Dobrý deň. Nájde sa mamička, ktorá otehotnela po 8 mesiacoch znovu ? Ja sa teším , manžel sa teší … ale mám aj trochu obavu. Aké to bolo ? Ako ste to zvládli ? Dcéra je extra živel. Je fajn zabezpečiť si surodenecky kočík ? Odporúčate ešte niečo špeciálne ? …dkajjem za každú skúsenosť a radu
@eliss94 ja som otehotnela 5m po pôrode. Už má druhorodený skoro 2 roky, a dalo sa to zvládnuť. Kočík súrodenecký som nemala, ale dcéra, už pekne išla po vlastných keď sme boli vonku. Ale jednou chvíľou som zvažovala to stupátko ku kočíku. Inak sa to dá zvládnuť, malý sa trápil zo 4m z kolikami, ale dcéra bola dobrá. Až časom sa s nej stal živel. Jedine čo ti môžem poradiť, snaž sa oddychovať čo to len pôjde. Ak je dcérka živel, budeš potrebovať veľa síl po narodený druhého bábätka
@eliss94 ja som tehotná 7 mesiacov po pôrode... Okrem toho máme ale doma ešte dve dcéry - 6 a 4. Medzi nimi je rok a 8 mesiacov, stále hovorím že je to najlepšie čo sa nám mohlo stať. Viac detí som po tomto treťom nechcela - nie neskôr ale nikdy, no stalo sa. Stále to spracovávam ešte to nik nevie, ale z predošlej skúsenosti viem, že všetko prejde. Prvá dcéra sa mi ešte budila asi 4x za noc keď sa narodila druhá, ale všetko sa dalo, keď musíš nájdeš si systém. Teraz sú to parťáčky nenormálne a ja o nich často ani neviem keď sa samé hrajú. Určite zo začiatku je to náročné ale to je s každým dieťatkom, no postupne budeš rada že si to odbiješ rýchlo a ak nebudeš mať šťastie ako ja, deti odrastu a ty sa môžeš realizovať bez toho aby si bola 10 rokov na materskej 🙂
@eliss94 moje majú medzi sebou rok a tri mesiace ...niekedy to bolo o drzku, ale má to viac výhod mať deti takto po sebe...a ja som kupovala schodík ku kociaru..
Ja som otehotnela 3m po porode a 3x zas necelyxh 10m po porode. Rezim. Rezim. Rezim... A surodenecky kociar. 🙂
@dzina007
@qwer2019
@veronka523
@arasidka123
@ivangeline mamičky veľmi , veľmi vám ďakujem. Ste super. Hlavne, keď vidím že ako nás je veľa a vravíte, že v milencom dôsledku je to super vek.rozdiel … veľmi ste mi pohladil dušu. Ďakujem
@dzina007 a ešte by som sa opýtala , či len tento kočík ste zvažovali ? Poznáte aj Bugaboo Donkey ? My totiž zväzujeme ten , ale zas je aj riadne drahý…
@eliss94 v dobe ked som ja zvazovala kociky nebol velky vyber. Donkey sa mi pacil ale ta cena bola kruta.
My sme sa boli previezt do predajne pri mocenku, tusim prenasedeti.sk, pani mala na predajni velky vyber kocikov surodenckych a tam som poskusala a zamilovala sa do baby joggra. On bol taky moj tank.
Bugabooo v tej dobe nejako nebol ani na predajniach aby si ho clovek vyskusal v dvojkovej verzii
@eliss94 ja som t.c tehotna /necelych 5 mesiacov po porode/ á cakam dvojcata🙈🙈🙈 pricom mam hrozne vysledky a dr nedaval velku sancu ze mozem otehotniet prirodzene😁 neviem sice co ma caka..ale ak to dobre dopadne tak budu 3 deti medzi nimi 13 mes rozdiel.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja mam rozdiel medzi detmi 15,5 mesiaca.. je to parada.. chalani sa doteraz (7r a 8r) spolu hraju. Nevravim ze to nebolo tazke... bolo... Taky mierny zahul prve mesiace... ale prezili sme a sme radi.. :-
Co mne pomohlo:
1) naucila som syna hrat sa sameho este skor ako sa narodil mladsi brat - nechavala som ho sameho ked bol mensi pripadne som pri nom na koberci spala ked som uz bola vo vyssom stave tehu... naucil sa ze nepotrebuje ku hre vzdy mna...
2) este pred narodenim som ho naucvila zaspavat sameho vo vlastnej izbe - chvalabohu pretoze mladsi mal prve 3-4 mesiace koliku a vrieskal ako o dusu v spalni...
3) my sme surodenecky kocik mali pre mna zachrana a dlho sme ho vyuzivali... Kupili sme Baby Jogger City Select ktory sa da aj na jednokocik premenit ak sa uz starsie vozit nechce alebo som sla niekde len s jednym dietatom... Viem ze vela deti sa uz vozit okolo 1,5 roka nechce ale nas sa vozil a hlavne v zime to bola pomoc lebo dlho nevydrzal behat...
4) nedovolila som nikomu z rodiny (mama svokra) prve mesiace sa k nam nastahovat a pomahat my.. dovod bol hlavne ten ze cim skor som sa naucila fungovat s nimi dvoma spolu tym lahsie to bolo potom...