Ahojte baby, chcem sa spýtať, či ste sa tiež stretli s niečim podobným. Som prvýkrát tehotná, bábätko je plánované a moc sme sa naň tešili. Som teraz v potvrdenom 8. týždni ale nemám žiadne príznaky. Mimo toho, že mi je ráno trochu ťažšie na žalúdok, než sa stihnem najesť, žiadne signály mi nenaznačujú, že som tehotná. Veľmi ťažko sa na tehotenstvo sústredím, keďže je všetko ako predtým. Proste sa psychicky neviem naladiť, že vo mne rastie človek a že by som sa tomu mala začať prispôsobovať. Čo pomohlo vám si to uvedomiť? Ďakujem 🌼
@gailla buď rada, ze nemáš zatiaľ nijaké problémy, sú ženy, ktoré celé tehotenstvo majú jediný priznal, ze im rastie bruško. Ver tomu ze o par mesiacov budeš vedieť až veľmi o prítomnosti bábätka 😊keď bude kopať a posledne týždne už budeš chcieť, aby bolo hocikde, len nie v bruchu.
Okrem toho úplne kľudne od zajtra ti môže začať bývať zle a budeš spomínať na tie prve týždne, keď ti "bolo super".
Veď buď rada. Jediný príznak ktorý potrebuješ je chýbajúca menstruacia. Všetko ostatne je vysoko individuálne
Buď rada že kvôli zvracaniu nemusíš byt v nemocnici, ze ti neopuchaju nohy, nekrvacas, ….
Veľa radosti 🍀
@gailla ja som približne v rovnakom týždni a okrem trochu ťažkostí so žalúdkom a bolesti pŕs tiež nemám iné príznaky. Ale na to, aby som si poriadne uvedomovala a verila tomu, že sa to konečne ozaj deje, mi pomáha predovšetkým kedykoľvek si pohladkať brucho, prihovoriť sa mu v duchu a spomenúť si na to ako som počula srdiečko, že ozaj tam je a rastie 💛
Tiško závidím😀 2týždne som nevidela mäso,neviem sa preto poriadne najesť a zo všetkého ma naťahuje. Palacinky sú moja záchrana ale už aj tie mi lezú hore krkom😂😖 Potichu verím že v 2 trimestri sa toto všetko skončí a že si dám poriadny hambáč😂😂.
Tak v mojom prípade to žiaľ znamenalo zamĺknuté tehotenstvo a o bábätko sme prišli.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@gailla ja budem rodiť cca o 2-3 týždne, podľa toho kedy sa malá vypýta a tiež si nejak ešte nič neuvedomujem. Myslím, že to proste príde keď drobca dostanem prvýkrát do rúk. Myslím, že prvé skutočné pocity spojené s tehotenstvom u teba prídu keď ti reálne začne rásť bruško a ucítiš prvé “žblnky” a pohyby drobca. Hlavne sa nestresuj a ži presne tak, ako doteraz. Všetko bude v poriadku 🍀