Ahojte, v prvom rade respektujem rozhodnutie a odporucanie dr než by mi tu niekto nieco vycital 😁🙏
Od 5 tt do 11tt (dnes) som uzivala utrogestan spinila som zrejme po sexe rsp par hodin po nom myslim ze to bolo koli tomu..
Uzivala som ho do vcera dnes uz nie tak kazala dr ja jej samozrejme verim len ma dnes tak hrozne zacalo bolet brucho a krize ako ked sa mi spusta menzes a ja neviem ci radsej nemam uzivat dalej. Davka bola "od stola" nie nejak presne vypocitana na tyzdne alebo nejake obdobie predpisany bol na pohotovosti mimo moju dr a ta vravela ze mam douzivat krabicky a finito tak sa aj stalo. Kontrolu mam v utorok ked zacnem 12 tt.
(Som po biochemickom a missede tento rok)
Ďakujem
@ivusa1516 praveze dr vedela ze mam len do vcera a ze budem mat 7 dni pauzu medzi uzivanim a kontrolou ze skusime bez ale ja nechcem skusat bojim sa. Mam este 60 tabliet od kolegyne ktora potratila nedavno mi si tak v praci potracame jedna za druhou.. 😑 teoreticky keby nemam uz od nej balenia tak ani toto "neriesim lebo uz nemam co uzivat" len sa hrozne bojim ze ked som len v 11 tt ci by som radsej nepotiahla samovolne do poradne rsp do dna pred nou. Poradnu mam v prvy den 12 tt
@7tinka7 kolegyňa tak užíva, že len v období keď krváca (už je 24tt)- Ty poznáš aj príčinu, ten sex. Takže kým sa neobjaví ďalšie krvácanie, asi by si ho aj zbytočne brala. Tie bolesti sú normálne, rozťahuje sa Ti maternica - mňa bolela aj s krížami, lebo ju mám tak situovanú. Ja som to brala povinne do 14 tt, ale ja som bola po umelom.
@michaela329 super dakujem za odpoved 😊 tak nebudem uz uzivat ajtak mi vadilo stale to vytekanie 🫣 verim ze vsetko uz bude do tretice oki 😊
@7tinka7 po vložení tabletky máš aspoň pol hodinku ležať, vytekat ten obal bude stále, ale aspoň máš istotu, že sa vstrebal. Ešte si skús kúpiť ascorutin - alebo piť citrónovú vodu, aby Ti cievky spevneli, ja som tiež po kontrole sonom zo spodku trošku krvacala - tak mi ho kazali tiež brať. Inak ja som mala sex zakázaný úplne potom.
@michaela329 ano davala som si ho vzdy ked lezim presne pre to ale tak cez den to ide aj ked v noci idem cikat.
Sex mam zakazany do 12-16 tt takze cakam do 16 radsej.
A ascorutin som brala ako decko na krvacanie nosa ale presnu pricinu atd neviem ale asi si ho nasadim veru. Citala som vela o tom ze ho predpisuju aj ako prevenciu
Som v 20tt a uzivam stale 1x 200 na noc
Neublizi podporuje tehotnost..
Ja som mala v 6tt hroziaci potrat, silne krvácania, teraz som 14tt a pred 3dnami som už prestala brat utrogestan, ako kázal dr. Bolesti som nemala ani nemám žiadne
Inak baby ak by ste niektorá potrebovala mám doma dve balenia utrogestanu neotvorené
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@7tinka7 ahoj ja som tiež po MA a teda ja som mala utrogestan až do 18tt skrz bolesti podbruška, na tvojom mieste by som si buď zavolala lekárovi alebo ešte užívala po kontrolu, kým on nepovie ze už netreba