Ahojte dievčatá, viete niekto aké Bylinkové čaje a vôbec čajíky sa môžu a ktoré sú rizikové?
ahoj aj ja som pila len ovocne, a caje pre tehotne a sem tam matovy cajik a potom len z listu ostruziny malinovej co sa da kupit v lekarni, vela mamiciek tvrdi, ze im ten caj aj ulahcil porod neviem no, mne to zrejme nepomohlo :D ale je chutny 🙂
http://www.rodina-peniaze.sk/materstvo.204/co-u... ja som sa riadila podla tohoto 🙂
A dakujem za rady!!!
baby, a zelený čaj?
Zelený čaj vraj obsahuje kofeín a niektoré aj viac ako káva, takže do toho by som nešla.
Jaj baby....odkial to beriete??jasne, že vo velkom množstve nie, opatrne v tehotenstve s bylink. čajmi, ale zasa pit len ovocne a zelený?a to je už povolené??ved to tiež dokolečka ked piješ uškodí a presne, prekysluje to ako sviňa a zelený čaj je náhrada za kávu...zo šípkového a potrat??tak tomu len zťažka uverím...ved ten je najzdravší...to si ho tam nechala luhovať asi celú noc a vypila ho ráno, potom možno...ale nie, jasné, treba byť opatrný, ja bylinkové čaje pijem, som v 10tt a nemám problém, práve naopak, cítim sa potom super, vitálnejšie, zdravšie, kedže v tehotnosti nás nadúva a priam každé sústo stojí v krku...
@la_joie zelený čaj obsahuje kofeín, kt. zvyšuje krvný tlak a vo veľkom množstve môže poškodiť plod. Ja osobne by som nešla do viac ako 2.šálok denne.Inak ja popíjam celý deň žíhľavový čajík a kombinujem to čistou vodou s citrónom. http://www.fertility.sk/tehotenstvo/stravovanie...
od začiatku tehotenstva pijem žihľavový, ktorý mi odporučila jedna lekárka v nemocnici, keď som na začiatku mala problémy...tak si doteraz dávam aspoň jednu šálku každý druhý deň...tu je reakcia, že pre šípkový čaj niekto potratil...ja som si kúpila v bio obchode sypaný čaj zo sušených plodov šípky a ten pijem na striedačku...je výborným zdrojom vitamínu C...neviem ako môže spôsobiť potrat, to som teraz počula prvý krát....
Vyvvarujte sa hlavne šalvii.
Dalej všetky čaje , ktore prekrvuju a nadmerne čistia. Takže so žihlavou a zazvorom tiez opatrne.
Rooibos je idealny, dokonca mojej sestre v kombinacii s medovkou pomohol pri nevolnosti ktora ju doviedla do stavu, ze uz ani vodu nevypila. Potom jej to ustupilo rychlo.
Ja uprednostnujem zelene potraviny, lebo som zazila ako mojej sestre pomohli pri druhom porode, po porode a pri kojeni.
Takze na rano / niekto namiesto kavy/ mlady jacmen napoj a pocas dna bio chlorela 1/2 davka na doplnenie vitaminov a mineralov.
monkovec - z tvojho prispevku doporucovane listy malinnika som pouzila pri prvom porode na spustenie kontrakcii. Bol doporuceny v knizke 9 mesiacov otazok a odpovedi.
ja som v 14 tyzdni a pijem vsetky caje okrem ovocnych tie nenavidim od malicka fuj.Neprehanam to ale pijem ich aj kavu ale slabu. 🙂
@zvedavamt Ahoj, moze sa mlady jacmen zacat uzivat aj v tehotenstve? Som v 8tt . Uz davnejsie som uvazovala o jacmeni a chlorelle, kvoli ekzemu na tvari, ktory mi zacal po porode prveho dietata, ked mi dali naraz spinal aj celkovu narkozu a telo to nezvladlo. Nema chlorella cistiace ucinky, moze sa?
obe zelene potraviny sa mozu,ale v polovicnych davkach ako pre deti
ak chces chlorelou nieco riesit,tak az ked dokojis
toto su zatial davky pre udrzanie normalneho PH v tele a bezne doplnenie vitaminov a mineralov prirodnou cestou, takze cistenie je tam minimalne,ale aj preto treba zvysit prijem tekutin,co nikomu neuskodi
pokial si este nic take neuzivala,tak doporucujem hlavne s chlorelou zacat max 3 tab denne R-O*-V a po par dnoch zvysovat postupne
ja si teras davam jacmen rano nalacno/som uz zvyknuta/, riedim a popijam ho aj do obeda, a chlorelu kolo 5tab po kazdom jedle a vecer pochrumem uz na umyte zuby
nevravim,ze mi nebyva nevolno,ale nemam kyselinu zvysenu v zaludku,tak som nevracala vobec, klop klop
mas kde kupit kvalitne od GW?
