ahojte, neviem či mi vie niekto poradiť. Som v 8t a doktorka mi zistila nejakú infekciu v pošve, predpísala mi Macmiror 500 s tým, že je tam síce napísané, že sa nemôžu v 1. Trimestri, ale že bábätko je vo vákuu a žije si svoj život a nemusí s ničoho obávať. Druhý odborník, ktorého sa pýtala moja kamarátka odporučil, že ho nemám v žiadnom prípade užívať a odporučil mi Furantoin. Teraz som z toho mimo... Ďakujem za každú užitočnú radu.
@horalka007 presne ako pise
@luciaanna ak je v pribalovom letaku ze sa nesmie v 1 trimestri, tak sa proste tento liek nesmie 😖 takze... skus vydrzat... ja beriem, je to des.... poznam... a tiez som tento liek brala neikolkokrat pocas minuleho tehu, ale rozhodne nie v provom trimestri!!!! to proste v ziadnom pripade....
@luciaanna ona mi nepovedala o akú infekciu ide. Ja nemám žiadne príznaky, ani svrbenie, ani výtok, jednoducho nič. Problém bola len to, že od stredy zo mňa vychádzali také tmavohnedé akokeby pavučinky, tak mi povedala, že to môže byť tou infekciou, ale moc sa mi tomu nechce veriť, lebo kultiváciu mi brala pred 2 t a ten jemný tmavohnedý výtok, som začala mať až túto stredu. a to sa nedá povedať, že je to výtok, iba keď idem na WC, tak potom to mám a prádlo mám čisté, no som z toho paf.
@horalka007 ahoj nechcem sa miešat do názoru Tvojej lekárky... ale ja mávam často problem z bakteriálnou infekciov - mám oslabenu imunitu... a moja imunologička mi vravela že prostredie v pošve nieje sterilne a tak sa tam často premnožuju bakterie .. a v kultivácii može vždy nejaký bacil vyskočit ako viac premnožený ale pokial nepocitujem žiadne potiaže treba to nechat tak organizmus si poradí...takže ak nemáš pálenie,svrbenie a ine tažke príznaky macmiror by som ja osobne zatial nebrala kým neprekročíš 1 trimester..pokial nemáš žiadne ine príznaky infekcie a už vobec nie teplotu a bolesti vobec sa nestresuj
@horalka007 Já jsem měla na konci 1.trimestru problémy s moč. cestami (ale ty byly vleklé už před těhotenstvím 😔 ) a právě v tomto období se mi to zhoršilo, nicméně stejně jak píše lucianna, doktorka počkala, až překročím 12tt - vím, že mi to výslovně říkala - a pak mi napsala Macmiror. Mně na to stejně nezabral... Asi se to liší dr od dr, ale osobně bych to v 1. trimestru nebrala, ani žádné jiné léky, pokud by nebyl skutečně závažný důvod - a to bych řádně zkonzultovala s dr. Ono právě Macmiror se předepisuje docela často na takové ty nespecifické problémy, často je ani neřeší nebo jen dočasně, takže pokud se jedná př. jen o mykózu, raději bych počkala a řešila to inými prostředky.
Ja so m trpela mykozou od zaciafku tehotenstva odporucam vylucittt sladkosti. Mme doktor na to predpisal zinat antkbiotika a macmiror ale az v tretom trimestri. Eraz to uz je v pohode a drzim palceky. Teraz 8 namna myslkte mam vyvolavany porod a dost sa bojim.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj @horalka007,
Nepíšeš, o akú infekciu sa jedná, ale ja som mala v prvom trimestri strašný problém s mykózou, bol to des, ale žiadne lieky mi doktorka nepredpísala, pokiaľ som neprekročila trimester.
Neskôr som brala aj Macmiror ( a nie raz ☹ ), ale dovtedy som musela vydržať. Dokonca mi nechcela dať ani Canesten, ktorý som dovtedy bežne užívala, v prvom trimestri mi proste všetko zakázala....
Tak neviem, asi závisí aj od toho, o akú infekciu sa jedná, ak je to niečo závažné, potom je asi lepšie preliečiť.
Tiež je zaujímavé, že čo odborník, to iný názor.... ☹
Držím palce, nech všetko dobre dopadne.