Aká má byť veľkosť plodu na začiatku 11. týždňa tehotenstva?

4. júl 2022

Ahojte maminy, aky velky bol vas plod na zaciatku 11tt? Vsade citam, ze by mal mat v 11tt 4-6cm, no na poslednej kontrole mi doktorka povedala, ze ma 35mm. Tvarila sa, ze je to ok. Nechcem sa stresovat, ale vsade citam, ze tato velkost zodpovedna max. 10.tyzdnu.

bajka16
4. júl 2022

5cm som mala akurát tak v 13tt. Ak sa dr tvárila v pohode tak nestresuj zbytočne

petronellla87
4. júl 2022

Ja som bola min.tyzden na kontrole 10+5 a mala som 38mm

miskamicha
4. júl 2022

Ak by to nebolo ok tak ti to povie..dost zalezi od toho kedy si mala ovulaciu pretoze mne osobne sa stalo ze bola ovu pri 28 dnovom cykle na 11.den a teraz som znova tehu a bola na 16.-17.den. a to ti urobi trosku rozdiel. Nestresuj sa kvoli tomu. Drzimmpalce

lenkakravcova
4. júl 2022

Pri prvých dvoch tehotenstvach som mala vždy menšie dieťa ako malo byť. Vôbec to nesedelo (raz som mala napísané že som v 17t a plod 14tt veľkosť 😀). Narodili sa 3kg a 3,5kg normálne v termíne. Zbytočne nestresuj, tie veľkosti nie sú vôbec presné.

diamond007
4. júl 2022

Tá veľkosť zodpovedá ukončenému 10tt čo ty aj si.
Sedí ti to

autor
4. júl 2022

Dakujem vam. Ostala som zneistena preto, ze ma vysetrovala doktorka, ktora len zastupovala mojho gynekologa a videla som, ze v ten den nestiha, mala milion pacientiek. A bala som sa, ze si len narychlo odbavila kontrolu..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre