ahojte, ako uzivat kyselinu listovu?kolko tabletiek denne? alebo obden?vsade sa to pise inak.dakujem 🙏😉
veď predsa keď budeš mať to balenie v ruke, je tam uvedené dávkovanie
Ved si precitaj pribalovy letak. Pred otehu a v prvom trimestri sa odporuca denne 1x800 a dalej pocas celeho tehu a pocas celeho obdobia kojenia 1x400.
Mne dal 500mg.ale niekde som citala ze v 1. Trimestri ma byt 800mg..
Ja mam z lekarne KL a jedna tabletka obsahuje 10mg KL, a ma sa brat 1tabl obden, alebo 3tabl.
Na internete citam, ze min mnozstvo denne je 400mg... tak ma napadlo ci tych 10mg nie je malo.. to je vsetko.. mozno je ine balenie kde je to lepsie napisane alebo ine davkovanie..
@nellka21 ty si nebrala malo ta kyselina listova co si mala na predpis bola 1000mcg len je to napisane v inych jednotkach ako 10mg...vidis ten znak jednotiek pri tej novej 400? tak to je vlastne mcg cize predtym si uzivala 1000mcg a teraz uzivas menej cize 400mcg.. Vela bab si mysli ze kyselina listova sa udava v jednotkach mg ale ten znak jednotiek za tym je mcg.
Yes yes 🙂
@dadus_ka kyselina listova z lekarne na predpis ma fakt 10mg, cize 10 000 mcg... ta sa dava pri realnom probleme, napr. anemii sposobenej nedostatkom listovej... akurat, ze velmi vela ludi nedokaze spracovat kys.listovu na aktivnu formu, a to mozes brat aj celu krabicku denne a je ti to na nic.. mnoho ludi o tom ani netusi, ze ma taky problem, preto je vhodnejsie uzivat rovno tu aktivnu formu folaty (napr. Femibion ju obsahuje).
Jemine :-0 to uz clovek ani nevie co berie..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som pre istotu užívala tabletky tak, ako to bolo uvedené v príbalovom letáku. Ale vždy len 400 mg kyseliny listovej.