Aj vy ste boli stále hladné na začiatku tehotenstva?

17. aug 2023

Som na začiatku tehotenstva a mám stále pocit že som hladná 🤣málokedy sa mi stávalo že mi skrkalo v bruchu ale teraz odkedy som tehotná stále a viac menej pravidele.najem sa ráno a na obed už mi skrka potom zas poobede aj na večer a vždy aj takto vnoci a potom nemôžem zaspať keď si nedám aspoň jogurt 🙈nikdy som toto nezažila 😁a teda som dosť pevná a nechcem takto pribrať ešte viac ale ja som reálne hladná až mi príde potom zle a musím si niečo dať 😏nechápem to

vanilkovazmrzka
17. aug 2023

Mne na to staci pms :(

basska_b
17. aug 2023

No, telo si povie... 😃ja som zasa jedla maso, klobasy, sunky, slaniny... na kila 😃

autor
17. aug 2023

@vanilkovazmrzka vtedy som bývala skôr pazrava ale teraz reálne hladná 🥺a bojím sa že priberiem ako pri prvom 25kil😖ale vtedy som mala 60ked som otehotnela teraz mám 100 kôli chorobe a liekom čo užívam

autor
17. aug 2023

@basska_b bože ja zas toto ani vidieť aj dnes som mojim robila pečené stehná ryžu zemiaky a ja som si ryžu s mrkvou iba .nechutí mi hrozne mäso momentálne.ale brutálne kokosové veci mňam teraz by som chcela byť niekde v Indii a jesť celý deň kokosové orechy🤣

vanilkovazmrzka
17. aug 2023

Tak sa zacni viac hybat, aby si to nadmerne mnozstvo kalorii vyvazila. Cvicis? Chodis vela peso?

autor
17. aug 2023

@vanilkovazmrzka ale áno pohybu mám celkom dosť za cely den.okrem toho že mi je už dva týždne zle som ok niesom ani unavená takže si užívam a behame so synom kade tade

autor
17. aug 2023

@vanilkovazmrzka ale necvicim.necvicila som ani predtým.mam neurosvalove ochorenie.niektore dni bývajú ťažsie

vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vanilkovazmrzka
17. aug 2023

Hmm to neviem, co take ochorenie obnasa… mas nejako obmedzeny pohyb, alebo mas nejake cvicenie vyslovene zakazane?

autor
17. aug 2023

@vanilkovazmrzka niektoré dni je premna aj normálny pohyb náročný.a hlavne bolesti rúk a nôh ale niektoré dni sú fajn

zenulkaaa
17. aug 2023

Ano takto presne. Od hladu az zle mi bolo, trvalo to do 13tyzdna a teraz uz take stavy nemavam. Ani zvlastne chute. Jem normalne.

vanilkovazmrzka
17. aug 2023

@autorka nieco ako reuma? Tak to rozumiem… aspon v tie lepsie dni to trosku dozenies 🙂 a tie chute sa casom upravia 🙂

autor
17. aug 2023

@vanilkovazmrzka volá sa to myastenia gravis.ale momentálne som na tom lepšie ale ešte popri práci a domácnosti cvičenie už by ma asi naozaj zničilo 🤣a dúfam že sa upravia čím skôr.koli vysokým dávkam kortikoidov som pribrala dosť veľa kíl tak už keď ich neuzivam by som nechcela ešte viac teraz snáď si tam niekde už bábätko nájde miesto a nepriberiem tak moc😁😬

obleckodogymu
17. aug 2023

Ja som hladná celé tehotenstvo, od prvého trimestra až do teraz (28tt aktuálne) 😅pribrala som 8kg, ale je pravda, že stále dosť veľa športujem, možno aj preto si telo pýta tie kalórie 😊 všetci blízki si zo mňa robia srandu že do mňa všetko ozaj padá ako do koša, ale hladovať vážne nebudem no 🤷😅

mane01
17. aug 2023

Jasne, ja som musela v tehotenstve tlacit odkedy som oci otvorila… a to vkuse… ked som pol hodinu nic nejedla, bola som hladna ako keby som dva dni nic v ustach nemala… a ziadne take ako v casopisoch je jogurt s chia semienkami… poriadny krajec chleba aspon, a knedle, to bolo moje. Pribrala som 20 kg, do polroka boli prec, syn bol dobre sidlo 😂…

siska53
17. aug 2023

Aj ja som to tak mala pri prvom dietati..

jaskolka
18. aug 2023

Tak píšeš, ze sa najesť ráno a na obed už ti skvrka v bruchu.. A kedy akože by ti malo skvrkat? Ved to je úplne normálne, keď ješ ráno, ze si na obed hladná. A poobede a večer tiež.
Nejedla si predtým opačne veľmi málo, ze teraz si z toho v šoku? Lebo mne sa to vidí ako celkom normálne, keď si hladná ráno, a na obed a poobede a večer.
V tehotenstve je prirodzené, ze priberies, aj to, ze máš pocit hladu, organizmus pracuje na plné obrátky, ono to niekdy si to takto neuvedomujeme, ale "vyrábas" nového človeka.
Samozrejme, nie jest od rána do večera, ale podľa toho, co píšeš, nie je to nič hrozné.

ninka99865
18. aug 2023

Začni jesť menšie porcie a častejšie. Od raňajok do obeda je dlhá doba, ja si vždy dám medzi tým nejaké ovocie aspoň, Inac by som zomrela 🙈

autor
18. aug 2023

@jaskolka asi som to blbo napísala 🤣ale myslela som to tak že proste predtým som hladná nebola až takto .ja keď vstanem nikdy niesom hladná tak že by som išla umrieť od hladu ale teraz som tak som to myslela .chápem že je to normálne no nikdy predtým sa mi nestávalo že by som mala až taký hlad 😁

ninka99865
18. aug 2023

Ale ja to iste, prvý trimester som mala otrasný vlci hlad. A dvíhal sa mi žalúdok takmer so vsetkeho. Potom som pochopila že musím jesť malo a často a nie ťažké. V druhom sa to upravilo vlci hlad odišiel ale aj tak som často hladna a jem viac. V bežnom živote mi nevadilo jesť raňajky 3 hodiny po zobudeni. Teraz musím hned. A aj v noci sa mi raz stalo že som sa zobudila od hladu o 2-3 a musela som si dať suché rožky 🥲😂

denuss
18. aug 2023

ano, pri mojich troch chlapcoch som musela jest kazdu hodinu, inak mi bolo zle, niekedy sa mi aj ruky triasli..pri dcerke mi bolo tiez zle ale hlad som necitila a strasne nechutenstvo som mala, vsetko mi smrdelo.. to bolo asi horsie ako ten hlad, ktory sa dal zahnat, i ked len na chvilu😀

nika11103
18. aug 2023

Ahoj autorka , ja tá nechcem strašiť , ale trosku som si “spomenula” po prečítaní na seba . Ja som začínala tiež dosť pevná 75 kg cca . A týždeň pred pôrodom na poslednej poradni 103 kg. Dodnes mám ešte 15 kg navyše . Ja som od konca druhého trimestra začala mávať vlčie hlady . Jedlo mnou doslova preletelo zjedla som rezance s kuracím mäsom celé a ja som bola stále hladna . Aj nočné vlčie hlady . Držím palce !

tykat
18. aug 2023

Prave naopak, pri oboch som prve 4 mesiace preg*cala a na jedlo nemohla ani pozriet. Dalsie mesiace som to dojedla 🐷

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre