Ahojte, v 12tt mi vysiel triple test 1:120 na DS. Dala som si urobit aj platene trisomytesty, na vysledky este cakam. Ale chcela by som si dat pre istotu urobit 3D morfo ultrazvuk u mudr.Cunderlika (Pripadne Grochalu v Martine, aj ked to mam z Ba dost od ruky). Ale neviem ako sa nakontaktovat na mudr.Cunderlika. Kedze viem, ze ma aj svoju ambulanciu a tieto vysetrenia robi myslim na Kramaroch. Viete mi niekto poradit? Pripadne mi odporucit, bud ineho dobreho lekara, ktory mi bude vediet povedat, ci tam deformity vidi alebo nie, alebo ma nasmerovat, na lepsieho z vyssie spomenutych 😊
Dakujem ☺️
@evalin88 dakujem ☺️ Snazim sa ukludnit. Moja doktorka ma na genetiku neposlala. Aj ked som to cakala. Hned mi odporucila trisomytesty. Je to moje druhe tehotenstvo, pri malom bolo vsetko ok, tak sme boli sokovani. Ale vsetci ma upokojuju, ze nemam blaznit. Ze to bude urcite dobre.
A toho doktora pozriem. Dakujem ☺️
Názory na Trisomy su medzi doktormi rozne, niekto odporuca, niekto nie. ja som za svojou doktorkou prisla sama ze chcem testy. Ale mne k tym vysletkom triple testu nepovedala nic. Dala mi to len do ruky s cislom na genetiku😕
My sme v prvom tehotenstve mali tiež všetko v poriadku a pri druhom nám tiež vyšlo riziko 1:190. Išli sme na genetiku a tam nám robili trisomy test, keďže som nechcela odber plodovej vody. testy vyšli v poriadku a ďalej som to neriešila. Malý je zdravý
Nemas pozitivny test, len zvysene riziko. Sanca postihnutia je 0.8%. Po trisomy by som sa na morfo uz neprehanala
Koľko nás rokov že ti takto vysli
@alojzova 32 😊
No ja mám len 20 a ties mi vyšli zle tie druhé ešte horšie než tebe všetko bude ok neboj
@evkamotka Tak mi to prezentovala lekárka.....🙂 Ale potom ma uľudňovala, že ona tieto testy berie z rezervou .... 🙂 Tak nad tým morfo teda pouvažujem, keď to bude v poriadku
@alojzova dúfam, že áno. Ja tak vnútorne cítim, že je všetko ok. Tak verím, že ma môj pocit neklame 🙂
Ja som dosť mladá riziko je menšie a preto som nešla ani na Amino ani na trisomy ultrazvuk v 20 ty bol vpohode tak si mislim že všetko je ok
Pozri, moja sestra mala pri dcére riziko 1:30 a pri synovi dokonca 1:5 a obaja sú zdraví. Jej lekár sa nad týmito testami rozčuľoval, že sú dosť nepresné a len čo stresujú mamičku
@mmoonna vieš čo, aj je to pravda. Mne to začína pripomínať biznis so strachom budúcich rodičov
Baby presne tak. Sestra pri prvom stresovala, pri druhom to už ani nejako neriešila. Ja som zo začiatku tiež stresovala, aj keď som v kútiku duše cítila, že malé bude zdravé. Ale pre svoj pokoj som išla na ten Trisomy test. Keďže potvrdil, čo som aj sama cítila, ďalej som to neriešila. Držím prsty🙂
@mmoonna Ďakujem 🙂 Aj ja verím, že to bude všetko OK. Aj keď semienko pochybností zostane až do pôrodu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
My sme boli u Mudr Ferjanca v Gin-fiv na Zahradnickej, na genetike ste boli??? 1:120 nie je az take zle, my sme mali 1:30 a maly je uplne zdravy. Tieto testy nie su presne. TRISOMY testy sme uz mali v poriadku. Chapem ta, nezabudaj ze stres škodi babátku. Držím palce