Ahojte, Prikladám foto tehotenskej knižky - Podľa tejto knižky je koľko tyždnov žena tehotná? Nechápem tomu.
Spravila som si teh. test vyšiel mi pozitívne, išla som ku gynekologičke ta mi spravila len vaginálny USG. a sestrička mi hned vystavila teh. knižku... Mali tam dosť naponáhlo a nejak to som nou velmi neriešili...
Ja by som povedala ze 10. tyzden plus 2 dni. Takze si tehotna asi 2 a pol mesiaca. Plus-minus par dni. Gratulujem!
@ewelyn3 tak to som ukončeny 1 trimester? Pozri sa na to razitko tam jak mi robili brušne USG
@sabinka264 ukonceny prvy trimester je v 13tt+2, este si podla mna neukoncila prvy trimester...kedy mas ist na poradnu?
Nie si ukonceny 1. trimester...trimester = tri mesiace. Az potom budes mat ukonceny 1. trimester. To razitko znamena len ze brusne USG v 1. trimestri mas absolvovane.
@kathrin17 28.11.2016
Ved tam mas napisane 10+2, cize prebiehajuci 11tt...
Podla tohto si tehotna 10 tyzdnov plus dva dni a prvy trimester si este neukoncila.Srdiecko bije,tak je vsetko ok.Preco si robis starosti?
Cize vlastne dnes si +5 dni, takze 11+0, oddnes ti zacina prebiehat 12tt
Ako ja tiez nechapem, co riesis a preco potrebujes surnu pomoc, podla knizky to mas fajn napisane a ked nevies,na nete su kalkulacky, kde si vypocitas tyzden tehotenstva, staci zadat poslednu menstruaciu.
pm je posledna menstruacia, odvtedy sa pocita zac.gravidity, u nas sa pise 40t, ale v niektorych krajinach od momentu otehotnenia, potom sa tehotenstvo uvadza 38t, tak si to nalistuj v kalendari a mas konkretny tyzden
zaciatok tehotenstva sa pocita od datumu poslednej menstruacie. takze ak si mala posledny menzes 19.8. tak sa rata, ze 26.8 bol 1 tyzden, 2.9. druhy tyzden atd.takze k dnesnemu datumu sa priklanam k 11 tyzdnu a 1 dnu - 11+1tt 🙂 blahozelam.
(ak sa ti to nezda, pocita sa to tak zvlastne vlastne kvoli cyklu, realne este len mas uspesny styk a uz si podla lekarov 2tt 🙂)
Výplň si v profile že čakáš babo, zadaj termin pôrodu a každý tyzden ti tu bude chodiť správa v ktorom si týždni a tiez co sa práve v brušku deje. Ja som sa vždy tešila na stredu, kedy sa posunieme ďalej a čítala co sa bábätku práve vyvíja. Ty máš termin pôrodu 26.5.2017 nie?
@lukamka ano mám
Ahojte baby, mam mozno hlupu otazku ale ako ratam tak ratam neviem sa nejak doratat :D mam 28-30 dnovy cyklus a ovulaciu tak priblizne v strede, poslednu ms som mala 21.9, snazili sme sa cely cas pocas plodnych dni a 19.10 som si urobila test a bol pozitivny. 2.11. som bola u gyn a ta na ultrazvuku videla zatial len prazdny gestacny vak tak povedala ze to moze byt cca 5-6tt teda ze to sedi podla poslednej ms, ale objednala ma o tyzden neskor ci tam uz bude mimi. Avsak s manzelom sme maly styk aj 8. A 9.9 ale to sme sa este naplno nesnazili, preto by som sa chcela opyat ci na zaklad toho sa da povedat v ktorom mesiaci som otehotnela. Viem ze to nie je podstatne ale je to moje prve tehotenstvo a zaujima ma vsetko 🙂 lebo ked som to pocitala tak predtym som mala ms 24.8 a keby som aj v tom sept. otehotnela, muselo by to byt presne v tie dni ovulacie a to by som bola uz v nejakom 10 tyzdni to znamena ze by to gyn videla, a keby som mala aj posunutu ovu tak by to potom tie spermie neprezili, a nesedelo by to podla mna s tym ultrazvukom. Ak sa v tom niektora vyznate, budem rada ak mi pomozete s mojimi poctami lebo nas to s mm zaujima :D chcela som sa na to opytat aj gyn ale ba som uplne vystresovana ked som tam prvykrat isla, bala som sa ci je vsetko v poriadku a tak 🙂
Ja nerozumiem, čo je na tom nepochopiteľné....nechcem pochybovať o tvojej gramotnosti, ale toto sa pýtať???
Ved to vychadza dobre, ak si mala poslednu MS 21.9 tak si v 7tt... Co vychadza je si musela otehotniet okolo 5.10... nejak nechapem co sa vlastne pytas
No veď si 10tt +2 dni ....
Viem ze to vychadza, ja len som chcela vediet ci by prichadzlo do uvahy ze by som otehotnela uz v sept. ale to asi nie. Prepacte ak tato otazka vyznela hlupo ale naozaj som to nejak zle nemyslela
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zabudla som ešte tuto