Dobry den.
Chcem sa opytat ci mala niektora skusenost.
Este pred otehotnenim mi zubar zacal zachranovat zub,liecit korenove kanaliky. Samozrejme robil mi aj rtg.
Podla vsetkeho som v 5tt a u zubara som bola naposledy v 2tt ked mi robil rtg ale aj zachranoval zub. Ma niektora skusenost ze pocas takehoto osetrenia zistila je je tehotna? Musim tam ist este raz a uz by mi mal dat trvalu plombu.
Dakujem za odpovede
@katka17787 Dakujem ti,trošku si ma upokojila 🙂 pri rtg mi nastastie davali vestu.
@veronikanika28 neboj, ja som bola na magnetickú rezonanciu, vtedy som nevedela, že som tehotná, ale už som bola asi mesiac. A dieťa zdravé, múdre, dokonca prenášané 😁..takže kľud, že si nervózna mu škodí viac😉
@veronikanika28 ahoj, ja som bola v piatok rano u zubara, s tym, ze robil aj rtg, aj mi daval lokalnu anesteziu a potom vecer sme sli na oslavu, prehyrili sme cely vikend a v pondelok som zistila, ze som tehotna... syn ma uz vyse 2r a je uplne ok, aj takmer cele tehotenstvo bolo bezproblemove
@veronikanika28 absolutne nicoho sa nemusis bat 🙂
@veronikanika28 súhlasím s
@katka17787 , ak by ho tie vyšetrenia nejako poškodili,neudržali by sa a prišla by menštruácia...neboooj,bude dobre;)
@veronikanika28 tiež som nevedela, že som tehotná a bola som dvakrát na rtg chrbtice. Zatiaľ je všetko v poriadku. Lekár mi povedal, že keby bol problém bábo sa neudrží.
@floren mna zrontgenovali 3x brucho a operali slepak 2hod v narkoze 😒 zaujimave ze tesne predtym mi brali krv a sono aby vylucili teh, na sone nic nebolo a hcg bola nula, teraz som zistila ze som teh. Po op som krvala - mala v tom case byt ms a ani by ma nenapadlo ze mozem tej byt. Teraz nvm ci sa mam snazit udrzat tej duphastonom, alebo to nechat na prirodu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veronikanika28 ahoj počas tehotenstva som v kresle u zubára strávila veľa času a to hneď na zaciatku 😕 a dnes má malý takmer 1 rok 😊 ja som zubárovi síce povedala, že som tehotna a jediný rozdiel v postupe bol v Tom, že nerobil RTG. Takže všetky ostatné úkony by z tohto pohľadu mali byť bezpečné. A píšeš , že si bola v 2 tt ... otehotnieť si mohla aj neskôr či skôr , moja doktorka mi povedala, že ak je s bábätkom problém na začiatku tak sa neudrží...keďže máš 3 týždne po ..myslím si , že to bude v poriadku 😉 len žiadne lieky a bude to fajn 🤗🙏😉 držím prsty