Ahojte, aby som nemusela vytvarat 2 temy, spojila som to do jednej, pretoze to spolu suvisi.
Ked som bola v 10tt+4 dni, zacala som krvacat. Nasledoval smer pohotovost, kde mi zistili hematom, kvoli ktoremu som bola hospitalizovana 8 dni. Pocas nich mi nasadili lieky na zastavenie krvacania, ktore celkom dobre ucinkovali.. Ze uz min 3 dni pred prepustenim z nemocnice, som ani nespinila. Doma mi to tak vydrzalo 3 dni a potom som zacala spinit. Spinim uz 6.den a mam pocit, ze sa to zhorsuje. Lieky na krvacanie mi nepredpisali ziadne. Na druhy den spinenia som bola u svojho gynekologa a ten mi tiez nic nepredpisal. Vam predpisali aj domov ascorutin alebo dicynone? Je to take zvlastne. Podla mna, keby lezim v nemocnici, tak sa to snazia zastavit ale ked som doma, tak mi nedali nic. Este som sa v nemocnici pytala, ze co robit, ked by zacnem spinit. Povedali, ze mam ist ku svojmu lekarovi. A ked som sa lekara pytala, kedy ist do nemocnice, povedal, ze ked bude spinenie masivne alebo budem mat strach. Pri masivnom spineni, neviem, ci by uz nebolo aj neskoro a strach mam uz aj teraz. Najhorsie, ze sa mi predvcerom k tomu pridruzil aj problem s uchom - neviem, ci nehnisa. Nieco s nim urcite mam, a nemozem ist ani k dr, lebo kvoli hematomu musim lezat. Doma som sama a nemam ani auto (muz je do nedele prec).
Fraxiparin
Kvoli zvysenej vrodenej zrazanlivosti krvi si musim pichat fraxiparin. Momentalne som 12tt+6 a hematologicka ma este stale nevidela. Akurat, co mi jej sestricka 3 dni dozadu vzala krv. Moj gynekolog si mysli, ze by som fraxiparin mala bud uplne vysadit a nahradit tymi tabletkami, co uzivaju zeny so ziskanou zrazanlivostou (nespomeniem si na nazov) alebo ho aspon obmedzit na kazdy druhy den. No a sestricka u hematologicky mi zas vravela, ze ho urcite nemam vysadzat.
Ma tu niektora z vas skusenost, ze po vysadeni fraxiparinu sa stav zlepsil? Co hematom sposobilo, asi nikdy nezistim. V prvom tehotenstve som ani nevedela, ze mam nejaky problem so zrazanlivostou krvi, nepichala som si nic a tehotenstvo bolo bezproblemove. Po nom som mala vsak 3 potraty (okolo 7tt) a v dvoch z tychto tehotenstiev sa objavil aj hematom.
Dakujem za vase prispevky. Uz viac ako 2 tyzdne len lezim. Je to tazke.
zacala spinit
@kikulienkadd hematologicka tam nebola, lebo jej zomrela mama.. Inak tam vtedy mala byt. Odber bol vtedy planovany, tak mi ho sestricka spravila. Len som sa chcela rozpravat aj s dr, co sa nedalo, ked tam neocakavane nebola.
Gynekolog ma dovolenku a ani neviem, co by som s nim mala riesit. Asi pojdem bud dnes vecer alebo zajtra cez den na tu pohotovost. Nech ma pozru.
@rebelka2014 moja skúsenosť je taká prvé tehu hematóm a v 7.tyzdni potrat,prestalo bit srdiečko...
Tak pak vyšetrenia na hemoske
Teraz som opäť tehotná ,zas hematóm veľký,tak hneď rizikové nasadený duphaston a plus 3krat denne po dve tabletky ascorutinu a následne od prvej chvíle ako som vedela,že som tehu som pichala fraxiparine,teraz už clexane,lebo som mala alergiu
Chod si kúpiť ascorutin a užívaj ho mne to pomohlo,tiež som dva mesiace len a len ležala vstávala som len curat,sprcha a jedenie ,inak pripútaná na posteľ a teraz som v 30. Tyzdni a všetko dobre zatiaľ ide ako má
Chod ku gynekológovi vypytaj duphaston a ascorutin a uvidis,že pomôže a ascorutin je aj voľnopredajný liek
Alebo pohotovosť a nenechaj sa odbit
Držím ti palce
@noemi155 ja si vkladam od zaciatku utrogestan ale na to krvacanie nic nemam. Fraxiparin tiez picham odkedy viem, ze som tehu. Ako velky mas hematom? Mne v nemocnici merali len hrubku.. Za bola na zaciatku 1,72 a po 4 dnoch 1,22.. Ked som odchadzala, uz len 1cm.. U gynekologa som bola potom po 3 dnoch.. Hrubka sa nezmenila a zmeral aj dlzku.. 9cm +este taky zatoceny kusok. Hematom mam okolo jednej strany plodoveho vaku.
@noemi155 na hematologiu chodis do Ilavy? Ja som z PU a mam hematologicku az v BA. Musim si najst nejaku blizsie. Do BA by som si mala ist po vysledky a na kontrolu az 9.9., a chcem sa tomu vyhnut. Vybavit to uz len cez telefon a preradit sa blizsie. Este ak mozem vediet, ako sa u teba prejavovala alergia na fraxiparin? Aku davku clexanu uzivas a pri akej vahe? Ja mam 59kg a picham si frax 0,4.
Spociatku som si ho pichala do brucha ale ako sa objavil hematom, bojim sa pichat tam. V nemocnici mi pichali do ramena a tam mi zacal aj manzel. Teraz ked nie je doma, picham si do stehna. Niekedy sa mi na bruchu vedela vytvorit cervena svrbiva mapka. Pytala som sa sestricky na zmenu za clexan a ona mi povedala len to, ze to je normalne tie mapky, ze vtedy treba zmenit miesto vpichu. Lenze predvcerom som si pichla po dlhej dobe do laveho stehna a hned sa spravila ta mapka.. a vcera ked som pichla do praveho, tak nic.
@rebelka2014 ja som spinila asi mesiac a aj trochu krvacala okolo 8tt to zacalo a skoncilo az okolo 12, 13tt. Tiez som si pichala fraxiparine 0,4 kazdy den a teraz clexane kvoli alergii. Ten fraxiparine byt tebou picham kazdy den a spinenie snad prejde ked sa ten hematom vstrebe ino to trva velmi dlho. Hlavne treba mysliet pozitivne aj ked poviem ti pravdu ze aj ja som bola z toho hotova 🙁 ascorutin som si kupila sama v lekarni a jedla ho.
@rebelka2014 prepáč som sa zmýlila ja som nemala duphaston ale progesteron
A prečo si šla na hemosku do ba?
Ja chodím do Ilavy ako niekedy je to tam extrém,ale treba vydržať chodím na kontrolu každé tri mesiace
Mala som to červene a svrbelo má to a aj v krvi sa mi to ukázalo som mala zvýšené hodnoty ,tak vedela aj doktorka sama
A čože to máš za gynekológa,keď ta ziadno nerieši
A hematóm sa mi vstrebal,už si nepamätám aký som ho mala veľký ale ohrozoval bábätko velmi
Ja picham tiež 0,4ml clexanu
Ja som hneď od začiatku tehu najprv spinila potom zrazu krvácanie extrémne,môj gyndos tiež to neriešil,on veď to iba spinenie,potom krvácanie to som šla na pohotovosť skončila som na 10 dní v nemocnici,pustili má a že ak zas začnem len troška špiniť nazad do nemocnice,do 3 dni zas spinenie a slabá krv hneď trisky do nemocnice a bola som tma skoro 3 mesiace už len tka má nepustili domov,podmienka bola že nesmiem ani troška špiniť aspoň týždeň.Tiez som mala hematóm.Ked má pustili duphaston a ascorutin na doma asi do 25.tt. a synčeka som donosila no len extrémne extrémne kludovy režim,najhoršie bolo že vtedy som mala len ročnú dcérku ešte,nemohla som sa vôbec jej venovať,iba svokra pomáhala a plus vracala som až do pôrodu a skončila i na infúziách.drzim palce,ja by som s auz vykaslala na lekára a šla na pohotovosť.
@noemi155 do BA na hematologiu som isla este po 2.potrate na odporucenie zien.. Vraj je to hematologicka, ktora sa zaobera zenami, co presli potratmi. Ona mi dala aj termin do tyzdna. V pohode by som k nej chodila nadalej aj pocas tehu ale ked sa vyskytol tento problem s hematomom, nie je to mozne, aby som tolko cestovala. Stacila mi ta cesta teraz v utorok. Uz urcite ist nechcem. Len neviem, ci u novej nebudem musiet cakat 3 mesiace na termin. Zatial som este nevolala, lebo sa mi ma ozvat znama, ktora by mi to udajne mala vybavit. Tak cakam na telefonat.
@rebelka2014 ja chodim tiez do ilavy. Ak si tehotna mali by ta zobrat prednostne nemozes cakat tri mesiace.
@rebelka2014 no niekedy to býva ťažko v tej Ilave,ale myslím si,že keď máš takýto problém ta tam vyšetria ,aj keď sestrička tá asi odbije najskôr ale napokon aj tak urobí čo treba ale povedať si svoje musí...
Skus to tam a nečakaj a nepredstavaj určite pichat ,skus si kúpiť ten ascorutin to ti pomôže a ak sa ti čosi nezdá chod na pohotovosť ,nech ta hospitalizuju,keď máš stále dookola takýto problém
Myslite, ze si mam nasadit ten ascorutin? Ako dlho ste ho uzivali a v akej davke?
@rebelka2014 ja som mala dve tabletky 3krat denne
To ti ziadno neublíži skus to jesť a ak to neprejde v pondelok chod na gyndu alebo pohotovosť
@6botka6 ako sa ti prejavila alergia na Fraxiparin?
@silviarudi mala som velke flaky po vpichu vystupene a svrbelo to ale mne to zistila doktorka aj z krvi mala som zvysene nejake krvinky celkom dost
@6botka6 aj mne sa to niekedy spravi a niekedy zas nie.. Jednu taku cervenu svrbivu mapu mam na stehne, co som si pichla v stredu. Sestricka mi na to povedala, ze to je normalne a ze keby mi da clexan, ze aj z neho by sa mi to mohlo spravit. Vysledky odberu mam vraj ok a ze oni alergie nezistuju, ze to imunolog. Ale asi ma nepochopila, ze chcem vediet, ci mi z krvi nevysla alergia na ten fraxik. Tak uvidim, co mi povie hematologicka, ked budeme spolu volat.
Inak, uz lezim zas v nemocnici. Radsej som sla na pohotovost. Bala som sa.
@6botka6 mne to tiež svrbelo raz.... aj opuchy mam po pichnuti asi po 10 minút zmizne... No neviem. Všimla som si ze veľa prázdneho vzduchu je v tom a musim to najprv z toho vytlačiť a až potom picham.
@silviarudi pokial to svrbi len chvilku to by malo byt ok mna to svrbievalo aj v noci aj cez den proste stale a uplne mapy som mavala na kozi. Inak tu alergiu na fraxiparine ma pomaly kazda druha co som pocula
Pri alergii na fraxik vam vyjdu v krvi zvysene eozinofily... Pozrite do vysledkov... Aj ja som to tak mala a po zmene na clexane uz mam tieto hodnoty ok..
@ikonica dakujem,.. Ked budem mat vysledky v rukach, pozriem to.
Zienky, musim sa s vami poradit. Mala som taky redsi vytok, vzdy rano ho bolo viac.. Tak som zasla pre istotu k jednemu gynekologovi (nie ku mojmu, lebo svojho mam 40minut autom). Ten ma pozrel zospodu. Videl zvysky utrogestanu, ktory si vkladam vecer a zhodnotil moj stav ako infekciu, ..tak mi predpisal macmiror. Ten som si vkladala 6 dni. Teraz, ked si utrogestan vkladam zas zospodu, mam pocit, ze asi ten mi sposobuje ten ranny vytok.. Tak som si ho vcera vecer nevlozila ale zjedla som ho (on sa moze uzivat oboma sposobmi).. No a dnes som mala po stolici viac natahovacieho hlienu.. Mala som to tak po stolici aj 2 dni dozadu.. V priebehu dna nebadam skoro ziaden hlien. Objavi sa len obcas pri navsteve wc po utreti, ..ale v mensom mnozstve. No a je trochu zakaleny.. Neviem, ci to je tym hematomom, to sfarbenie. Uz niekolko dni vobec nespinim, tak preto ma matie zafarbenie hlienu do bledohneda. Naposledy som trosicku spinila v stredu a vo stvrtok minuly tyzden. Moje otazky: Myslite, ze je normalne mat natahovaci hlien v tehu? Mali ste to niektora? A co to zafarbenie, ked nespinim. Myslite, ze v tom hliene to moze byt akoze spinenie? Najblizsiu kontrolu mam o tyzden 30.9. ..tak neviem, co robit. Ci cakat alebo ist skor.. No urcite chcem, aby mi dr spravil vyter a skontroloval, ci uz nemam infekciu.. ak som nejaku vobec mala.
Ahoj,v tehotenstve je zvýšená tvorba hlienu,ale ak sa ti čokoľvek nepozdáva, treba ísť k doktorovi. Lebo teraz (v tehotenstve) viac ako inokedy platí, že radšej 2×zbytočne ako raz neskoro...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj,podľa mňa si akútny stav a musí ťa zobrať hematoligička a následne gynekológ. Určite hrozí väčšia možnosť krvácania keď berieš fraxiparin,no bez neho by sa dieťaťu nemuselo dostať dosť kyslíka a živín. Ťažko diagnostikovať tu na MK,nedaj sa odbiť a ziadaj,aby ťa obaja lekári riešili hneď. Pri 3.tehotenstve som tiež brala fraxiparin,potom clexane a pokiaľ viem,keď mi ráno zobrali krv,poobede som si zavolala po výsledky a podľa nich mi určili dávkovanie. Ale nemala som nikdy hematom ani krvácanie/spinenie. Dožaduj sa riešenia od lekárov,je to otázka zdravia pre teba aj dieťatko. Prajem veľa šťastia 🍀