Baby chcem sa opýtať, či niektorá pila v prvom trimestri zelený čaj a potom to malo nejaké dôsledky na plod....mne velmi chutí čaj malinový, ten som aj pila dosť často prvý a druhý mesiac...a TERAZ som si všimla, že je to zelený čaj (takým malým to píše), tak mám strach, či som práve teraz v prvom trimestri niečo neurobila zle malinkému...:(( Je tu niekto, kto ho pil tiež? dakujem...
roibos, harmancekovy, medovkovy a z ostruziny malinovej
no ja zeleny nepijem, lebo obsahuje vacsie mnozstvo kofeinu a ten zvysuje tep plodu, co je neprirodzene pre vyvin a vsetko co je neprirodzene obchadzam, ale snad sa nic nestalo
...este som zabudla, ze zeleny caj moze aj zhorsit vstrebavanie kyseliny listovej
...tu malinovu pred porodom 🙂))
jacmen a chlorelu, ak si ich neriesila pred tehotenstvom, podla mna neriesit v tehotenstve, ani pri dojceni, ale po nom....
Ja som zmatena, ktorý čaj teraz môžem pit. Tehotensky čaj obsahuje šípky, tak som si kúpila aj zvlast sipkovy čaj, ale teraz som čítala, že spôsobuje potraty. Tak neviem, ci je to platí stejne ako s malinovymi listami, že spôsobuje potrat v prvom semestri, ale naopak ku koncu tehotenstva by sa malo pit, posilňuje maternicu a uľahčuje pôrod.
@sunshine1000 ahoj,ja som prave kvoli roznym nazorom (a to nie len širokej verejnosti ale aj lekarov) pila radsej len ovocne caje a ku koncu tehotenstva (od 36.tt) som pila aj salku malinnika denne a teda neviem ci pomohlo ale mala vyliezla(sice po dvoch dnoch otvarania) na jedno zatlacenie za 30 sekund,ked som si pred porodom zistovala nazor na tento caj,tiez mi viacere mamicky napisali ze sice sa dlhsie otvarali (kontrakcie,krvacanie a podobne) ale samotny porod lahucky a hlavne šitie minimalne 🙂 u mna to bolo rovnake a teda aj napriek dvojdnovym kontrakciam (nič hrozne inak 😀 ) by som to kvoli tomu porodu pri dalsom tehotenstve pila znova 🙂
Tak ja v prvom trimestri pijem len rooibos, sipkovy a sem tam zihlavovy caj a este som si kupila ajurvedsky caj Dhanyaka, od zaciatku druheho semestra pridam este alchemilku a potom ku koncu malinovy list, ale myslim si, ze ked si clovek da sem tam hrncek caju, neuskodi mu to, vsetko s mierou asi 😎 Inak mne strasne chutila fatra, ale ta biela, pila by som ju na litre, len potom som si vsimla, ze neni vhodna pre tehotne, tak som ju zrusila, vobec sa mi nezdala slana.
Ahojte chcela by som sa opytat ktore caje su bezpecne pre tehotne? Lebo aj ovocne caje obsahuju ibistek a ze vraj ten sa v tehotenstve nesmie.Alebo neviete poradit co pomaha okrem cajov vyplavovat s tela toxiny, hlavne p ri zapale mocoveho mechura?
Moze sa harmanček, šipka, lipa, bazovy, cajik, echinaceovy aj medovkovy a nesmie sa v tehotenstve šalviovy, matovy, rakytnik ,ibistek, zázvor ( iba v menšom množstve) a alchemilka😊
nesirte tu podaktore bludy, ze sipkovy caj sposobuje potraty.. je to najprirodzenejsi zdroj vit C (hovorim samozrejme o caji zo sipok a nie kupovane sackove).. na nete je dost zdrojov o bylinkach v tehotenstve, viem, ze sa lisia, no da sa v tom s troskou dovtipu vyznat.... hlavne nepit silne caje a na kvanta.. dolezita je cista voda, napr. aj s citronom a caje a napoje s obsahom kofeinu a teinu pit len slabucke... @zvedavamt ako pise, opatrne s tymi, co prekrvuje, mozu sposobit stahy alebo precistuju...
Možu sa šípkový, lipový, medovkový, žihľavový, nechtíkový, roibos. Zelený a čierny v malých dávkach tiež- tu závisí aj od návyku pred tým. Ak ste pili veľa čierneho a zeleného čaju, v klude pokračujte v menších dávkach - 2 šálky denne. Radšej zelený, ten má menej kofeinu. Kofein, ktorý obsahuje čaj dlhodobo znižuje tlak, takže netreba mať strach. Čo sa týka zeleného sáčkového, tam strach vobec netreba mať, pretože do tých sáčkových dajú toho čaju naozaj minimum. Jedine ho zalejte studenšou vodou- tak 60-70 stupňov, aby nebol horký.
Ahojte potrebujem poradit, uz som z toho jelen ☹ Som na uplnom začiatku tehu achora a lekarka mi odporučila pit bylinkove caje tak som si na nete nejake pohladala, ale ja uz neviem, niekde sa pise, ze sa mozu inde zase nie, comu mam verit??? ☹ Pila som matovy, materinu dusku, niekde sa pise, ze sa nesmu...a vcera som si robila cibulovy caj. Ďakujem za rady
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som pila pre istotu len ovocné a čaj pre tehotné. Ked som bola chorá tak aj zázvorový, ale bolelo ma po ňom brucho, tak som prestala. Takže ani matový, ani nič... Istota je pre mňa guľomet 🙂 Ktoré sú rizikové netuším..