Ahojte. Som po troch potratoch, z toho 2x kyret. Po pol roku od posledného kyretu sa mi podarilo otehotnieť znova na prvý sup. No mám strach ísť k lekárovi na potvrdenie tehu. Čo ak znova pôjdem na čistenie, čo ak sa to znova nepodarilo? Nechcem to prežiť ďalší krát. Neviem ani prečo to tu píšem, možno sa s tým chcem len s niekým podeliť.
ja Ti rozumiem, mala som za sebou 2 MA a pri tretom tehu som prvy trimester prelezala s krvacanim... bohuzial, strach alebo zatvaranie oci nic nezmeni na realite. Treba len dufat ze do tretice vsetko dobre a drobcek sa uchyti a dobojujete to do stastneho konca. Ak nemas problemy/nepotrebujes lieky, nechod skor ako okolo 8-9tt
Tak predpokladám, že vyšetrenia máš za sebou, lekárom sa podarilo zistiť že aj napriek viacpočetným MA si v poriadku a ďalšie tehotenstvo ti povolili a teraz ti už len pracujú nervy. Skús si ich nepripúšťať, maličké ťa potrebuje kľudnú 🙂
Rozumiem ti, mam za sebou 2x MA a ak sa mi podari este otehotniet, asi budem len cakat doma a sledovat, ci mi rastie brucho a pocuvat srdiecko na angelsounds... lebo navsteva dr. bude pri dalsom tehu moj najvacsi strasiak.
Ale na druhej strane ti stres urcite neprospieva momentalne, snaz sa mysliet pozitivne, ze tie predchadzajuce potraty boli mozno len dielom nahody/prirody a tento krat to jednoducho musi vyjst.
Drzim palce, aby ti tentokrat dr. oznamil len tie dobre spravy.
@tina2213 je normalne ze sa bojis, vsetky co sme si tym presli sme sa bali. Ja napriek tomu by som hned zavolala lekarovi a predpokladam, ze po troch potratoch ti predpise progestanelle na udrzanie. Drzim Ti palceky, nech vsetko dobre dopadne. Moj lekar hovori, ze hlava je 50% uspechu, tak hlavne sa snaz mysliet pozitivne 🙂
@tina2213 Rozumiem, ze sa bojis. Ale to, ci tehotenstvo pojde dobre alebo nie, nijako nezmenis tym, ci k lekarovi pojdes ci nepojdes.
Chapes, ak to napr. za 3 tyzdne dopadne zle, tak budes to brat inak preto, ze si u lekara nebola? Brala by si to inak keby si isla teraz k lekarovi a o 3 tyzdne by to aj tak skoncilo?
To je podobne ako ked ma clovek zdravotne problemy ale boji sa ze to bude nieco vazne a preto nejde k lekarovi. Ak je to vazne, tak to bude vazne bez ohladu na to ci to lekar potvrdi ci nie.
@elisa_stella ďakujem
Chápem ta, aj my sne si prešli MA, ale strach ísť k lekárovi ti nijako nepomôže. Naopak, mne povedala doktorka, že hneď ako nájdem //čiarky, mam prísť a napíše mi Duphaston. Čize odporúčam ísť k lekárovi, pozri, ak je to silný, zdravý zárodok, nemá prečo sa neudrzat. Zbytočne budeš doma v strese, sledovať v kuse, či nekrvacas a podobne. Práveže stres ešte viac môže uškodiť.Tiež som sa bala pri prvých kontrolách, ale jednoducho co ma byt, aj bude
PO 2 MA som bola vysetrená od päty po vlasy, pri treťom neskutočný strach, no bola som od // na liekoch. A úspešne sme prišli do konca.
@elisa_stella len chcem upozorniť ze angelsound škodí. V niektorých krajinách ho uz stiahli z trhu. Môže prehrieva plodovu vodu a tým ublížiť bábätku. Radšej trpezlivo počkať na lekárske vyšetrenie aj keď viem ze nedockavost a neistota su strasne. Držím prsty nech to už najbližšie dopadne dobre ✊
@maximilie ok, ďakujem za upozornenie. Ja som ho pri dcérke občas používala a našťastie bolo všetko ok.
Ja som to myslela trošku s nadsadzkou, že budem mať stres z tých vyšetrení, ale je mi to jasné, že angelsounds nemá nahrádzať doktorov.
@elisa_stella tak obcas je podla.mna ok. Myslím ze 1x v týždni sa odporúča- maximálne.
@maximilie tak ja som ho len párkrát použila. A keď sa malá začala hýbať v brušku, tak som ho už ani nepoužívala.
Určite to netreba preháňať, mne aj rodina doma vravela, že nech s tým malú neotravujem 😊
Ahojte. Odhodlala som sa k lekárovi prvýkrát včera. Podľa ms som 6+1tt a vidno bolo len prazdny gestacny vak. Opäť na sono idem o týždeň. Skúsenost s anembryolou mam už za sebou takže ani neverím že sa niečo zmeni o ten týždeň. Chcem sa vás spýtať je kyret a anestézia škodliva? V priebehu roka a pol som to podstúpila 2x tak rozmýšľam že by som tentokrát počkala nech to vyjde samé?
@tina2213 Mohla si mat len posunutu ovulaciu, este nie je nic stratene, takze ti drzim palce, aj ked chapem, ze po skusenostiach si uz skepticka.
Mas robene aj nejake odborne vysetrenia preco sa toto deje? Endokrinologia, Hemtaologia, Genetika, Reprodukcna imunologia? Pripadne diagnosticka hysteroskopia?
@nafka0483 máš pravdu som skepticka. Áno mali sme pauzu trištvrte roka. Genetika OK, na infektologii mi zistili problém s pecenou a3 mesiace som užívala lagosu a esentiale. Gynekológicka povedala ze by to nemalo mat súvis. Prvýkrát som mala anembryolou, druhýkrát to odišlo samé a tretí krát z ničoho nič prestala v 9tt akcia srdca. Tento štvrtý som zvedavá ako dopadne
@tina2213 treba doplniť hematologické vyšetrenie. Ja som mala 1x MA v 2019 a moja gynekologička ma poslala na Hematológiu do NR hneď. A vďaka mojej lekárke a lekárovi v NR mám teraz už skoro ročné dvojičky párik. Celé to tehotenstvo som bola sledovaná viac a celé tehotenstvo som si musela pichať Fraxyparine. Detičky sú zdravé. Boli donosené do konca 39 týždňa a mali krásne váhy 2810g a 3410g. Chcem poradiť- pýtajte sa na hematológiu. Všetko dobré prajem a nech sa podarí bábätko ✊✊✊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak nechod, čo ti na to napísat 🙈
Bud to vyjde alebo nie....