Dobrý deň aké vitamíny ste používali počas tehotenstva ak ste nejaké používali ? Ja som v 4tt zatiaľ som žiadne vitamíny nepoužila nevadí to ? Odporučte mi niečo prosím. Ďakujem
@anonymusss iba kys listovu
@anonymusss ja som od začiatku užívala pregnafolin 1
A asi od 12-13 tt užívam od jemieson tieto ale už užívam len každý druhý deň...približne . Niekedy pozabudnem a dám až na tretí...
LadeeVita
@petronela87 @radacak @xsimonkax a nevadí to že začnem tie vitamíny užívať až teraz neskôr keď som nič také pred tým neužívala ? Nemôže to nejako ublížiť plodu keď som žiadne vitamíny nebrala predtým ?
@anonymusss nevadí a nemôže to ublížiť ja som začala užívať až v 8 týždni
@anonymusss femibion 1, potom femibion 2 a magnerot 🙂
@anonymusss nevadí...ja som začala užívať ten pregnafolin až keď sme sa začali snažiť to bolo možno už v čase keď som otehotnela.. niekedy okolo ovulácie
A boli ste na začiatku tehotenstva alebo aj počas tehotenstva niekedy prechladnuté alebo niečo ? Pretože mám pravdepodobne zapálené hrdlo keďže ma boli. Myslíte si že je to problém mala by som ísť s tým k doktorke mojej už len kvôli tomu plodu či mu to môže nejako ublížiť alebo niečo ? Ešte jedna vec stále pociťujem bolesti v podbrušku ale to je asi normálne aj keď je to časté však ?
@anonymusss boliestky budeš pociťovať stále, maternica sa bude roztahovat a babo rast. Pokiaľ si nachladnuta treba ísť k obvodnemu, nastaví Ti liečbu ktorá je vhodná pre tehotné a neohrozí plod.
Hlavne si nasaď kyselinu listovu
@anonymusss mne doktor povedal, že tie vitamínové komplexy sú prekombinovane.. bežne stačí kyselina listova a max magnezium, v prípade ak treba chrániť imunitu (buď z dôvodu imunodeficitu ženy alebo chrípkového obdobia) tak pridat k tomu klasicky celaskon 250, vitamín D3 a K2. Železo sa dáva len keď je nizke ale mne osobne nerobí dobre na tráviaci trakt takze ja ho vôbec neberem
@anonymusss femibion 1
Ja som brala Mamavit, potom sa prestal predávať u nás v lekárňach, tak som prešla na Jamieson Prenatal a ten beriem aj teraz popri dojčení ☺️
@anonymusss vobec to nevadi.. ja som neuzivala takmer do konca tehotenstva az uplne posledny mesiac som uzivala. Doktor mi povedal ze to je dobre ze z tych vitaminov sa potom rodia zbytocne velke babatka.
Prvýkrát femibion 1 (skončilo to MA), teraz len obyč z Dr.Max mám kyselinu listovú a také ich tehotenské vitamíny (som 32tt). 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Femibion 1, Femibion 2, magnézium chelátové