Ako oznámiť partnerovi neplánované tehotenstvo?

30. okt 2019

Ahojte. Mám problém. Aj napriek užívaniu Hak som otehotnela. Som v 7 týždni a ja ani netuším ako to idem povedať svojmu partnerovi.Dieťa sme neplánovali.Bojím sa že zle zareaguje.On už dve deti má a pred časom sa vyjadril že už ďalšie nechce.popravde ani ja som ešte po dieťati netúžila. Lenže stalo sa a ja neviem kam z konopy. Máme už nejaké plány, wellness pobyt, kúpené letenky cez vianočné sviatky do iného štátu..co robiť?

renatka1985
30. okt 2019

neostava ti nic ine, len mu to povedat. mozno budes prekvapena reakciou...

zuzzinka
30. okt 2019

Letenky nie su problem, tehotna mozes lietat.. wellness uz ako tehotna problem moze byt. Ale nie je to koniec sveta. Ak si otehotnela cez HAK, tak to tak malo byt a ma to svoj dovod 🙂 Dufam, ze zareaguje ako chlap a nebude ti robit stres. Povedz mu to v dobrej atmosfere, ked budete mat cas sa o tom porozpravat v klude.

mondolina
30. okt 2019

Dieťa je nad všetky plány, si nič zlé nespravila, tak sa mu to neboj povedať.

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. okt 2019

@oli18 to nie je môj príspevok

suzitok
30. okt 2019

Inak je to nieco uzasne, ked si k nam najde dietatko cestu, aj ked sme mu branili 🙂 Ja by som mu to normalne povedala a uvidis reakciu...drzim palce 🍀

solinkarka
30. okt 2019

A to mate aký vlastne vzťah? On dieťa už nechcel a ty si ešte po dieťati netúžila, to sa dosť vylučuje 🤔

autor
30. okt 2019

@suzitok ďakujem, musím nájsť odvahu a snáď to dobre dopadne 🙂

renatka1985
30. okt 2019

urcite! a ked nie tak mu ukaz skupinu "Snazilky" tu na MK aby pochopil, aky je to nesmierny dar

autor
30. okt 2019

@zuzzinka ďakujem, vo wellnesse som bola 2x ako som tehotna, len som o tom žiaľ ešte netušila. Ten pobyt už rušiť nejdem, je to zaplatené. Tak nech si to užije aspoň on v tých saunach. Aj ja dúfam, že zareaguje ako chlap a bude to v pohode.

majka99999
30. okt 2019

@solinkarka no taky, ze on je zrejme rozvedeny, okolo 40, ona pred 30kou, chceli si uzivat wellness, sex a vylety, nie vrestanie nejakeho dietata a prebdene noci... Po 2 detoch uz zrejme dotycny ma skusenost, ze sa zena zmeni a muz uz nie je na prvom mieste. Ale tak mozno sa mylim. 🙂

evittam
30. okt 2019

No ak ste obaja dospelí ludia tak normálne-som tehotna aj napriek HAK. Stalo sa.
@anonym

janinah
30. okt 2019

Najlepšie povedať po slovensky,teda,ak je to Slovák😉
a teda ja toto nepochopím asi nikdy,spať spolu viete,ale rozprávať sa už bojíš.Hádam on nie je malý chlapec a má toľké IQ,že pochopí ako veľmi vám je toto dieťa súdené,že sa k vám dostalo cez HAK.A ty zrejme dieťa ešte nemáš,postretlo ťa šťastie,tak si ho bráň za každú cenu,oproti dieťaťu sú wellnessy a dovolenky nepodstatná nazaujímavá somarinka.

modrykoniicek
30. okt 2019

Mňa by len zaujímalo, že či je vôbec možné takto otehotnieť.Pretože HAK zlyhá keď urobí chybu žena.Ja som sa opozdila aj 11 hodín lebo som zabudla a nič sa nestalo.
Ja by som to chlapovy vyklopila hneď.:D ale môj deti ešte nemá.Napriek tomu by ostal chvíľu mimo aj keď má dávno po 30tke.
Ale túto tému sme už prediskutovali skôr než sa to stane.
V takej situácií žena spozná chlapa aký naozaj je.

bielavlcica
30. okt 2019

Ja antiku nemam ale nikdy by som chlapovi nedovolila do seba pustit aj ked by som antiku mala lebo vzdy je tam riziko. Pre toto moc antike neverim

deti95060810
30. okt 2019

@modrykoniicek nič nie jen 100 percentné...aj počas antikon. sa dá otehotnieť...

miadi
30. okt 2019

@modrykoniicek kamoska oteho cez antiku nikdy nevynechala Ale ma rada vinko -alcohol moze oslabovat ucinnost aj hak a stane sa. A poznala som jednu co mala vnutromaternicove teliesko na ktore zabudla az ked chcela babo a 3x potratila si spomenula

miadi
30. okt 2019

Letiet mozes v klude ja som teho letela 6x aj dlhe lety a este chcem ist ak si zdrava mozes do 36tt ja chcem o mesiac okolo 33tt Ale pre istotu s potvrdenim od midwife v ktorom som tt lebo bruško mam velke ako Niekto v 9m uz teraz. A povedala by som mu to hnet 😁mm neviem vydrzat nieco take nepovedat .Ocakavaj blbu reakciu a nic si z nej nerob on to bude musiet dlhsie spracovat.

parelaca
30. okt 2019

Dieťa je šťastie, si tu, aby si ho bránila od počatia až do konca svojho života. Neboj sa. Zvládol dve deti, zvládne aj tretie. Verím, že túto skutočnosť príjme.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
modrykoniicek
30. okt 2019

@miadi O vnútromaternicovom som počula.Konkrétne o Dane... dnes má nevlastný brat 29 rokov :D.

Ale o antikoncepcii v tabletkovej forme som počula len, že môže zlyhať pri určitých antibiotikách, nesprávnom užívaní (omeškanie viac ako 12 hodín v prvom blistri alebo zabudnutie tabletky, zvracanie, hnačka)alebo v začiatkoch užívania.Ale je to veľmi malá pravdepodobnosť.

Mne osobne sa stalo, že som aj zvracala tak hneď potom som užila ďalšiu.Podľa príbalového letáku.Aj som sa opozdila o nejakých 9 hodín.Zaspala som :D ale to po nejakých 4 mesiacoch užívania (antiku neužívam prvý krát).O alkohole pri mojich tabletkách o znížení účinku nepíše.Ale ja ani nepijem 🙂.A aj som 4 mesiace užívala bez prestávky (nikdy to neskúšajte) pretože som nechcela aby ma vyhodili v skúšobnej dobe kedže mávam bolesti.Ale zistila som, že by mi to tolerovali.Nakoniec telo povedalo dosť.Musela som urobiť pauzu v strede blistra lebo som špinila cez 2 týždne a pri pauze som sa rozkrvácala.Dokonca som 1 a pol dňa nekrvácala vôbec a zrazu ma chytili bolesti ako na veľkú potrebu.No a vyletela zomňa obrovská ... predpokladám krvná zrazenina a bolo po bolesti aj celej menštruácií.Potom po pauze som začala užívať HAK už normálne s tým, že si urobím už normálnu pauzu.No a MS nedošla :D prvé čo mi napadlo bolo urobiť si test.Nič.Pichli mi po týždňovom meškaní vyvolávačku prvý krát v živote a zas nič.No a už je to mesiac čo čakám :D.Ani som tomu neprikladala nejakú váhu, že môžem byť tehotná ale evidetne u mňa to funguje na 100% tak preto sa pýtam 🙂 lebo u mňa bola väčšia pravdepodobnosť.

A pravdepodobne som sa pekne dogabala lebo som cyklus mala presný ako hodinky a teraz ani po vyvolávačke nie a nie MS prísť.A to mi kázal lekár HAK do MS úplne vysadiť.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
31. okt 2019

@taskataska ty si totalne trapna ja nemam potrebu si vymyšlat bludy. Nemožem za to že Ta baba dokazala zabudnut že mà v sebe teliesko. 3 x otehetnela planovane a potratila. Takze si ani nepochopilla co som napisala. Ja nepochopim ako mohla zabudnut ze to v sebe ma. Ale zas ani take protivne anonymne ženy ako ty tiež nechàpem. A ta co otehotnela cez hak kludne mohla vyvracat tabletky kedze dost burlive party zaživala . Neviem čo je na tom rozpravkovo neuveritelnè. Ze sa da otehotniet aj pri použiti kondomu si asi tiez este nepočula. Toto by ma ani vo sne nenapadlo si vymysliet a uz vobec nie aby som ja bola akoze zaujimava . Ja som zaujimava milion inymi vecami nie tym čo sa stalo niekomu inemu čo mi o tom porozpraval. Že nešir bludy😁ty si si dnes zabudla dat prašky? Viac k tomu nemam čo dodat trollov nekrmim.

miadi
31. okt 2019

@modrykoniicek vies co Ta kamoska som snou chvilku aj byvala tak viem ze v tomto bola zodpovedna brala antiku vzdy ako hodinky cele roky ci bola single ci niekoho mala. A teho test si šla robit zo srandy este než jej meskala ms lebo jej sestra si šla robit a bola prave na navsteve doma na Sk. A tak sranda bola že obe mali pozitivny test. Uz mà 8 r jej dcera. Vzdy bola take party animal .. ale inak šikovna baba. Prisahala že hak brala spravne to teho bol uplne šok. Potom uz sa chranila dvojmo aj s kondomom lebo druhe dieta nechcela, tak mpžem len verit že neurobila chybu ( tak vinu hladam v alcohole lebo bujne žurky som snou v mladosti zažila.. Ale ani Hak Nie je 100%)

sili82
31. okt 2019

Najlepšie povedať čo najskôr na rovinu ako sa veci majú. Aspoň uvidíš, aký je chlap. A blahoželám k tehotenstvu. Ja som síce nemala problém otehotnieť, ale podľa toho, čo tu pravidelne čítam, tak otehotnieť bez problémov je naozaj dar.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mrkvicka060
1. nov 2019

No a uz si mu to oznamila??

simsalabim
1. nov 2019

@taskataska predstav si, ze moja kolegyna s telieskom tiez otehotnela. Tretie, neplanovane tehotenstvo v case, ked jej manzelstvo uz krachovalo. Riesila to interrupciou. Kazda antikoncepcia moze zlyhat. Bohuzial, 100% je len nesexovat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre