Absolvovali ste operácie v tehotenstve ?

ssandyy
13. dec 2019

Ahojte zienky mile.
Chcem sa opýtať či sa nájde mamka ktorá si prešla počas tehotenstva operáciami. Mala som zhnite slepé črevo doslova šlo o život.
Prvá operácia bola bez anestezy dali mi len injekciu do chrbtice aby som nemala bolesti. Ale bohužiaľ po operácii som mala veľké nerprestavajuce bolesti. Následne na druhý deň ma operovali znovu, kde ma už uspali pod celkovou narkozou. 2 týždne som bola hospitalizovaná na infuziach a a antb proti zápalu ktorý som mala v tele. Bola som pozorovana aj gynekologmi. Zatiaľ je všetko ok. Len ma zaujíma ci niektorá z vás si prešla niečím podobným a porodila zdrave dieta. Nespinila som, plod rastie. Ďakujem za odpovede 🙂

hivanik
13. dec 2019

Ked som lezala pri prvom tehotenstve tak som sa rozpravala s jednou mamickou, ktora na zaciatku tehotenstva podstupila operaciu slepeho creva...dokonca cakala dvojicky a vsetko dopadlo dobre...A viem este o jednej mamicke v 6mes.tiez operacia slepeho creva a porodila zdrave dievcatko.

ssandyy
autor
13. dec 2019

@hivanik ďakujem za infošky. Trošku to ukludni 🙂

zelva123
24. dec 2019

@ssandyy ja som bola tiez na operacii teraz v piatok, bola som len 8tt+4 v celkovej anesteze, strasne som sa bala, mala som velku cystu a pretocil sa mi vajecnik tak mi robili laparoskopiu. Ale vcera pri kontrolnom sone mi povedali ze babo je v poriadku, hybe sa a pekne mu bije srdiecko a rastie.. akurat mi dali tabletky utrogestan, tak verim ze to dotiahneme do uspesneho konca

ssandyy
autor
24. dec 2019

@zelva123 chvalabohu. Musíme to nejak zvládnuť a dotiahnuť do úspešného konca. My sme teraz v 11 tyzdni a 3.1 nás čakajú prvé testy. Tak sa začínam trošku báť

juliet86
24. dec 2019

@ssandyy drzim ti palce. ten zapal bol nebezpecnejsi pre plod ako ta anesteza. coho by som sa bala je skor to ze to bolo v prvom trimestri. mozno na povzbudenie. pozeram jednu youtuberku ktorej v 20tom tyzdni na velkom ultrazvuku odhalili ze babo ma razstep. no a oni to babo operovali v maternici v 23tom tyzdni. bola v celkovej narkoze. a dalej je tehotna v 32 tyzdni babo sa hybe a vsetko. takze vselico je mozne. povedz si ze si spravila svoje maximum to iste robi aj babo a ja vam prajem aby ste to spolu dali!

ssandyy
autor
24. dec 2019

@juliet86 tak to si veľmi krásne napísala.
Ďakujem za povzbudenie. Prajem krásne sviatky

ssandyy
autor
24. dec 2019

@juliet86 ale ta operácia. V maternici. Ako píšeš že prvý trimester rizikovy a toho sa bojím či sa všetko vyvinulo ako by malo.

juliet86
24. dec 2019

@ssandyy ja verim ze ano! drzim ti palce. napis potom ako ste dopadli. je to cele jeden zazrak a velka loteria. su baby ktore nevedia dva mesiace ze su tehu piju fajcia a babo je ok a su baby ktore jedia kyselinu listovu 3mesiace dopredu a zadrzia dych ked vonku obidu fajciara a nedopadne to dobre. priroda si poradi!

ssandyy
autor
24. dec 2019

@juliet86 dám vedieť 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre