Dnes by sme mali byť 10 + 1 tt a na kontrolu idem až 8.1. Mám veľký strach, že je niečo zle, že by sa mohlo jednať o zamlčaný potrat :((( V 7tt boli obidve čiarky silne výrazné, na poslednom utz sme boli v 8+4 tt a babatko rastlo a bilo srdiečko, ale teraz som si spravila len zo zvedavosti ešte jeden testík a vo viditelnosti testovacej čiarky je poriadny rozdiel - je oveľa slabšia ako v tom 7 tt. Mám strašný strach, čo mi povedia toho 8-ho :( Vobec mi inač nič nie je - ja celkovo nemam od začiatku tehotenské príznaky, takže ani neviem usudiť, či niečo zmizlo alebo trva z tych priznakov.... Nemáte so slabnúcim testom v 10 tt niektorá skúsenosť ?? Ďakujem moc za odpovede.
http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
takže žiadny stres, je to normálne
Medzi 10 ... a 12. týždňom tehotenstva sa hladina hCG stabilizuje a začne postupne klesať. Príčinou je ukončenie tvorby placenty, ktorá následne preberá tvorbu progesterónu a estrogénu potrebných na udržanie tehotenstva, a zabezpečuje výživu plodu...🙂
@tinka9284 akoze stat sa moze vselico,ale ja z vlastnej skusenosti neodporucam robit v takomto tyzdni testy.
Kedze som tiez bola po potrate,tak som tiez pri tomto tehu robila testy jeden za druhym.zvlast ze sme isli na dovolenku a prednou som sa k dr.nedostala.a na dovolenke som si robila test a ciarka omnoho slabsia ako predtym.aj domov ked sme prisli,tak som si robila a ciarka nic moc.tak som k dr.isla s malou dusickou,doma nachystana taska do nemocnice, ale babatko bolo uplne v poriadku aj srdiecko uz bilo.
Neviem,co tie testy mali znamenat,ale uz viem,ze neboli smerodatne.
Samozrejme ked mas pochybnosti,tak je lepsie zbehnut na pohotovost,aby si sa nestresovala.a ak bude vsetko ok,tak uz testy urcite nerob.
Fakt je ten, ze pri velmi vysokych hodnotach hcg to test nevie spracovat. Je to presne opacny efekt. To iste som zazila v prvom tehu az kym som sa to nedozvedela a vyskusala jeden trik
. Zried moc 1:1 s cistou h2O a otestuj tak. Testovaci pruzok by mal byt silnejsi ako s cisteho mocu v ktorom je silne koncentrovane hcg ktore okolo 10 tt dosahuje svoje maxima. Tiez ma to vystrasilo, skusila som test s riedenym mocom a testovaci pruzok bol intenzivny v porovnani s testom ktory som ponorila iba do cisteho mocu. Teda sa neboj. Vsetko ide tak ako ma a mas urcite krasne vysoke hcg. Ak vies po anglicky vela sa toho na nete o tom pise .tu som o tom vela nenasla...ale mam to overene a tehu bolo uspesne ;)
Ďakujem Vam všetkym za odpovede - som fakt kludnejšia a dúfam že bude všetko oky 😉 Musím veriť a inač cuculik1 zajtra rano ten trik vyskušam určite
@tinka9284 uplne super ;) vidis. Potvrdilo sa. Tak ako som hovorila 🙂 u mna to bolo presne tak isto. Riedeny bol silnejsi. Tak to ma byt ...jednoducho testy su stavane len do urcitej hladiny hcg , a ak je ta vyssia, nevefia ju spracovat a testy su paradoxne slabsie. Si na vybornej ceste. Mozes byt uplne v klude ;)
tak o dva týždne idem na utz a držte palce - snáď už budem chodiť len vysmiata 🙂
Ahojte, čítam tuto konverzáciu a dom v podobnej situácii, avšak ja som v 8tt+1deň. Dnes ráno som sa testla s inou značku testu a testovacia čiarka bola slabšia ako tá kontrolná :/ tak neviem čo si mám myslieť, k lekárke som objednaná v utorok.. Ale musim vediet približne deň pred tym, či sa mi tam oplatí ísť tak sa musim ešte v pondelok testnúť. Bojím sa, že je to predzvesť predčasného potratu.. Trochu ma pichá v ľavom vaječníku a sem tam pobolieva v maternici ale to moze byť spojené s rozťahovaním maternice a všetkými zmenami okolo🙂 plis, poraďte ak viete
@xviktoriax test inej znacky nemozes porovnavat, a je pravda ze neskor su testy slabsie, lebo sa menia hormony...
@ivec16 ďakujem za odpoveď, už som si aj prsia citlivé prestala cítiť tak ja neviem.. Akoze čo sa sledujem tal vidim, ze každý týžden mám iný - od zmiznutia nevoľnosti až po začiatok miernych zavratov..ale hej, ta značka moze byť fakt ina a ukázať slabšiu čiarku. Skúsim testnúť zajtra zas 🙂
@xviktoriax podla mna uz zbytocne testujes, sak si v 9 tt tu uz zacinaju testy slabnut, pomaly prebera funkciu placenta a teda je menej hcg hormonu vyplavovaneho do mocu... mne v 9tt prestali boliet prsia, telo si zvyka na davku hormonov a tym ustupuju niektore tehotenske priznaky
@ivec16 som v 8tt+1 deň, tak hádam už aj vtedy to zacina klesať 🙂 ale máš pravdu ;) telo si zvyká a mení sa, vsimla som si že každým týždňom tehotenstva je to niečo iné 🙂
načo je dobré testovať, ked viem, že som tehotná.. tak toto nikdy nepochopím
@xviktoriax ano precitala som si, to znamena ze si v deviatom tyzdni ;)
@ivec16 deviatom? Ako to? 🙂 poslednú ms som mala 11.02.
@luciferkax ja žijem v Holandsku a na prvý ultrazvuk som objednaná až tento utorok (totižto tuto robia ultrazvuky až od 8tt) a povedali mi, že ak by som dovtedy už tehotná nebola, tak im to musim dať den dopredu vedieť, aby mi zrušili termín inač mi ho post
@xviktoriax inač mi ho poisťovňa nepreplatí a musim ho zacvakať sama :/ tak sa musim otestovať v pondelok isto..
@xviktoriax tehotna si, nemusis sa testovat, jedine ak by si zacala krvacat a potratila tak vtedy by si im mala dat vediet ;) ak si 8tt+1 mas ukonceny 8 tyzden a si v prebehajucom deviatom tyzdni
@ivec16 super, dakujem za odpovede 🙂 zas som sa niečo nové dozvedela. Krvácať nekrvácam ani nič podobné, tak som rada 🙂
@xviktoriax prajem bezproblemove tehulkovanie ;)
Ahojte ženušky, minuly tyzden som bola pri lekarovi na vysetrenie z dovodu mesačneho meskania menzesu, z ultrazvuku mi určil tehotenstvo na 99% (nikdy som nebola tehotna tak som dala na jeho slova čo som videla na ultrazvuku-mala "fazulka" s bielym okolim) a doma som si mala urobit baby testy aby som si to potvrdila na 100%. Poslal ma domov uz aj s receptom na duphaston a kyselinu listovu s tym ze ak budu testy pozitivne mam zacat uzivat kyselinu listovu a o tyzden prist na kontrolu..samozrejme testy boli pozitivne 2 zvisle silne ciarky tak som konala ako mi bolo povedane , o 4 dni na to (2 dni pred menzesom) som zacala slabo a tmavo krvacat miestami s krvnymi zrazeninami.. Tak som ho navstivila na dalsi den pretoze som nevedela co sa deje, on mi aj napriek krvacaniu urobil ultrazvuk a povedal mi ze nic tam nevidi ze niesom tehotna, tak som z toho teraz uplne mimo nakolko testy mam stale pozitivne aj s mojim telom sa robia zaujimave veci a to krvacanie trvalo 2 dni. Neviem ci ste sa s niecim podobnym stretli alebo mam zmenit lekara, som zufala z toho.
Ahojte ďakujem za tuto tému , mala som podobný problém . Pred dvomi týždňami diaľnice a teraz 6+4tt som z ranného mocu skúsila test a oveľa slabší. Po prečítaní tejto diskusie som skúsila riedenie a naozaj to funguje 👍🏻🙂 test je naozaj silný opäť . Prikladám foto : slabší je ranný neriedeny a silnejší je riedeny tekutinami 🤗 snáď to niekomu pomôže do budúcna
@sasenka6 no tak som sa aj ja vystrašila.. som 6+3.. hcg v 5+3 som mala 23000 a 5 dní som si nerobila test, dnes som išla oči vyočiť, som myslela, že mi čiary oslepia oči svojou intenzitou, pri takom HCG a veru nie. čiara slabšia ako ked som si robila každý den pred týždnom testy.. skusim test s riedením..
Baby vďaka vám za túto diskusiu tiež slabli a po zriedeni kolajnicky tak aj u mňa to funguje
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tinka9284 niekde som citala ze hodnoty HCG postupne klesaju ale neviem to na 100% ak mas co i len 1% pochybnosti zbehni na pohotovost a tam ti pozru ci je vsetko O.K.