8T1D - je v poriadku, ak je plod menší?

adinka1986
14. sep 2020

Je bežné že je plod o niečo mensi ako by mal byť?Vraj je všetko ok ale vystrašilo ma to

julsh123
14. sep 2020

@adinka1986 záleží o koľko menšie

adinka1986
autor
14. sep 2020

@julsh123 to nepovedal len že o niečo menšie mám byť v 8T1D a napisal že podľa UV medzi 7-8tyzdnom

alikal
14. sep 2020

@adinka1986 je to uplne normalne, mne v prvom tehu zaostavala dcerka o cely tyzden a doktor povedal ze za prve som mala asi posunutu ovulaciu a za druhe tie merania tiez nie su najpresnejsie, ze sa to riesi ako problem az ked ide o dva tyzdne a viac. par dni hore dole som mala cele prve tehu a aj teraz

julsh123
14. sep 2020

@adinka1986 tak to je úplne v pohode neboj sa

pink_lady
14. sep 2020

@adinka1986 siedmy a osmy tyzden je 6+1 - 7+6, ty si 8+1. teda deviaty. Teda, zalezi od viacerych faktorov - ci mas preavidelny cyklus, /kolko dnovy/ci a kolko podrastlo od poslednej kontroly /ak uz bola kontrola/. a teda akemu datumu zodpoveda podla sona teraz?
moja skusenost:, presne som vedela kedy mohlo dojst naposledy k otehotneniu - 4+1 bol gestacny vak 5 mm, 6+1 bolo 3,81 mm a to som uz tusila ze je zle, hoci podla dr to bolo ok, srdiecko bilo. v 7+6 som zacala spinit, v 10+1 potratila. Drzm palce aby to nebol tvoj pripad. Proste je vela zien kedy v 6+x nemaju este ani plod, a je xy zien kedy to vtedy je c poriadku a aj tak pridu o babo. Treba verit ale zas nespoliehat sa len na pozitivne skusenosti uzivateliek MK.

adinka1986
autor
14. sep 2020

@pink_lady moc si ma nepotešila ale ďakujem za skúsenosť .Tak len čakať

adinka1986
autor
14. sep 2020

@pink_lady a od poslednej kontroly podrastlo raz toľko takže vyvíjať sa zatiaľ ako sa má

alexandra2468
14. sep 2020

@adinka1986 je to v poriadku, ak je to teda rozdiel par dni, tyzden. Ked uz zacne “priberat”, to zas raz bude vacsie raz mensie 😃

janka_266
14. sep 2020

@adinka1986 môže byt, mne tiež nevychádzalo ani v 12tt, vždy bolo menšie ako by malo byt. Tak určila doktorka termín podľa Sona. Teraz keď som bola v 16tt, zase to chúďa asi dobehlo a zas váži viac ako by malo na ten 16tt 😂🤷‍♀️ Skôr zase spĺňa normy na ten týždeň čo by bolo podľa ms. Takze my tiež tak nejak skaceme. 😊

simca06022011
14. sep 2020

ako male ti rastie a trapis sa za milimetre??? nuz niektore fakt nemate ako sa stresovat v tom tehu... je to normalne, predstav si (a su tu aj diskusie), ked vo vyssom stadiu nesedia tyzdne pri hlavicke/stehentej kosti a co ja viem com.. a rozdieli nie par dni hore dole, ale cele tyzdne (sama som mala rozdiel medzi hlavickou a stehennou kostou mesiac... o tom, ze nastastie to neprirovnaval gynekolog ku ostatnym detom, inak by ma porazilo a samozrejem aj na to mal vysvetlenie usmevne : no bude to dlhonohe dieta). Ak ide vsetko ako ma takymti talafatkami sa fakt nezaoberaj. Potom sono bude dolezitejsie neskor... vacsie/mensie/kratsie dlhsie babo zalezi okrem toho ako sa trafia do tyzdna aj na stavbe rodicov.

barus26
14. sep 2020

@adinka1986 je to nornalne. Ja som 24 tt a malička je od začiatku o 10 dni menšia, keďže bola posunutá ovulacia 😊

adinka1986
autor
14. sep 2020

Ďakujem vám baby za skúsenosti

pink_lady
14. sep 2020

@adinka1986 ak rastie za tyzden cca raz tolko /tak by teraz malo/ tak je to ok 😍 drzim palce

lucinka1988
14. sep 2020

@adinka1986 Jasneze je to možné, stačí, že si neotehotnela presne podľa tabuliek v polovici cyklu, teda 14.deň..Všetci doktori sa riadia tým, že oplodnenie bolo v strede cyklu, ale realita je väčšinou iná a ja som živý príklad. Pri prvom tehu som mala ovuláciu 23.deň cyklu a teda podľa lekára bol moj syn celé tehu o týždeň pozadu, nedal si to vysvetlit, pritom som jasne vedela, že je všetko ako má byť len som otehotnela neskôr, dokonca sa narodil presne na deň termínu- podľa mojich výpočtov, teraz som znovu tehotná a to iste. Od začiatku je podľa lekára moj plod menší, už sa na tom smejem, nejako nechápe, že som otehotnela 26. deň cyklu a teda je primeraný na svoj “vek”,takze si z toho nič nerob.

cookie29
14. sep 2020

@simca06022011 prepáč, ale to že v živote sú vážnejšie veci neznamená, že v tomto momente nie sú pre autorku dôležité tie milimetre... prepáč ale aj keď máš v podstate pravdu, tak je to rozhodne necitlivé...

adinka1986
autor
14. sep 2020

@cookie29 🥰

zamiskova
16. sep 2020

@adinka1986 Ahoj mňa tak pri malej straší gynekológ. Posielal ma ležať a v nemocnici mi malú po merali presnejšie lebo majú tam lepšie prístroje. A bolo tak ako povedali ze sa to hinekolohovy iba zdá. Takže kľud.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre