6tt tehotenstva a krvácanie.

matka1209
13. aug 2019

Ahoj budúce mamičky,som tu úplne nová pisem sem po prvý krát a je to moje úplne prvé tehotenstvo s priateľom sa snažíme necelý rok. Chela by som sa opytat ci nemáte náhodou niektorá skúsenosť s mojim problémom.Poslednú menstruaciu som mala 1.7 do 5.7. Minuli pondelok som bola u gynekológ a ten teda z vysledkov hcg testov potvrdil ze som tehotná výška môjho hcg bola 1669 no na ultrazvuku ešte nič nevidel ze je to skoro a som v nejakom 5tt od posl. Menstr. tak mi kázal prísť tento štvrtok.Žiaľ v piatok som si nasla na intímke trcha krvi tak som sla na pohotovosť doktorka mi urobila ultr.(musím dodať ze veľmi sa ponáhľala ani na wc ma nepustila malá som plný mechur) povedala ze nic nevidi a ze to bude menstruacia alebo micropotrat ale že mi do istoty vezme krv a ráno (v sobotu) si mám zavolať o výsledky a ak budú v poriadku pozitívne tak teda treba len čakať a ísť na kontrolu k svojemu lekárovi .Moje výsledky hcg z nemocnice boli 4773,1.Neviem teda z čoho som krvacala ci splnila .Prestalo to ale dnes som si zase na intímke našla trosicka krvi a po utreni toaletakom nieco ruzoveho tam bolo.Som s toho dosť nervózna uz skôr vystrašená ze čo sa deje pretože babo veľmi chceme a už som sa i tešiť začala .Neviem teda ci mám utekať k lekárovi hned zajtra alebo pockat do stvrtka.Prosim veľmi pekne o akúkoľvek radu :(
4773,doktorknevyjadrila takže vôbec neviem prečo som tak nejak trocha

veronikaszabova
13. aug 2019

@matka1209 a preco nejdes k svojmu gynekologovi?

matka1209
autor
13. aug 2019

Praveze mám ísť vo štvrtok na kontrolu .

veronikaszabova
13. aug 2019

@matka1209 tak bez zajtra a uvidis. Alebo mu aspon zavolaj

fialka1318
13. aug 2019

@matka1209 ono mne lekar povedal ze pokial je to len kvapka a nekrvacas normalne tak ze to kludne moze byt len nejaka prasknuta cievka v maternici ked sa babenko uhniezduje alebo vnara 🙂 aj ja som spinila par kvapiek tiez som sa bala alr bolo to ok 🙂 kazal mi si kupit ascorutin a ten som brala ak som mala par kvapiek ,to je volnopredajne a su to len vitaminy na posilnenie ciev 🙂 povedali mi ze spinenie vo forme par kvapiek je v prvom trimestri raz za cas bezne 🙂 hlavne bud v klude lebo v prvom trimestri je to dost o prirode,lekari velmi nevedia nic urobit a by sa ti to zhorsilo chod na pohotovost 🙂 drzim prsteky nech je vsetko ok 🙂

matka1209
autor
13. aug 2019

Ďakujem veľmi pekne za rady , zájdem k dokt.zajtra bude to lepšie nez cakat do stvtrka.O tom ascorutine som tu už veľa čítala a chcem sa opytat to ale asi musím konzultovať s lekarom ci ho môžem brat ze?

fialka1318
13. aug 2019

@matka1209 nie vobec nemusis s nikym konzultovat to je volnopredajny vitamin a vela zien ho berie prave na spinenie 🙂 alebo aj ked krvacaju su to len vitaminy vitamin C a rutin na spevnenie cievok 🙂 mne ho odporucila v centre reprodukcie aj ked som spinila len na hnedo ze je lepsie ako prevenciu to brat lebo v 1trimestri je par kvapiek na vlozke najst bezne tak sa nedes 🙂 aj mna to vydesilo kedze som spinila v 5tt no spinenie po nom ustupilo hned na druhy den a tak ho beriem ako prevenciu odvtedy a uz som nespinila 🙂 avsak pri normalnom krvacaniako ms utekaj hned na pohotovost ok? 🙂 stoji 3-4€ a aj v lekarni ked sa opytas ti povedia ze su to len vitaminy a zeny ho bezne hlavne v 1trimestri beru pri takych kvapkach alebo spineni 🙂

