Ahojte
Chcela by som sa opytat. Som cca8+3tt a beriem preventivne fraxiparin0,3. Mala som opakovane MA a mam aj vysetrenie hematologicke ale vsetko v poriadku. Fraxiparin mam preventivne. Chcem sa opytat ak je tu niekto ze berie preventivne ako dlho ste ho brali ? Dakujem
@es2021 aj mate hematologicke vysetrenie pred tehu ? Mne pocas tehu uz nerobili hematologiu iba pred sak uvidim ale lekar tiez spominal ze aspin do 13tt.
Ja ten istý prípad, 2 MA po sebe, hematologia, štítna žľaza, genetika všetko v poriadku. Tiež mi hematologicka odporúčala ze na prvý trimester budem brat preventívne fraxiparine. Mala som ho do 14tt kým som neminula celú krabičku. Teraz som 22tt. Robila mi priebežne kontrolné odbery, jeden v 13tt a na druhy idem zajtra.
Mala som predtym iba spravené vyšetrenie, teraz nič.. a nič mi nezistili, takže preventívne vravel do 12tt ale vyšlo mi to takto po poradni
@petrisa213 kontrolné odbery Vám robia u hematologa? Alebo kontrolné odbery čoho? Tiež by som to mala rada podchytene😊
@petrisa213
@es2021 ako mne tam vysli vyssie hodnoty FVIII ale ze ten MA nebol koli tomu ale toto ma znepokojuje ze tiez by som mozno este sla na hematologiu. Len uvidim ci ma gynekolog posle fraxiparin mam od neho.
@es2021 áno, hematologicka robí kontrolné odbery. Neviem presne co tam kontrolujú lebo chodím na 7:00 potom tam čakám a do 9 už sú výsledky.
@petrisa213 pritom prvé vyšetrenie po MA som čakala 7 týždňov na výsledky, viem ze kvôli genetike to tak dlho trvá, ale povedali mi vtedy ze bez genetiky sa čaká 2 týždne. Tak teraz neviem o kontrolujú keď to je tak rýchlo 🤷♀️
Ja som si pichala cele tehotenstvo, a teraz pri druhom tak isto
@ivi1808 tiež preventívne bez žiadnej diagnózy až do konca?
@petrisa213 ano, vysli mi tam nejake mutacie, ktore ale nemaju velmi suvis s potratom. Najprv som mala brat prvy trimester ale nakoniec sme to nechali do konca, aj pre moj pokoj.
ja budem brat min. do konca tehotenstva a mozno aj 6nedelie, ze to este uvidime
prve injekcie mi predpisal gynekolog na zaklade odporucenia hematologicky po 2 AB a teraz chodim pravidelne hematologicke na kontrolu, ktora mi kontroluje koagulacne faktory, gynekolog mi ich uz predpisovat nechcel
Ja som brala po MA preventívne do 7.mesiaca. V 37.tt dcéra zomrela. Pri príjme mi povedali, že "možno ak by ste bola brala až do konca...". Takže teraz, hoci mi na hematologii povedali, že len preventívne do 25tt, asi ma nič nepresvedčí prestať ho brať.
Ja som heterozygot a pri vsetkych som si pichala cele tehotenstvo+sestonedelie. Prve dve som chodila na hematologiu a toto posledne mi robil odbery gynekolog. Mala som MA aj nejake tie mikropotraty
Ja som si pichala pri poslednej dcére až do pôrodu... viem o tom vela moj gynekolog tuto medotu zacal medzi prvymi pouzivat z dovodu umrti babatiek vo vysokom stadiu kvoli zrazeninam a aj pri zenach, ktore mali caste MA
@petrisa213 Ahoj môžem sa prosím opýtať ja som mala MA teraz znovu tehotná no od zaciatku spinenie a trošku krvy občas a lekár dal dupfaston a ascorutin,máš alebo mala si to aj ty ked ti predpísali fraxiparin.Dakujem za odpoveď
@sisabe ahoj, nie mne teraz vôbec nedali ani duphaston ani ascoritin. Ten mi dávali vždy až keď som začala krvácať. Teraz som mala iba ten fraxiparine, ale nespinila som ani nekrvacala. Tiež som si myslela ze aspon ten duphaston mi doktor dá preventívne.
@petrisa213 veľmi pekne ďakujem za odpoveď, myslela som že to dávajú ked je krvácanie či spinenie ako prevencia potratu .
@sisabe nie to nedavaju, resp. fraxiparine ti hematolog predpise alebo gynekolog na zaklade odporucenia hematologa ak je to potvrdena alebo pravdepodobna pricina opakovanych potratov, pripadne zeny po tromboze alebo s potvrdenou genetickou mutaciou, ale lekar ta zial neposle k hematologicke, preto, ze spinis, za mna podla toho co si napisala v inej diskusii, tvoj lekar ti dal to co sa zvycajne predpisuje na podporu udrzania, ini nedaju ani to a povedia, ze je to niekde medzi "nebom a zemou" viem znie to hlupo :( a moc drzim paste! 🤞🏻🤞🏻 nech je vsetko v poriadku
Ahojte🙂 vidim, ze su ti dievcata, co uzivaju fraxiparin preventivne, ja by som sa chcela spytat, ci ma niektora z vas nieco podobne. Ja som prvykrat tehotna, som v 18tt a mam pozitivne antifosfolipidove protilatky, ktore sposobuju trombozy, potraty a umrtia plodu vo vyssom stadiu tehotenstva. Zatial u mna vyzera vsetko ok. Moj gynekolog mi povedal, ze taketo pacientky si vacsinou pichaju clexane alebo fraxyparin. Hematologicka zase tvrdi, ze iba pozitivita tychto protilatok bez predchodzieho potratu nie je dovod na liecbu. Ja samozrejme nechcem skusat, ci potratim, preto som sa s nou dohodla, ze uzivam anopyrin 100mg denne od cca 9ho tyzdna, ktory potom v cca 30tom tyzdni zmenime na fraxik, kvoli bliziacemu sa porodu a riziku krvacania. Ja mam velke obavy a radila som sa s nou, ze ak chceme byt 100% safe a nenechat nic na nahodu, ci by nebolo fajn ten anopyrin uz teraz kombinovat so slabsou davkou fraxyparinu/clexanu (tak to uvadzaju aj rozne studie a guideliny)povedala ze mozem, ze sa nic nestane ale ze ona nevidi indikaciu. Stretli ste sa s takym dacim? Pripadne tie z vas, co si preventivne pichaju, robite to, aj ked dr povedal, ze netreba?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja mám tiež preventívne, som 13tt.. mám vraj dobrat poslednú krabicu, ale mám z toho zvláštny pocit