Ahojte baby aké čaje ste pili v tehotenstve? A aké sa piť nemôžu? Vdaka 🙂
pijem ovocne a potom caje pre tehotne (velmi dobre maju v DM) a obcas si dam aj klasicky cierny caj (tam ide o kofein, ale aj ten sa moze v normalnej miere) pozor na bylinkove, tam sa vela nemoze/neodporuca
Ja som v prvom trimestri radsej bylinkove nepila, ale teraz pijem medunkovy, harmancekovy, zihlavovy s citronom (dobry na lepsie vstrebavanie zeleza pre krv), repikovy. Vyhybam sa zelenemu a ciernemu, kvoli kofeinu (kavu tiez nepijem kvoli tomu). Tu mas inak pekny navod (ostruzinu malinovu a alchemilku uz skor v tretom trimestri radsej):
Nemozu sa bylinkové... Skôr nejaké ovocné alebo co sú priamo pre tehotné.. Ku koncu som pila ostruzinu malinovu s alchemilkou som si to miesala ráno a večer a tak mi chutili pri dcére že som bola na nich závislá a od vtedy ako som porodila mi to už nejak nechutilo ale rodila som super.. Pri synovi mi nechutili nejakk..
Určite čaj pre tehotné, ovocné, čierny čaj s mierou a aj ostatné bylinkové, ale striedať často (okrem ľubovník a šalvie). Roibos je super, zazvorovy čaj.
Ešte ma napadlo, že urologické NIE
Ovocné čaje a pak čaje pro těhotné - ale tady pozor, je dobré si přečíst, co obsahují za bylinky a od kterého trimestru je možné je používat. Z těch, co jsem našla, tak v 1. trimestru žádné, v druhém trimestru ten z DM a v třetím z DM, apotheky a další. V druhém trimestru jsem začala pít i jednodruhové - jen heřmánek a meduňku, ale max 1x denně 🙂. Černé a zelené čaje obsahují kofein, tak proto s nima opatrně, ale v menší míře neuškodí.
tak ja som nepila žiadne, prestali mi chutiť🙂)) A to čaje milujem
Ovocný.. a len občas mätový, zázvorový (z čerstvého zázvoru) s citrónom a medom. Na tieto sú totálne zmiešané názory, raz že ok, raz že nie, inokedy, že v 1. trimestri áno, neskôr nie, alebo presne naopak.. dala som si občas, keď som mala chuť alebo som bola chorá (covid), proste nie každý deň a všetko v poriadku.
Rooibos je idealny, odporucam kvalitny sypany. Tak isto aj ovocne caje sypane, napr.s obsahom cervenej repy je super pre tehule.
Ja pijem vacsinou ovocne a z bylinkovych sa moze harmancek,repik a nechtik lekarsky.
ja si robievam aj čierny s citronom aj matovy s citronom aj ovocný....
no ťažko povedať prečo sa môžu nemôžu.. zatiaľ som v poriadku a ťaham 6ty mesiac a neviem si to bez čaju predstaviť ja ho milujem.
Ale tiež je rozdiel mätový zo sáčku kde je maty zanedbatelne množstvo a su tam hlavne aromy ako čaj z čerstvej maty podla mna 🙂
Ja pijem Apotheke Čaj pre tehotné ženy BIO z lekárne
Ale to nie je pravda ze vsetky bylinkove sa nemozu..kludne sa moze lipovy, medovkovy,harmancek..potom zazvorovy,rakytnikovy..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
rooibos sa moye pyt v lubovolnom mnozstve, ovocne su ok, bylinkove vynechaj