1. skríning na dvakrát

31. jan 2022

Ahojte, v piatok som bola na 1. skríning na konci 1. trimestra, brali mi krv do 1 ampulky, sono mi lekárka spravila, všetko bolo v poriadku (veľkosť, akcia srdiečka ok), aj šijové prejasnenie, a že ostatne potvrdíme o mesiac 😳 wtf? Tak neviem o mostovej kostičke. Stalo sa to už niektorej?

mamina0078
31. jan 2022

Ja som mala 1.screening tiež aj s kontrolným screeningom po 10dnoch ale to len preto, že veľkosť plodu nesedela k týždňu tehotenstva inak bolo všetko v poriadku... Takže podľa mňa je to bežné, keď niečo sa im nezdá tak urobia aj kontrolný v primeranom čase, kedy by to malo byť ok - dovyvinuté.

veronice
31. jan 2022

Nie mostova kosticka, ale nosova 🙂 a ved mala si sa spytat co dalsie sa bude kontrolovat. Mozno myslela nejake dalsie mozne deformacie ktore aa mozu objavit az neskor. Moj syn mal podozrenie na razstep pery ale nastastie sa to na dalsej poradni vyvratilo ked trochu podrastol a boli tie pery lepsie viditelne tak mozno aj nieco taketo myslela 🙂

dejna_
31. jan 2022

Ja som bola na odbere v 12 tt to je prvý screeneng a potom v 15-16 tt to je 2 screning alebo aj triplle testy to volajú ...v 12 tt hodnotia jednu zložku z krvi a v 15-16 ty dve zložky ..ale je to len štatistika a môžu vyjsť falošné pozitívne ...ale aj falošné negatívne

pauli89
31. jan 2022

Pri druhom tehotenstve kontrolovali synovi nososu kosticku asi na 3x... úplne zdravy. Ma 5 rokov akurát mensi noštek.

ikonica
1. feb 2022

@dejna_ tiez som mala dva odbery v tomto tehu... Prvy je nejaky kombinovany test papp ci ako sa to vola plus sono merania v 12-13tt... A druhy je tripple test v 15-16tt...

dejna_
1. feb 2022

@ikonica presne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre