ahojte babenky, chcem sa opýtať som vo 4 tt., a zažívam v rodine-bohužial hlavne doma ale tiež mimo domu, dosť veľký stres. Niekedy cítim, že po takej stresovej situácii mám bolesti podbruška,a dosť často sa mi stáva , že sa mi točí hlava a zahmlieva pred očami ale inak žadne iné príznaky...ako to môže uškodiť bábu?
ja som v 12 tt zažila strašne veľkú traumu (môj otec sa stal nezvestným a nikto nevedel, kde je a čo sa mu stalo), samozrejme som to zle znášala, veľa som plakala, trpela som nespavosťou. Pýtala som sa na to svojho lekára, on mi odporučil častejšie sledovanie môjho zdravotného stavu. Okolo 30 tt ma hospitalizovali s vysokým krvným tlakom v nemocnici. Určite dôsledok toho stresu. Stále som si vravela, že keď sa malinký narodí, dá mi ten stres "vyžrať", že bude nepokojné a plačlivé dieťatko. Nič z toho sa nestalo, malý bol úžasné dieťatko (teraz je to už neposedný čertík), spinkal vtedy celé noci. Jediné, s čím som mala problém, bola nízka pôrodná hmotnosť mal 2620 g a tesne obtočený pupočník okolo krku, kvôli čomu sa nemohol otočiť a absolvovala som cisársky rez. Ale či by to tak bolo aj vtedy, keby som nemala tie stresy počas tehotenstva, sa už asi nikdy nedozviem. Určite eliminuj všetok stres okolo teba, ak sa dá a tak ako vravela depi - vyložiť nohy a užívať si tehotenstvo 🙂
no podla mna by si si mala davat pozor, hlavne kvoli tomu aby si o babatko neprisla :( ja osm nastastie v prvych mesiacoch mala celkom klud. Ale potoooom.... po 14tt taky cirkus az do konca tehu, stresy, praca 10hodin denne+doma, ani len kocik som nekupila kym ma neodviezli do nemocnice, kde som bola cca 2,5tyzdna... 🙂)) z tade som si nakupila online:P A mala? zdrava, ziva, sikovna a VELMI POKOJNA bola ked bola malicka... teraz mame obdobie vzdoru, tak to sa nerata 🙂))
u mna stresove obdobie v praci sposobilo hospitalizaciu a planovali ma zasivat... Nastatie k tomu neprislo, ale polezala som si v nemocnici(pozorovali ma zo vsetkych stran a otvorov) , no a s navratom do prace musela rozlucit a musela som zostat doma na rizikovom.
Ja som bola v strese v prvom tehu. nakolko som bola v maturitnom rocniku. do toho moj otec robil problemy koli mojmu mlademu veku a tehotenstvu bala som sa byt doma ked tam nebola mama. ale nastastie je dcerka zdrava. a narodila sa na 8. den po termine. Aj ked je nervoznejsia a uplakanejsia asi z dosledku toho.
@elizabeth3 ja som bola v 3-4 tt ked starsi syn kupil a vzapati aj prisiel o auto a aj dost vela penazi (naleteli sme podvodnikom ) a v 7+2tt mi babo prestalo rast v 11tt som podstupila kyret teraz mam pocit ze sa nam opat zadarilo tak sa snazim eliminovat vsetok stres drzim ti palce aby vsetko dobre dopadlo
ja mam stresovu manazersku pracu a velku zodpovednost. cele tehotenstvo som pracovala 10-12 a sem tam aj viac hodin denne + dalsie dva tyzdne navyse, ktore si uz vacisna tehuliek uziva na MD. nastastie sa to u nas neodrzkadlilo nijako.. akurat ze malinka je (este v brusku) ale uz teraz poriadne hyperaktivny sibal. my sme to kompenzovali pohodou a harmoniou vo vsetkych ostatnych oblastiach.
drzim palec
stres nie je nic prijemne ani v ostatnom zivote, nielen pocas tehu, tiez som si ho zazila az az. v praci, v rodine....v 8.mesiaci tehu, nas po jednej nevydarenej konverzacii v ramci rodiny vyhodili z domu a museli sme sa odstahovat.. s tym spojene docasne ubytovanie u rodicov,hladanie noveho byvania, vybavovanie hypo a pod...bolo mi zle, maly zurivo kopal, celu dobu som malemu slubovala,ze ked sa narodi, vsetko uz bude OK, no bala som sa,ze mi to vsetko spocita, len co bude moct. klopem si hlavu, nestalo sa. maly je uzasny 🙂 NASTASTIE!!!!....no v kazdom pripade, nic nie je dolezitejsie ako ty a tvoje babo. drzim palce, nech je to co najpohodovejsie 🙂
kolegina bola vystavena stresu pocas tehotenstva, a jej syn trpi hyperaktivitou...psychologicka jej povedala, ze to je zo stresu v tehotenstve...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
uskodi ako uskodi..neviem ti povedat presne ale hlavne asi preto aby si v tychto zaciatkoch nepotratila....v tvojom zaujme vsetko a vsetkych nekam poslem vylozim nohy a kaslem na to...to co v sebe nosis je prvorade.....