Akcia plodu

kika109
23. máj 2022

Ahojte, chcela by som sa s vami poradit. Poslednu MS som mala 24.3.takze teraz by som mala byt cca 8tt. 3.5. Som bola pri dr a na usg bolo vidno gestacny vak, dr. hovorila, ze 4tt. Teraz som bola Stvrtok 19.5. a dr povedala, ze to neni podla menstruacie, ze to vyzera na 6tt, nevidela akciu plodu, ale povedala, ze vsetko ostatne tam je v poriadku. Mam strach kvoli tomu, ze nesedia tt a ani nebolo vidno srdiecko. Mate niekto s tymto skusenosti? Dakujem.

nelca0510
23. máj 2022

@kika109 mavas pravidelne menzes? Lebo je to veľký rozdiel,keď máš byť v 8 a si v 6. Ale zas,ak embryo narástlo za dva týždne o dva týždne,tak potom bola pravdepodobne ovulácia posunutá. Na kedy si znova objednaná?

kika109
autor
23. máj 2022

@nelca0510 mavam menzes pravidelne cca kazdych 32 dni. Mala by som ist zajtra, ale mam strach uz sa neviem dockat co ma tam caka. 😕

hilda08
23. máj 2022

@kika109 ked som čakala prvého syna podla menštruácie som mala termin 8.8 ale po sone mi určili az 28.8 ale ja som mávala vzdy nepravidelnú menštruáciu

julie19
23. máj 2022

@kika109 ja som teraz na tom tak … na kontrole som bola tiež 3.5. mala som byt nejaký 8+0 a podľa sona som bola len 6+1tt ale babo tam bolo a srdce mu bilo takže doktorka skonštatovala že posunutá ovulacia + moje cykly sú take že 32-35 dni ako kedy 🤷‍♀️ Uvidíme držme si palce 🤞 najbližšiu kontrolu mám až 8.6.

kika109
autor
23. máj 2022

@julie19 noo tak aspon srdiecko bilo, tak to by malo byt v poriadku.
Mna najviac to vydesilo, ze nebilo, ale dr som sa pytala ci to je v poriadku tak sa tvarila, ze ano. Aj ked pozerala na usg jak keby sa nevedela rozhodnut ci tam vidi akciu ci nie preto mam ist zajtra este.

nelca0510
23. máj 2022

@kika109 ak si v 6 týždni,nemusí byť ešte vidieť. Hlavu hore,chod zajtra a môže byť už vidieť.

kika109
autor
24. máj 2022

@nelca0510 noo nebolo vidno ani dnes 😕 plod sa zvacsil od posledneho usg ale akcia nie je

selena_luna
24. máj 2022

@kika109 ak sa plod zvacsil tak tak vyzera byt na dobrej ceste. Asi este musis chvilku vydrzat ci akcia nabehne. Drzim palce aby ano.

nelca0510
24. máj 2022

@kika109 kedy ďalšia kontrola? Zväčšil sa,to je pozitívne 🙂

kika109
autor
24. máj 2022

@selena_luna dakujem, snad by si mala pravdu.

kika109
autor
24. máj 2022

@nelca0510 o tyzden. Dnes mi brala odber hcg. Pripravila ma aj na najhorsie, nezda sa jej to ten pocet tt a akcia stale nepritomna, hovorila, ze je tam aj gestacny vak aj embryo, zlte teliesko len ta akcia chyba, co si myslim, ze je dost podstatne.

selena_luna
24. máj 2022

@kika109 viem co prezivas, tiez som cakala na akciu, u mna zial marne. Ale po par mesiacoch uz ine srdiecko buchalo. ❤ Tak drzim palce nech bucha aj tebe.

kika109
autor
24. máj 2022

@selena_luna tak to ti gratulujem 🤗 po kolkych mesiacoch sa ti podarilo znova otehotniet?

selena_luna
24. máj 2022

@kika109 po 4 🙂 po 3 sme sa zacali snazit.

gertys
24. máj 2022

Ked ti dnes vzala hcg tak nech ti vezme o 2 dni kontrolne. V pripade ze by nebola akcia hcg zacne klesat. Aj takto sa to da zistit. Nemusi ta stale kukat. Ak hcg rastie ide o prosperujuce tehotenstvo. Hcg nikdy nesmie klesnut vzdy musi len stupat. Drzim ti palce 🙂

kika109
autor
25. máj 2022

No takze vysledok hcg zodpoveda tyzdnu tehotenstva, ale dr povedala, ze ju zaujima skor ten dalsi usg. Tak uz len cakat

petka552
25. máj 2022

@kika109 u mna to je presne tak isto az na to, ze v 6tom tyzdni uz bolo vidno akciu srdiečka. Nesedi mi to s poslednym mendzesom

kika109
autor
25. máj 2022

@petka552 no aspon bolo vidno akciu srdiecka.. to je dost podstatne.. drzim ti prsty

kika109
autor
31. máj 2022

Moje tehotenstvo skoncilo MA, zajtra mam zakrok. Drzte sa zienky

selena_luna
31. máj 2022

@kika109 velmi ma to mrzi. Drz sa a ver ze bude lepsie.

gertys
31. máj 2022

Ak ti vychadzalo 8tt podla cyklu a ziadny pokrok akcia a velkost plodu 6tt to bolo dost pravdepodobne ze to skonci MA. Aj ja som tak mala v januari. 8tt a ziadna akcia plody nezodpovedali 8tt par dni na to sa rozbehlo krvacanie a bolo po vsetkom. Drz sa nabuduce to uz vynde. Prajem ti skore uzdravenie

nelca0510
31. máj 2022

@kika109 krz sa. Len si daj čas,aby to prebolelo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre