Ahojte absolvoval niekto vyšetrenie z krvi ten trisomy test ktorý si hradime samé?
To je individuálne, ja mam 28 a dávali sme si ho robiť nakoľko sme otehotneli formou IVF tak mi to doktorka odporučila. Ale dala by som si ho spraviť v každom prípade, či by som mala 20 alebo 40 a ci by sa podarilo prirodzene alebo inou formou. Je fajn vedieť, že je všetko ok 🙂
Ja som dala nifty, vek 34, bez podozrenia zo screeningu
My sme dávali robiť Nifty lebo čakáme dvojičky tak pre istotu. Vek 30 rokov. Pri jednom by som bez indikácie asi nedávala robiť.
ja mám 25 a dávala som si "pre istotu", stálo mi to za pokojný spánok 🙂
@veronykacs a ako to prebiehalo v ktorom týždni si bola ja mám tiež 25 a pre pokoj ho chcem lebo som o bábo už prišla
@iluviel ja som mala takmer 37 a nedala som si robit. First trimester screening bol ado z ucebnice. Pri poslednom dietati, rodila som persen mesiac pred 41vymi narodeninami, som si dala robit, ale len koli tomu, ze screening na downa nebol dobry. V prenatalnej ambulansie mi ale bolo povedane, ze konecny vysledok zhjorsil len vek. Samostatne "polozky" boli uplne v norme. Test vysiel super. Mala ma zajtra 16 mesiacov a je uplne zdrava.
Chcem sa spytat, ze preco ste si to davali robit? Keby boli vysledky zle, date si vyvolat potrat alebo nechapem? Ja mam 33 ale doktor mi nic take nespominal, ze by som mala ist. Ale ako tak citam tu na konikovi si to uz dava robit kazda...aky je teda dovod a co by ste potom z tych vysledkov vyvodili? Ved ziadny test nie je 100 percentny...pytam sa len zo zvedavosti.
@kimberley1 ano, clovek ma moznost volby a moze absolvovat ukoncenie tehotenstva.. pripadne sa moze cca. pripravit na to, co ho caka, ak si babo necha..
@kimberley1 u nas bol dovod 2 potraty, ale s inym partnerom. Moj chlap robi vo vyskume rakoviny a pre neho su veci iba cierne a biele v tomto smere. Cize chceli sme vediet na com sme. Hlavne on to chcel vediet. A mat v 12tt klud na dusi, ze ok aspon tie syndromy mame z krku je na nezaplatenie. Takze u nas to bolo jasne.
@kimberley1 ja som si ich nedavala robit pri 1 dietati a zatial nedavam ani pri 2...nemala som dovod a na ultrazvuku bolo vsetko v poriadku,a aj teraz je zatial vsetko ok,uvidim ked bude morfologia,a z krvi mam vysledky dobre.
Aj ja som si pred 2 rokmi dávala
Za koľko dni vám prišli výsledky ?? Ja som bola utorok aj mi prišla sms že už to majú tam okolo pol 3 pol poobede, ale zajtra je sviatok tak asi ten deň neratam...pise ze do 5 dní
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@soni111 ano, vo vyssom veku sa odporuca, ja som si ho dala urobit a poznam vela zien ktore tiez...je tu inak ohladom tejto temy kopec prispevkov...