Ahoj maminky ja už dieťa mám ale pripadám si taká sprostá ako by to bolo moje prvé tehu .Začala som chudnúť cvičiť zhodila 10 kilo a zistila že som tehu no a teraz zisťujem brala som chróm v tehu sa nesmie takže som ho vysadila beriem vápnik horčík zinok ten sa môže snáď . A ďalší kameň úrazu cvičenie čo môžem dnes som si ešte dávala vybracnu plošinu a zistila som že tá sa v tehu nesmie skákať by som tiež nemala aspoň orbitrek môžem .Ja nechcem pribrať veľa stále mám nadváhu takže chcem sa hýbať ale nechcem ublížiť ani bábätku stravu mám vyváženú papám zdravo žiadne diéty ale zelenina chlebík a pravidelne či môžem robiť v tehu aby som neublížila babu snáď bude všetko ok a zhladom na ten chróm a tak kým som nevidela že som tehu išla som aj kardio a tak ďalej test my vysiel že 2-3 týždeň tehotenstva .Ďakujem za rady
@mamamasama to si ma potešila môžem teda kľudne aj kardio aj jumping aj cviky na brucho .
Podľa mňa sa zbytočne stresuješ. Vieš čo už nemôžeš a dôležité ,že to nerobíš už. Cvič jógu tehotensku,prechádzaj sa alebo niake tehu cvičenie ak ťa to dá do pohody. Papaj zdravo a kilá nerieš,hlavne nech ste s babom zdravý 😇
A ten jumping,cvicenie brucha by som si premyslela.
Ja si neviem predstavit cvicit jumping a brucho v tehotenstve...iba jogu, pomalsi beh a taketo nenarocne pohybove aktivity, ktore ta vsak udrzia v kondicii a budes sa citit dobre
Ak vsak niekto robi fitness, ako @mamamasama, tak je to ine...podla mna je telo predsa zvyknute na vacsiu zataz, je pevnejsie, vie, co si moze dovolit
Tak záleží ako so fungovala pred tým. Ja som zacala pomaly chudnúť v septembri, tonsom bola 4mesiace po sekcií, velmi pomaly cvcienie a tak. V novembri som si kúpila bežecky pas, zacala som behať,cvicit jillian, wle isla som z veľmi vysokej váhy. Koncom januára som zistila ze som tehotná a v cvičení pokračujem.iesto behusbi dam hodinku slapak do kopca 5-6km rýchlosť, púšťam si cvičenia na YouTube , cele telo, hiit. Yoga je pre mňa nuda, skusala som taz a neplánujem sa k nej vrátiť. Mesiac som nerobila nic kvoli nevolnostiam a velmi sa to odrazilo na tele. Akýkoľvek pohybu podla mňa dobrý. Prve tehotenstvo som musela prelezat, pribrala som takmer 40kil, nevladala som nic, hrozne to bolo.
Jumping by som teda necvicila... Áno tehotenstvo síce nieje choroba ale to neznamená ze všetky cviky sú povolené ako predtym👌
tehotenstvo nie je choroba ale zaroven asi kazdy sudny clovek a ked nie clovek tak su na to studie ti povedia - ze cvicit cviky na priame brusne svaly sa isto neodporuca, rovnako ako kardio a HIT, kde tep vyskoci nad 140bpm, pretoze dieta zazivat nieco ako sok - plus samozrejme plati, ze ak si sportovala pred tehotenstvom, je to v poriadku ak nie netreba s nicim zacinat - vo vseobecnosti sa odporucaju veci typu joga, pilates, mozes aj nejake posilnovacky zamerane na ruky, nohy, chrbat ale isto nie brusaky, skracovacky a planky a na jumping by som teda ja osobne fakt nesla 🙂
Ano sice tehotenstvo nie je choroba, ale urcite by som sa nebláznila s cvikmi na brucho a jumping uz vobec nie...tehu joga je super, dlhe prechádzky , drepy su vyborné ..daj si na youtube cviky pre tehotne🙂...ale akoze brusaky a pod by som vynechala
Ahoj, ak by si chcela tu mas profil na instagrame kde dievcina cvici cele tehu, urcite aj rada poradi ze co je bezpecne a co nie https://instagram.com/nadamezei_fitness?igshid=...
Určite nie cvičiť úplne všetko. V žiadnom prípade. Neskákať, nerobiť cviky pri ktorých sa zadýchaš tak, že potom lapáš po dychu, taktiež klby sú v tehotenstve labilnejšie. Treba si to naštudovať . Tu je v článku všetko čo môžeš a čo nie https://spokojnamama.sk/cvicenie-v-tehotenstve/
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
uplne vsetko 🤦🏻♀️ tehotenstvo nie je choroba... robim fitness a v tehotenstve som cvicila uplne rovnako ako predtym...