Ahojte,
mam otazku, v sobotu som bola na pohotovosti kvoli spineniu(po wc najprv ruzovom a potom hnedom- len na papieri) predpisali mi duphastan. Preslo po 2 dňoch.
Podla vypoctov na pohotovosti som bola 7tt+1(podla menzesu bola som 6tt+1) a doktorka povedala nieco zvlasne, ze je pomala akcia srdiecka, pytala som sa co to znamena aj dva krat, ale ona ma vzdy odbila ze v takych skorych tehotenstvach sa moze vselico stat a oni nevedia to ovplvnit a nech idem na kontrolu k doktorke o tyzden.
Mala niektora z vas nieco take? Ze pomala akcia srdiecka???A dopadlo to dobre?
@parcelka žiaľ, ja mám takú istú skúsenosť ako kocka vyššie.
Tiež som mala pomalú akciu srdiečka, a na kontrole o další týždeň už nebola žiadna, zamlknuty potrat ☹️
To, čo ti povedala Dr na pohotovosti je pravda v podstate, že oni nemajú ako reálne tomu dopomôcť keď sa niečo takéto deje, to už je na prírode.
To ale neznamená, že to musí byt aj tvoj prípad.
Treba pozitívne veriť hlavne, veľa šťastia 🍀
@pukanec123 ahoj, dakujem za odpoved 🙂 12.7 mam kontrolu tak uvidime... Ale tak ocividne, ked nieco nie je v poriadku uz teraz tak sa asi ziaden zazrak neudeje, aspon moc tomu neverim a lepsie teraz ako neskor ked by sme povedali rodine ze cakame babo. Kazdopadne uz sme zmereni(no on samozrejme je viac optimisticky, ale zase tomu az tak nerozumie tak preto🙂 ze ked tak, budeme sa snazit na jesen 🙂
@parcelka mne keď sa to dialo tak som tiež pisala tu na mk a všetky mi tu písali že špinenie (hlavne jednorazove) je okej, nech sa ukludnim a bude všetko v pohode, pisali o tom ako oni krvacali a maju zdrave babo
Tak som sa vtedy tak ukludnila a ten druhy den to bol o to vacsi šok..
Ale ano jedine co ti zostava je byt v co najviac kludne, nestresovat sa a stale aspon dufat
Ja som bola vtedy u 3 dr, a ten 3 mi povedal ze nech si pockam tyždeň a uvidime že možno to čo vtedy dr videla nemuselo byt srdiečko ked to bolo take slabe a ze možno o ten tyžden budeme prekvapeny a uvidime zdrave babo... takze aj ked mi 2 dr povedali ze nie tak aj tak som mala malinku nadej ..no bohuzial mne sa do 4dni spustil potrat 🙁
Držim palce nech o ten tyžden vidite vy svoje babo zdrave 😊
@pukanec123 @nika_val ahojte, len pre info. Isla som doktorke uz dnes. Takze som 6tt+4 podla sona, srdiecko krasne bije. Doktorka sa nevyjadruje k vysetreniu na pohotovosti(BA Kramare) Vsetko je v poriadku, velkost babatka zodpoveda, vsetko je tak ako ma byt, zbytocne ma tam vystresovali. Dalsia kontrola o 3 tyzdne, tak dufam ze vsetko uz bude v poriadku 🙂
@parcelka juj to je krásna správa ❤️ Tak veľmi drzim palce nech všetko ide krásne ako má 🍀
@parcelka aj v skorsom stadiu tehotenstva sa da zistit akasi pravdepodobnost zamlknuteho potratu aj podla rychlosti akcie srdiecka ale v tak skorych stadiach by sa doppler nemal pouzivat. Je to fakt 50 na 50. Som rada ze je u teba vsetko ok. PS v nemocnici a hlavne v statnej maju velakrat nie velmi kvalitny ultrazvuk 🙂 prajem pohodove tehotenstvo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@parcelka ahoj mala som niečo podobne.. ale dobre to nedopadlo.. bola som na kontrole podla ms 6tt vsetko sedelo, ale akcia srdiečka bola slaba ale dr vravela že je to okej a že to zosilnie
Ale jedneho večera prišlo jedno slabe zašpinenie, bledoružové, bolesti krčové v bruchu a na druhy deň na pohotovosti už akcia nebola žiadna (medzi tou kontrolou a pohotovosťou bol 1tyždeň rozdiel)..
Rozmyšlala som či ti to sem napíšem alebo nie, uplne ta chapem že chceš počuť len tie ukludnujuce pripady kedy to bolo v poriadku
A samozrejme to ako to dopadlo mne, to pre teba nič neznamena... v tomto je milion faktorov ktore su odlišné a ovplyvňuju to
Takže dufam že sa nenahnevaš že píšem aj takuto skusenosť ... nemyslim to zle a u teba to naozaj može byť uplne uplne inač