Ahojte, dnes som bola na sono. Som tak 5+2tt.Gestačný vak mam ale zatiaľ prazdny. Trosku ma to vystrašilo. Viem, že v tomto čase sa to ešte stáva ale tak som sa modlila aby už niečo bolo vidno a mne sa uľaví. Ale nie, mam prísť o 2 týždne ci už niečo bude vidieť. Aj Dr. mi povedala, že nemusí byť ešte nič vidno ale teda mam sa tešiť opatrne lebo sa môže stať aj to že sa v ňom nič neobjaví ale môže byť aj všetko ok. Tak teraz zase čakať, ach.
Ako ste to mali vy, ak ste boli takto rýchlo na sono? Mam strach 😔
Mne tak nejak videl iba "dutinku" a o 2t uz bilo srdiecko. Skor by som sa cudovala keby tak skoro nieco videl. Dost zalezi aj od sono pristroja, ale takto skoro ozaj zvacsa nic nevidno. Neboj
Drzim palce
Kedy mávas ovulaciu? A aký dlhý cyklus? Bruško máš ploché alebo viac tuku? Lebo ja som bola tiež nejako 5+4 a videl vak a keď poriadne pritlačil, tak sa tam na chvíľu ukázal taký maličký zárodok . Mal aj srdiečko. Cyklus mam dosť dlhý, aj som otehotnela asi neskôr ako na 14. deň
Nuž lepšie je takto skoro na somo nechodiť. Práve preto že potom máš stresy. A veľa lekárov tak skoro áno nepozýva. Ja som bola 6+1 a len preto že som krvacala a myslela že som o drobca prišla. A bolo vidno embryo 3-4mm. Takze o týždeň skôr by som asi bola ako Ty s prázdnym vackom. Viem že to je stres, vlani som mala anembryomolu, ale niekedy treba proste nechať čas.
@robin30 viem, teraz je na to dôvod, inak by som tam nešla, to veľmi dobre viem. Prvý krát som bola až po 8tt..
Pozri dovod nech mas aky chcrs v 5+2 nema.sancu nic vidiet a aj ja som potratila takze viem ze cakat nie je az take lahke ale treba pouzivat zdravy rozum
@robin30 ďakujem ta tvoj názor, ale krvacala som, pred tým som prišla 3x o dieťa, skus mať trochu pochopenia. Ďakujem
@robin30 tak ja som bola hneď po pozitívnom teste z dôvodu toho, že si musím pichať injekcie od začiatku tehotenstva. Aj autorka má možno nejaké zdravotné problémy.
@zuba1987 dobre, ďakujem, myslím pozitívne 👍
Pisala som aj ja som potratila co ma byt to bude iba sa stresujes ty a tebe podobne ako naco je to dobre?hlavu hore a cakat nic ine ti neostava a skus sa ukludnit hlavne
@777januska777 tak tak, tiež picham.. Nevadí, niekto to nechápe. Budem veriť ze to dobre dopadne 🙏
@robin30 Úplne súhlasím so ženami vyššie. Predstavte si, niektoré sa tam trepať tak skoro musíme. Nie každá žena otehotnie podľa želania, nie každá má tehotenstvo bezproblémové. Nemyslím si, že je na mieste autorku v strese ešte aj "ohučať". JA som bola ešte skôr, II som mala na teste 2 dni pred MS, deň na to som už sedela u gynekologičky. Skontrolovala obdeň HCG z krvi, čiarka na teste nemá výpovednú lekársku hodnotu. Zároveň mi bola nasadená hematologická liečba. Vďaka skorému zásahu som donosila a porodila krásne zdravé dieťatko. Ak by to bolo treba, správam sa rovnako zodpovedne.
@majkappp este raz a snad posledny je uplne ale uplne jedno ci si zena ma pichat20injekcii za den,brat 70tabletiek lekar v 5+2 malokedy nieco uvidi na toto som odpovedala nakolko to bola hlavna otazka slecna neskor napisala ze si ma nieco pichat ale zas a znova je uplne jedno co v 5+2 proste nie je nic vidiet okrem vaku.
mne robil sono v 5+0 (podla MS 5+5 ale mam trosku dlhsie cykly) a tiez videl len prazdny gestacny vak, aj mi pritlacil brusko ale nevidel nic viac. Hned povedal ze bud je to este skoro a preto nic nevidiet, alebo sa plod ani nemusi objavit. Kontrolu mi dal o 2 tyzdne, to uz budem 6tt+6 takze budem vediet viac. Co sa tyka toho ci ist skor ci nie, mna sa sestricka v telefone pytala ci to potrebujem kvoli niecom vediet hned alebo mi staci prist az v 8tt takze maloktoru z nas vezme doktor "den po pozitivnom tehotenskom teste" len tak lebo zena chce .... kazdopadne drzim palce a kym nekrvacas/nespinis, tak je to na dobrej ceste a male sa dovtedy objavi 🙂
Zase iná situácia. Keď musíte ísť na sono zo zdravotných dôvodov, berte ho ako sono zo zdravotných dôvodov, nie že čo sa teraz už ukáže. Tak počkajte.
Ďakujem všetkým za komenty, budem veriť že teda to bude všetko v poriadku konečne a sa dočkám 🙂 a o dva týždne už bude vidieť aj ❤️.
To je velmi malo podla mna ja som tak bola na vysetreni ale nie kvoli tehotenstvu a lekar ze pani vy ste gravidna😱😂😂😂a tiez len vak tam bol o 2 tyzdne uz krasne buchalo❤
Co to mas za dr. V 5tt je bezne ze je len dutinka naco ta strasi. Jasne ze vzdy je moznist ze to nevyjde ale to sa moze stat aj ked uz bude vidiet srdiecko naco ta plasi. Je tam to co tam v 5tt ma byt. Ukludni sa tes sa z tehotenstva a pozitivne mysli.
@robin30 tak napríklad ja som sa "tiež musela trepať tak skoro" ku doktorke na sono lebo som mala mimomaternicové predtým, či som tiež mala čakať do 8tt aby mi praskol aj druhý vajičkovod ako predtým v 7 tt? Čo tak nehadzat všetkých do jedného vreca?
K veci autorke držím palce nech o dva týždne už bude krásne bit srdiečko, ja som bola teraz v 4+6 a tiež len malá dutinka 🙂
Ahoj ja som bola tiež tak skoro a tiež mi nič nebolo vidieť,ale keď mi zobral krv na HCG tak to bolo pozitívne a týždeň na to už bolo vidieť aj srdiečko
Iná rada neni len vyčkať a uvidíš 🤷♀️a myslieť pozitívne 😉😉2 t prebehnú ako voda a uvidíš fazuľku 🤩
@kaitlin3 znova pre tie alebo ked chces konkretne pre teba citaj cele ja ti to akopirujem nech nemusis hladat uz mam fakt pocit.ze toto je slepicaren
este raz a snad posledny je uplne ale uplne jedno ci si zena ma pichat20injekcii za den,brat 70tabletiek lekar v 5+2 malokedy nieco uvidi na toto som odpovedala nakolko to bola hlavna otazka slecna neskor napisala ze si ma nieco pichat ale zas a znova je uplne jedno co v 5+2 proste nie je nic vidiet okrem vaku
@robin30 och, nevadí, ja ti vlastne veľmi závidím že sa do toho nerozumieš a nikdy si nemusela riešiť aký je rozdiel medzi zltkovym a gestacnym vakom, čo znamená pseudogestacny vak, hodnoty HCG a tak...tak nabudúce ti poradím radšej nebuzerovat a nesnažiť sa dodrbat autorku temy keď jej nemôžem povedať nič rozumné k veci resp. podporiť
@kaitlin3 autorke slo ocividne o to ze nevidela srdce ja som reagovala len a len na to ze v 5+2 ho nevidi kriste boze ved uz sa naucte citat zeny 🤦♀️a nie predstav si ze ja som mala vzdy vsetko tip top 🙄skus citat co som pisala vsetky moje komentare a nie prvy a jediny ocividne si necitala ani to skopirovane z mojho ineho komentu s takymi ludmi sa tazko debatuje pekny vecer ti prajem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zasada jedina jedna netrepat sa k lekarovi pred 8tt