fialka1318
13. aug 2019

@matka1209 ale kludne si precitaj o tom vitamine na internete 😉 alebo zabehni do lekarne a baby ta ukludnia ze spinenie mierne je bezne a nespinis silno ako si pisala ale len par kvapiek sem tam na vlozke to som mala aj ja v 5tt ale brala som ten ascorutin 3x1 tabletu a pomohlo 😉 uz som v 11tt 🙂 a odvtedy som nezaspinila ani raz 🙂 ver ze bude vsetko ok 🙂 nekrvacas silno tak sa neboj urcite bude vsetko ok 🙂 a aj lekarka povedala ze nic nevidi ale pozitivne je ze sa ti krasne zvysilo hcg takze neboj bude vsetko ok 🙂

ukulela
13. aug 2019

@matka1209 ahoj, kvapky krvi, ci spinenie byva normalne, plod sa uhniezduje, v maternici moze prasknut cievka .... problem je jesnocervene silne krvacanie. takze sa neboj, ascorutin by som nebrala. radsej si nasad vitaminy na dobry vyvoj babatka - kys listovu beries?
neboj, nestresuj, teraz bude pre teba vsetko nove, normalne ta bude boliet maternoca, pre mna to bolo prekvapive, ako velmi moze boliet, ked sa roztahuje a rastie ... detto prsia. od isteho casu som spavala v podprsenke, lebo inac sa mi nedalo. ale kazde tehotenstvo je ine, ty to mozes prezivat uplne inac 🙂 hlavne pokoj, ziadna panika.

matka1209
autor
13. aug 2019

Určite si ho teda kúpim asi ešte dnes zájdem s priateľom 🙂 aby som bola kludnejsia ...No ak by sa to zhoršilo určite pojdem na pohotovosť aj keď teda musím povedať že ta pani dokt. Na ktoru som natrafila bola ozaj dost nepríjemná. A chcem sa ešte opýtať to ze mi robila dokt.voginalny ultrazvuk s plným moc.mechurom je v poriadku?

fialka1318
13. aug 2019

@matka1209 fuha to neviem ja musim byt vzdy vycurana :-O si pisala ze sa ponahlala ze? Ci take nieco mozno len preto :-O v tom sa zas nevyznam 🙂 hlavne klud hladkaj brusko a na ten ascorutin ak mas nejake zle nazory nanho opytaj sa kludne zajtra lekara alebo lekarnicky ale je vela bab co ho berie hlavne v prvom trimestri pri spineni 🙂 pri ascorutine pise na letaciku ze sa nema uzivat v tehotenstve no odpovedal lekar na tu otazku tak ti prilozim aj to aby si nemala obavy 🙂 a kludne sa opytaj lekarnicky ja som mala tiez obavy ale uz nemam lebo aj na modrom konikovi mas vela napisane o nom a babam zabral 🙂

fialka1318
13. aug 2019

@matka1209 ale je to moja skusenost netlacim ti ho nasilu za opytanie v lekarni nic nedas a tam sa rozhodnes 😉 popripade si este precitaj o nom aj tu na modrom koniku a rozhodni sa sama 😉 kludne si vyhladat aj tie dve zlozky co obsahuje kys.ascorbovu(vit.C) a rutin ze co to je a na co sluzi 😉

matka1209
autor
13. aug 2019

Beriem už nejaku chvíľku teda par mesiacov doplnok Femibion a na ten ascorutin sa skôr opytam lekára píšu tam žeby to tehotné nemali brat neviem teda nemam s tym samozrejme skusenost .

matka1209
autor
13. aug 2019

Samozrejem viem ze mi ho nik netlaci 🙂 ale som rada ze mi tu o ňom bolo povedané opytam sa nan dokt.a keď tak zajtra kupim 🙂

fialka1318
13. aug 2019

@matka1209 skus sa zajtra opytat preto som ti pisala ze sa nanho ak mas pochybnosti prv opytaj lekara a uvidis co ti povie je to istejsie a aj ty budes kludnejsia ked ti povie lekar co a ako 😉 ja len pisem svoju skusenost 🙂 lebo ja ked som bola u lekarky v centre tak som spinila a dala mi to 🙂 takze chod pre istotu ako ti baby radili zajtra k lekarovi a skus sa opytat na jeho nazor nato 🙂 co lekar to iny nazor preto je lepsie ak ti povie lekar svoj 🙂 a zaroven ta pozrie ci je vsetko ok a ti odlahne 🙂 drzim prsteky 🙂 prajem nech uz busi srdiecko :-*

matka1209
autor
13. aug 2019

Ďakujem 🙂 dúfam ze bude všetko v poriadku.

fialka1318
13. aug 2019

@matka1209 ja ti to prajem aj ja cakam vytuzene prve babo cez ivf po 6tich rokoch snazenia a vselijakych liekov cize chapem ta ako sa bojis 😉 nech je vsetko ok a nech si hlavne zdravucka aj ty aj malinke 🙂

tatinka
13. aug 2019

@matka1209 ascorutin mozu brat aj tehule aj ked sa v letaku pise nie,tiez som ho brala a tu na konovi je mnozstvo zien co ho brali pocas tehu,gyndos mi ho odobril a je to naozaj velmi dobra tableta co zabera proti krvacaniu a spineniu v tehu....drzim paste nech je vsetko s tebou i babatkom ok 🌺🌹🌻

katkamiki
14. aug 2019

Dievčatá, prosím vás, som 5tt plus 4 dní a ja nemám žiadne príznaky, jedine únavu, budúci týždeň mám ísť k dr, ale neviete povedať či je to ok? Proste vôbec nič😕 ani prsia, brucho, nic

fialka1318
14. aug 2019

ahojky tak bola si dneska u lekara ? co ti povedal ? je vsetko ok ?🙂

@matka1209

fialka1318
14. aug 2019

@katkamiki nemusis mat ziadne priznaky oni pridu neskor 🙂 neboj sa proste klud hladkaj brusko a oddychuj 🙂 a mozno nebudes mat ziadne a budes z tych bab ktore nemaju cele tehulkovanie ziadne priznaky a ani problemy 🙂

matka1209
autor
15. aug 2019

Ahojte,tak ja už ležím po operácii v nemocnici vzali mi vajcovod ze mimomaternicove tehotenstvo .Niesom si len ista ci museli hned brat vajcovod.Rany vobec nebolia ale srdiečko mam ubolené veľmi :( :(

katkamiki
15. aug 2019

@matka1209 je mi to ľúto 😕 veľa síl a neboj, ešte bábo príde 😗

katkamiki
15. aug 2019

Dievčatá, ja sa chcem ešte opýtať, bola som dnes u dr , videl gestacny vak a zltkovy vnútri ale ešte nie plod, je to ok? Podľa MS som 5+3, ďakujem

gabu_lienka
15. aug 2019

@katkamiki je to ok, tiez som tak bola, a ked som bola o 9 dni na kontrole uz videl srdiecko ❤️ Drzim palce a neboj

katkamiki
15. aug 2019

@gabu_lienka ďakujem pekne, dal mi kontrolu o 11 dní 😊

fialka1318
15. aug 2019

@matka1209 boze to mi je velmi luto 😢 tak som dufala ze bude to ok ☹ hm ja som citala ze ked sa usadi vo vajcovode vzdy ho zoberu tak nwm mozno sa mylim viem len to co citam ☹ hlavne ze to zistili ☹ je to nebezpecne to mimomaternicove ☹ to chapem ☹ neboj babenko sa coskoro podari a bude to uz ok 🙂 drzim ti velmi prsteky nech je vsetko pri dalsom tehulkovani ok :-*

soviatko
15. aug 2019

@matka1209 Veľmi ma mrzí tvoja strata. Verila som že to bude len nejaká prasknutá cievka a obaja budete ok. Keď som ležala v nemocnici na udržiavaní, mala som na izbe slečnu, ktorá mala tiež mimomaternicové. Jej však vajcovod praskol a zachránili ju na poslednú chvíľku, inak by vykrvácala. Do toho má ešte aj endometriózu, takže jej stav bol dosť komplikovaný. No už pol roka na to mi písala, že čakajú bábatenko a teraz bude mať jej krásna dcérka prvé narodeniny. Srdiečko ťa bude bolieť ešte dlho, je to prirodzené, prišla si o niečo nenahraditeľné, ale verím tomu, že to nepotrvá dlho a čoskoro sa budeš tešiť na nový prírastok do rodinky. Držím palce.

matka1209
autor
16. aug 2019

Ahojte,tak ja lezim v nemocnici včera mi robili laparoskopiu.Šlo o mimomaternicove vraj a vzali mi vajecnik.Nemala som žiadne bolesti žiadne krvácanie tak nechápem co sa stalo ze mimomaternicove .Teraz mám 3 ranky na bruchu ale jednu obrovskú na srdci. :( Prajem Vám tu všetkým len to dobre pre Vás aj bábätká.

matka1209
autor
16. aug 2019

Ďakujem Vám pekne za vašu podporu veľa to pre mňa znamena dnes ma pustili keďže bolesti nemám nijak silné.Veľmi ma trápi moja strata ale musím sa dať co najskôr doporiadku aby som mohla riešiť co a ako ďalej a pokúšať sa o prírastok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre