5tt a vymyzli mi tehu príznaky

luela
22. jan 2019

Ahojte, končím 5 tyzden zajtra a dnes som sa zobudila a cítim sa úplne ako pred tehu. Plná energie, prestala som sa potit, nie som dychavicna, prsia vôbec nebolia, žalúdok nemam na vode, necítim sa unavena, mam dobru náladu doteraz sa to nedalo vydržať so mnou aka som bola nervózna. Tak mám obavy, či sa niečo nestalo. V piatok mam ist na prvú kontrolu. V prvom tehu som strašne trpela, tak ma tento stav úplne vystrasil.

nevludna
22. jan 2019

@luela zistis az u lekara, tu ta len viac vystrasia

ifava
22. jan 2019

Neplas sa hlavne dopredu, v piatok uvidis, nemysli na zle veci. Mozne si uz len proste presla tym obdobim kedy ti bolo zle 🙂

lucia5869
22. jan 2019

Netreba myslieť hneď nato najhoršie ale zasa sa nespoliehat ani to ze je to ok .. Tak isto v 1 tehotenstve najskôr som mala príznaky prsia ma boleli na kontrolu som mala ísť v 8 týždni az mi to potvrdí ci mu bije srdiečko a ci tam vôbec je a nakoniec sa zistilo to ze keď som tam prišla povedala mi ze srdiečko už nebije.. Všetko bolo ôk aj sa vyvíjalo ale nakoniec sa niečo stalo a všetko to skončilo.. Po kyrete nezistili príčinu prečo

deti95060810
22. jan 2019

mala som podobný problém...takmer som potratila...ale potom sa to dalo do poriadku...odležala som v nemocnici zopár dní...

luela
autor
22. jan 2019

Tak uvidím v piatok až uz sa cítim horsie. Možno to bola iba svetla chvilka

danyb
23. jan 2019

vôbec nič sa nedeje, je to úplne normálne, ja som prvý trimester občas mala veľké príznaky, niekedy mierne a inokedy úplne žiadne.. tiež som sa zopárkrát vyľakala že niečo nie je v poriadku, hlavne keď ma úplne prestali bolieť prsia.. a všetko bolo v poriadku 🙂
Pokiaľ nekrvácaš, všetko je ok, mysli pozitívne a teš sa na bábätko 🙂

luela
autor
23. jan 2019

@danyb a stalo sa ti ze ti prsia úplne zmakli? Tie príznaky sú všetky uz prec. Dnes mi brali krv a budu opäť v piatok. Sledovať hcg co sa deje. A v piatok asi skusi urobit sono. Tak veľmi sa bojím. Cítim sa taká prázdna. Všetko sa v mojom tele vrátilo do normálu.

nevludna
23. jan 2019

@luela nestresuj sa este, ked nevies presne co sa deje. Neboj, drzim palce

arcanne2
23. jan 2019

@luela mne počas tehotenstva vymizli priznaky niekoľko krát, a to som mala nevolnosti že s nevedela vstať z postele, zrazu nic a zo dňa na deň začali znova. Užívaj si, že je to lepšie. Vôbec to nemusí nič zle znamenať. Hlavne necitaj fóra ani nič, zbytočne sa vystresujes.kym nekrvacas je to podľa mňa ok, ja som dokonca aj spinila a bolo všetko ok ;) držím palce

luela
autor
23. jan 2019

@arcanne2 dakujem. Snažím sa. Modlim sa a prosím. Viac urobit nedokážem. Do piatka sa to bude vliect a hádam potom budem vedieť na čom som. Nie je nič horšie ako byt v neistote

arcanne2
23. jan 2019

@luela možno sa zajtra zobudíš a budú príznaky späť, možno nie. Nestresuj sa, nemas na to dovod. Telo nie je stroj, neslape na 100percent. U každého tie hormony spôsobujú iné stavy, každé telo je unikát a spracováva to po svojom. Ale chapem ta, tiež som si už prešla všeličím, ale pokiaľ sa ti to aspoň trošku da buď kľudná ;)

luela
autor
23. jan 2019

@arcanne2 pride mi také nepochitelne ako priznaky boli, pevné, plné prsia, bolestivé, žalúdok občas na vode, veľká únava, dychavicnost, naladovost a včera ráno vstanem a vsetko prec. Sama by som tomu neverila. Ale najviac ma to vystrasilo kvôli prsiam ze zrazu sú mäkké a nebolestive. Sama sestrička mi povedala ze je možné ze sa to zastavilo. Zle sa takéto počúva. Hlavne keď zrazu som včera ráno citila ze nie som tehotná že som to moje staré ja...

