka-Gravipop...ale ci tie lizatka pomahaju,no neviem... Prsua ma uz nebolia,no v noci musim spavat s lambadou 😀 ,v brusku mam take male krce ,ale nic velke..skor ked si kychnem,alebo fukam nos tak vtedy ma zapicha..a to mam ja celorocnu alergiu:( inak sa uz tesim na druhy trimester,ked si to zacnem uzivat a predsa mam obrovsky strach o male,ci je vsetko ok...takze po tom prvom trimestei,uz budem snad kludnejsia...
A zabudla som dopisat,ze mi je obrovska zima,sice mne je zima stale-aj v lete ,ale teraz mam stale dvojo ponoziek,hrubansky svetet...a mam problem so spankom,o siedmej by som zaspala ako miminko,a ked to prejde,nie a nie zaspat...
ahoj, tak ja mám snáď skoro všetky príznaky :DDD o tehotenstve viem od začiatku, lebo som pociťovala také pichanie a vedela som, že to už nebude MS 🙂 a od vtedy ma zvykne pichať v podbrušku...ráno mi býva zle, zvraciam, niekedy aj počas dňa, niektoré dni sa mi dosť krúti hlava, nechutí mi jesť, vadia mi pachy, som unavená 🙂)) no proste strašné, už nech toto celé prejde čím skôr 🙂)
@ywto ahoj, tak sa stretám s rovnakým prípadom ako je ten môj 🙂 Som v 7tt a už vyše týždňa stále len nevoľnosti, zvraciam..všetko mi smrdí... prsia? No konečná... už nechto je za nami :/
Ahojte 🙂 no prispejem aj ja vám trošku..ešte som síce nebola u doktora, idem zajtra ale vyšli mi tri testíky pozitívne..ale jedlo nechcem vidieť ani z diaľky...trochu ma bolia prsia ale nič hrozné...najhoršie na tom je že sa cítim stále plná...a nemôžem zniesť vôňu aviváže a tých čistých vecí ale nemám na výber :D :D
@beatka1988 Ahoj Beatka ja som momentalne v 7tt+3 a tiez mam celorocnu nadchu a ked smrkam tak ma picha vo vajecnikoch tak som rada ze sa tu nasiel niekto s rovnakym problemom,chcela som sa ta spytat ci beries aj nejake lieky na tu alergiu,lebo ja som brala asi tyzden a pomohlo mi to ale potom sa mi to zase vratilo tak cely den nic ine nerobim len smrkam a aj v noci uz ma to dost unavuje a dufam ze to nijak neskodi drobcovi 🙂
Kocky chcela by som sa spytat ja som dnes 7tt+3 a nezvraciam ale byva mi zle hlavne vecer a nechuti mi jest moc ale ked sa najem tak asi za hodinu mi zacne skvrkat v bruchu a som strasne hladna az mi dojde zle tak musim nieco zjest. Ma to niektora z vas? dakujem 🙂
Ahoj, no moje tehotenstvo je to prvé 🙂 som v 5. týždni a do minulého piatku som nevedela, že som tehotná 😀 a kým som na to prišla, nevedela som si vysvetliť: prečo som sa u zubára skoro povracala, prečo som stále unavená, prečo ma páli zaha a sem tam pichne vo vaječníkoch .. dnes je mi to jasné 🙂
ahuuus@ ja som dnes rano uz 2x ranajkovala 🙂
@mimickapn ahojky🙂 veru,kychnem a pich tam dolu,poznam to🙂 no uz ked ide na mna ten kych: D tak sa skrcim, ale aby som ti odpovedala na tie lieky . Zo zaciatku som brala nejake homepatika,ktore celkom zabrali ,ale gynekolog mi predpisal Fenistil-tablety,kt.musim zaklepat teda, ze zatial mi tu alergiu zmiernia...a ja som bohuzial hodne silny alergik...
@mimickapn stale musim nieco zut: D uz to robim tak, ze si pripravim kazdy den mrkvu,hrozno a jablko do misky a ked dakde idem berem to sebou:D nastastie mam maxi kabelku🙂 ale mne tiez byvalo spatne,vacsinou od obeda do vecera,ale ked nieco jem, a je jedno co ,tak mam pocit plneho zaludku a je mi fajn. Este stale papam bio krekrki s morskou solou,viem,ze z tohoto nepriberem ale aspon nieco v ustach mam...
ked citam ako vam chuti jest, tak tisko zavidim. Rano som sa napila cistej vody a hned mi prislo zle....
ahojte, mne je uz asi 2 tyzdne zle, cely den ma boli zaludok, nepomoze ci sa najem alebo nie...vraciam cca kazdy den 2x. je to moje 2 tehotenstvo ale je uuuuplne ine. pri prvom som ani nevedela, ze som tehu 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Toto je moje prvé tehotenstvo,,, a mám taky piaty tyzden ,,, no občas citim bolest v brusku a pichanie ,, nie je to sice take silne a nie casto ,,,,a lekar mi povedal ze to je v poriadku ze sa nemam bat ,,, tak az tak ti neviem poradit