arcanne2
23. jan 2019

@luela mne sa to stalo asi 3-4x na zaciatku tehotenstva, raz som začala aj spinit, spravila som si test pre kontrolu a bol takmer biely, bola som si ista že to skoncilo a nakoniec bolo všetko ok, prajem ti, aby si aj ty bola ten pripad. Mne sa prsia dokonca počas toho vymiznutia príznakov zmenšili o 1 cislo.za mňa sú príznaky veľmi subjektívne, tehotenstvo je také, raz sa cítiš akoby si ani nebola tehotná, raz odpadavas od nevolnosti a unavy. Ja uplne chapem tvoj strach, tiež som ho prežívala, len som sa naučila na príznaky proste nespoliehat

luela
autor
24. jan 2019

@arcanne2 bodaj by si mala pravdu. Všetko by som dala za to keby to tak bolo. Zajtra budem mudrejsia....

danyb
24. jan 2019

@luela jasné že mi zmäkli.. neboj sa to neznamená vôbec nič, hladina hormónov kolíše celé tehu a preto aj príznaky občas sú a občas nie.. neboj.. ja som to mala aj tri dni.. a potom zase problém.. vydrž, držím palčeky 😘

simonkaba
24. jan 2019

mne tak v 7tt uplne zmizli na 3 dni... tiez som sa riadne zlakla a z toho co som citala som cakala najhorsi scenar... potom sa to vratilo a bolo mi este horsie :D ani nevies aka som bola stastna, vsetko bolo v poriadku, zajtra nam povedia pohlavie <3 drzim palce aby bolo vsetko ok 🙂

luela
autor
24. jan 2019

@danyb najhoršie je to čakanie...Zajtra ráno sa aj zblaznim...resp. do zajtra. Co by som dala za to keby grciam ako v prvom tehu

luela
autor
24. jan 2019

@simonkaba ďakujem takisto držím palce

nevludna
24. jan 2019

@luela co by som dala zato sa takto uz bat🙂) neboj, vsetko bude v poriadku

luela
autor
25. jan 2019

@danyb tak kontrola dopadla tak ze mam zatial prázdny gestacny vak. Dr povedala ze je to normálne na koniec 5 tyzdna. Takže musím čakať 2 týždne do ďalšej kontroly

nevludna
25. jan 2019

@luela no super, tak nestresuj uz🙂

arcanne2
25. jan 2019

@luela vidis,vsetko bude dobre ;)

luela
autor
25. jan 2019

@arcanne2 @nevludna dakujem dievcata aj tak mam strach aby nezostal prázdny...ale tak budem sa snazit byt v kľude. Priznaky sa stále nevratili.

arcanne2
25. jan 2019

@luela ja som mala vacok prazdny až takmer do 8tt, ešte máš čas ;)

nevludna
25. jan 2019

@luela mne pomohlo proti stresom uvedomenie si toho, ze zabijas cas strachom aj ked sa nedeje nic zle, zatial co si ho mohla zabijat radostou a tesenim. Ak uz bude nieco zle iste, potom sa oplati trapit sa. Takze uzivaj si to, hladkaj ho, rozpravaj sa s nim, rozmaznavaj sa, tes sa. Aj tak to nijak neovplyvnis, tak strav ten cas radostou🙂

luela
autor
25. jan 2019

@nevludna tak to stále hladkam a v duchu rozprávam. A veľa sa modlim 😊

luela
autor
25. jan 2019

@arcanne2 druhe tehotenstvo a stresujem ako nikdy 😊

arcanne2
25. jan 2019

@luela modlitba je to najúčinnejšie čo mozes spravit 🙂 a ja ťa chapem, ja som tiež stresak, som v 31.tt, je to tiež moje druhé tehotenstvo ale prvé nedopadlo dobre, tak sa lakam vsetkeho už :D tiež sa modlim, doverujem Bohu že bude mimi zdrave,ale občas mám krizu tiež :D

luela
autor
25. jan 2019

@arcanne2 držím ti veľmi palce. Ja uz mam skoro 9 rocnu slečnu ale to tehotenstvo bolo úplne iné. Myslela som že zdochnem ako mi bolo zle a koľko som zvracala. Tam som toľko nestresovala. Teraz sa nespoznavam co robím ale verím že drobcek je siny bojovník a zvládneme to

arcanne2
25. jan 2019

@luela dakujem 🙂 ja som zvracala prvé 4 mesiace, neustále kyselina až v nose. Potom to prešlo a teraz to zacina znova :D aj tak mam pred kazdym ultrazvukom respekt. V mojom okoli mali vsetky kamosky tehotenstva bez akychkolvek nevolnosti, chodili turistikovat, normalne fungovali. Ja jak Lazar medzi nimi :D a vsetky šťastne porodili, ja mam posledná termin :D buď rada že to nie je zle ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre