⭐Tipovačka⭐

    Nový týždeň, nová tipovačka. Dnes sa povenujeme jedálenským riadom Mamaleto. Tento riad sme dávali vyrobiť ako matky matkám. Keď boli naše deti menšie, boli sme schopné vyhodiť kopu peňazí za jeden tanier a tak sme sa v Modrom koníku snažili ponúknuť pre vás riad za pár drobných a navyše☝️:
    - zdravotne návadný,
    - silikón sa neohrieva, dieťa sa nepopáli,
    - vhodný do umývačky aj mikrovlnky,
    - ku každému setu navyše dostanete orieškové maslo Orieshock ako darček 🤩

    Tipovačka znie: mrknite na náš riad a tipnite si, ktorý PRODUKT a v ktorej FARBE, zo série jedálenských riadov Mamaleto, sa predáva najviac (príbor, taniere, poháre, podbradníky, misky..). Riad nájdete tu 👉 https://i.modrykonik.sk/jedalenske_riady

    Hráme o pohárik, podbradník a miska Mamaleto (farbu si výherkyňa môže sama vybrať) 😉.

    Losovať budeme zo všetkých odpovedí (nie iba z tých správnych) a na deň detí 🥳!

    Užívaš v tehotenstve dobrú a pre teba vhodnú kyselinu listovú?

    ❗Pri výbere tej správnej kyseliny listovej, ktorej nedostatek v tehotenstve môže mať za následok viaceré vývojové vady plodu, by si si mala dať pozor predovšetkým na to, či tvoje telo dokáže vitamín B9 štiepiť. Ak to nedokáže, syntetická forma kyseliny listovej ti bude zbytočná, pretože ju tvoje telo nevyužije. Odporúčame ti preto siahnuť po prírodnej (folátovej) forme, ktorú dokáže spracovať každý.

    ✅ Náš osobný tip je Kyselina listová od BrainMax, ktorej forma sa vyznačuje najlepšou vstrebateľnosťou v ľudskom tele. Jej „nevýhodou" môže byť o niečo vyššia cena, ale tým sa nemusíš trápiť. Práve vďaka jej zloženiu sme ju zaradili do našich tehotenských setov, na ktorých vďaka akciám ušetríš až 49% ❤️ Sety nájdeš tu: https://i.modrykonik.sk/tehotenska_kolekce

    Príklad nášho MEGA setu: Brainmax kyselina listová (bežná cena 15,54€) + Kvitok olej proti striám (bežná cena 12,90€) kúpíš u nás iba za 💥 14,52€ 💥 !!!!

    (5 fotiek)
    konik_testuje
    Dnes o 08:26    Čítané 30x

    Skúsenosti s pšenično-ovsenými kašami GEBER

    Výživa našich detí je jedným z najdôležitejších aspektov, ktoré ovplyvňujú ich rast a celkový vývoj. Ako rodičia sa neustále snažíme nájsť tie najlepšie možnosti, ktoré zabezpečia, že naše deti dostanú všetky potrebné živiny a zároveň im budú chutiť. Ak patríte medzi mamičky, ktoré chcú pre svoje deti to najlepšie, máme pre vás skvelú príležitosť zapojiť sa do testovania a objaviť novinky v oblasti detskej výživy. 

    Čo budeme testovať

    GERBER kaše kombinujú vysoké nároky na kvalitu starostlivo vybraných obilnín ovsa a pšenice a jemnú chuť ovocia pre potešenie všetkých malých brušiek i maškrtných jazýčkov. Vďaka svojmu jedinečnému zloženiu obsahujú tiež rad vitamínov a minerálnych látok, ktoré napomáhajú správnemu rozvoju detského organizmu. Rad pšenično-ovsených kaší v modrom obale sa teraz môže pochváliť celkovo 4 lahodnými príchuťami.

    Mliečne kaše:

    nullnullnull

    Nemliečne kaše:

    null

    Koho hľadáme

    Hľadáme mamičky s deťmi vo veku od 6 do 12 mesiacov. Mamičky, ktoré sa zaujímajú o vyváženú detskú výživu, vedia oceniť kvalitu produktov a cena pre ne nie je v tomto prípade hlavné kritérium. Rada skúšaš novinky v oblasti detskej výživy a chceš pre svoje dieťa len to najlepšie? Potom hľadáme práve teba! Samozrejmosťou je ochota podeliť sa s výsledkami testovania s nami na Modrom koníku slovne, aj prostredníctvom fotografií. 

    Ako sa zapojiť 

    Napíšte nám v komentári pod článok, či vaše deti majú radi kaše a aké. Kedy ich najčastejšie papajú? Nezabudnite nám predstaviť svoje detičky, spomenúť ich vek, aby sme im mohli poslať kašu, ktorá je pre ne vhodná. Taktiež, ak trpí dieťatko alergiou na kravskú bielkovinu, pošleme mu nemliečny variant. 

    Prihlásiť sa do testovania je možné do nedele 02.6.2024. V priebehu týždňa potom vyberieme 20 mamičiek a o ďalších krokoch ich budeme informovať v internej pošte. 

    Tešíme sa na vaše komentáre! 

    konik_testuje

    #test_gerber2

    pr_clanok
    Dnes o 08:13    Čítané 6x

    Vytápíte dům plynem? Zjistěte, jak optimálně nastavit kotel

    S rostoucími cenami energií a specifickou ekonomickou nestabilitou v zemi i ve světě je obtížné jednoznačně určit jeden, nejoptimálnější způsob vytápění domu. Kromě toho se samotné topné systémy od sebe liší, stejně jako se liší budovy, jejich historie a preference bydlení jejich majitelů. Mnoho lidí, kteří staví nebo rekonstruují domy, však nepochybně volí vytápění plynem. Instalace takového systému je však polovina úspěchu. Abyste si v zimě mohli užívat optimálního tepla a neplýtvat nadměrnými úsporami, musíte svůj plynový kotel hospodárně nastavit.

    Ve zkratce:

    • Důležité je efektivní nastavení plynového kotle, jeho cílem je zajistit tepelnou pohodu a minimalizovat spotřebu a tím i náklady na vytápění.
    • Topná sezóna v Čechách trvá od 1.9. do 31.5. 9 měsíců.
    • Účinnou optimalizaci plynového topného systému ovlivní mnoho faktorů, včetně: typ a výkon kotle, velikost domu nebo stav zateplení objektu.
    • Optimální teplota v domě je přibližně 20°C. Zvyknutí na mnohem vyšší teplotu znamená vyšší poplatky, ale také nižší vlhkost vzduchu a pro zdraví méně příznivé mikroklima.
    • Vyplatí se zajistit nejen vhodné nastavení typu a parametrů kotle, ale také účinné regulátory teploty, kontrolu a osvěžení izolace budovy a zbavení se nepříznivých topenářských návyků.

    Optimální nastavení plynového kotle – výhody

    Uživatelé plynových kotlů si nejčastěji lámou hlavu nad tím, jak nastavit zařízení tak, aby nespotřebovalo příliš energií. Motivací pro optimální naprogramování kotle je nejen potřeba vytopit domácí prostor na příjemnou teplotu, ale samozřejmě také dosažení co nejnižších nákladů s tím spojených. Topná sezóna v Česku, v závislosti na počasí daného roku, obvykle trvá asi 6 měsíců, ale často začíná dříve (září) a končí mnohem později, než se očekávalo (květen). Optimální nastavení plynového kotle je proto klíčem k vyřešení všech otázek: zajištění stálé tepelné pohody, dlouhodobé minimalizace nákladů na vytápění a konečně neplýtvání energií.

    Standardní teplota v domácích místnostech

    Ložnice:16 – 18°C
    Kuchyň:17 – 19°C
    Koupelna:22 – 24°C
     Technické místnosti:12 – 14°C

    Jaké faktory ovlivňují nastavení plynového kotle?

    Je obtížné dát jasnou odpověď na otázku, jak nejlépe nastavit plynový kotel. Pokaždé bude tento problém záviset na mnoha faktorech. Nastavení kotle bude ovlivněno nejen konkrétní teplotou, kterou chceme získat, ale také výkonem použitého kotle, celkovou velikostí domu, počtem vnitřních stěn, správně zvoleným systémem regulátoru, izolací budovy, dobrými nebo špatnými topnými návyky... Teprve porovnání zmíněných parametrů nám umožní přiblížit se odpovědi v případě konkrétního domu. Probíráme proto nejdůležitější faktory, aby si každý zájemce mohl samostatně určit, jak si plynové vytápění ve svém domě nejlépe nastavit.

    Nastavení kotle, typ a výkon zařízení

    První otázka, stojící za pozornost, je typ a výkon plynového kotle, který máme. Tradiční, kondenzační, jedno- nebo dvoufunkční kotel, s otevřenou nebo uzavřenou spalovací komorou - každé z těchto zařízení má jiné vlastnosti a pracuje v určitém výkonovém rozsahu (obvykle od několika do několika desítek kW). Výkon by měl být přizpůsoben našim požadavkům a podmínkám. Zjednodušený vzorec nám umožňuje dojít k závěru, že na každých 10 m2 plochy by mělo připadat přibližně 0,6 kW výkonu. Je však na místě připomenout, že každý další požadovaný parametr (např. dohřev užitkové vody) bude mít významný vliv na zmíněný výkon. Kotel s nesprávně nastaveným výkonem nám neumožní dostatečně vytopit dům v nejchladnějších obdobích nebo nás vystaví zbytečným nákladům.

    Jak optimálně nastavit plynový kotel?

    Nejčastější chybou uživatelů plynových kotlů je volba příliš vysoké teploty na to, aby měla dostatek tepla. Samozřejmě ne každý se musí doma cítit příjemně při 19-20°C, ale není důvod očekávat nižší náklady na plyn nastavením radiátorů např. na 25°C. Vyplatí se dozvědět se více z našeho průvodce o optimální teplotě doma. V případě nejrozšířenějšího kondenzačního kotle bude nejoptimálnější možností nastavení na teplotu v rozmezí 40-50°C. Po překročení 57°C již není možná kondenzace plynu.

    Odkud vám nejvíc z domova uniká teplo?

    Při použití plynového kotle jsou skvělým doplňkem otopného systému prostorové regulátory pro plynové kotle, které zaručují úsporu energie. Regulátory zároveň umožňují přesné přizpůsobení provozu kotle tepelným podmínkám v konkrétních místnostech prostřednictvím inteligentní analýzy bilance tepelných zisků a ztrát. Zde je třeba rozlišovat mezi radiátorovým a podlahovým vytápěním. Každý z těchto tepelných systémů má mírně odlišné vlastnosti a bude vyžadovat jiný řídicí program. Efektivním řešením v domácnosti bude použití komplexního zónového systému, ve kterém lze nastavit teplotu v každé místnosti v domě samostatně, nezávisle, podle preferencí uživatelů. To se projeví nejen v dokonalém přizpůsobení vytápěcího programu skutečné potřebě tepla v domě, ale také ve skutečných úsporách. Vybraná zařízení TECH Controllers jsou navíc vybavena komunikací Open Therm. V praxi to znamená, že připojením k některým modelům kotlů (vybrané modely s připojením Open Therm) můžeme pomocí externího teplotního čidla nastavit nastavenou teplotu zdroje a řídit topnou křivku, stejně jako nastavit rozvrh vytápění a ohřevu vody. Navíc se průběžně zobrazují parametry jako teplota kotle, TUV, výkon hořáku…

    Jak vidíte, vhodné regulátory Vám umožní neustále řídit chod plynového kotle a udržovat tak udávanou pokojovou teplotu, reagovat na případné změny venkovní teploty, a tím Vám pomohou dosáhnout optimálního nastavení plynového kotle v velmi snadným a dostupným způsobem.

    Ekonomika vytápění: další faktory

    V mnoha případech nestačí mít správné zařízení a dovedně jej používat. Několik zdánlivě sekundárních faktorů bude mít obvykle významný dopad na dosažení požadované teploty a vývoj konzistentního, předvídatelného topného systému.

    • Ovládání topného systému. Plynová pec s odpovídajícími parametry není vše. Vhodné regulátory budou neocenitelné při optimalizaci systému vytápění vašeho domu. Použití elektronických regulátorů teploty jistě usnadní efektivní řízení tepelné energie.
    • Stavební izolace. Dobré vybavení, profesionální software a optimální nastavení nestačí, pokud je budova ve špatném stavu. Netěsná a opotřebovaná fasáda a tepelná izolace budovy, spáry a praskliny ve zdech, děravá střecha, okna a dveře – tyto problémy obvykle vedou k výraznému snížení účinnosti topné soustavy.
    • Prospěšné návyky. V zimě by mělo být větrání místností krátké a intenzivní. V opačném případě dočasně narušíme nastavení plynového kotle. Ve slunečných dnech se místo zakrytí oken vyplatí pustit do místností trochu slunce, tedy volné teplo z přírody. Kromě toho pamatujte, že radiátory pokryté nábytkem, závěsy nebo sušícím se prádlem budou vydávat do místnosti mnohem méně tepla.

    Sponzorovaný příspěvek

    Zdroj fotografií: tech-controllers.cz

    pr_clanok
    Dnes o 08:11    Čítané 7x

    Akú detskú jarnú obuv vybrať?

    Jar je čas, keď deti vybiehajú z domu von, aby sa hrali na čerstvom vzduchu. Na zaistenie ich plného pohodlia a bezpečnosti počas týchto aktivít je mimoriadne dôležitá správna obuv. Detská jarná obuv   by mala byť nielen pohodlná, ale aj funkčná – prispôsobená poveternostným podmienkam a aktivite dieťaťa. V dnešnom článku sa budeme venovať tomu, ktorá športová obuv pre deti  je najlepšou voľbou.

    Výber detských jarných topánok

    Na jar, keď teplota stúpa a dni sa predlžujú, sa deti môžu konečne zbaviť ťažkých topánok a obuť si pohodlnejšiu obuv. Výber správnych jarných topánok pre deti však môže byť pre mnohých rodičov výzvou. Na čo si dať pozor pri nakupovaní?

    Pohodlie a ľahkosť

    Kľúčovou vlastnosťou jarných topánok je pohodlie. Detské nohy sú jemné a náchylné na akékoľvek odreniny alebo zranenia, preto je dôležité, aby ich obuv netlačila, neodierala a nespôsobovala im nepohodlie. Vyberte si ľahkú detskú jarnú obuv, vyrobenú z mäkkých a priedušných materiálov, ako je prírodná koža alebo semiš.

    Vodovzdornosť a priedušnosť

    Jarné počasie môže byť rozmarné. Slnečné lúče sa striedajú s dažďom a teploty môžu kolísať. Preto by detské jarné topánky mali byť nepremokavé, aby chránili detské nohy pred premoknutím. Zároveň je dôležité, aby boli priedušné, čím sa zabezpečí dostatočná cirkulácia vzduchu a zabráni sa poteniu nôh.

    Správne prispôsobenie chodidlu

    Veľkosť topánok je jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré treba zohľadniť pri kúpe športovej obuvi pre deti. Nemôže byť ani príliš malá, ani príliš veľká. Príliš tesné topánky môžu spôsobovať deformácie chodidla a príliš voľné môžu sťažovať chôdzu. Chodidlá svojho dieťaťa by ste mali pravidelne merať, pretože rastú veľmi rýchlo.

    Nezabudnite:

    • Mali by sme si vybrať topánky, ktoré majú správnu veľkosť a umožňujú voľný pohyb prstov.
    • Je dobré kúpiť si topánky s vyberateľnou stielkou, ktorá uľahčí kontrolu veľkosti.
    • Nekupujte topánky do zásoby, pretože príliš malé alebo príliš veľké topánky môžu negatívne ovplyvniť vývoj detských nôh.

    Stabilita a bezpečnosť 

    Detská jarná obuv musí dieťaťu poskytovať stabilitu a bezpečnosť pri chôdzi i behu. Je dôležité, aby mala protišmykovú podrážku, ktorá zabráni pošmyknutiu na mokrom povrchu. Je dôležité, aby bola pätná časť tuhá a dobre držala nohu v oblasti členku.

    Pozrite si: Jarné topánky pre deti - na čo treba  pamätať?

    Prispôsobte obuv aktivitám svojho dieťaťa!

    Pri výbere detskej jarnej obuvi je veľmi dôležité prispôsobiť ju spôsobu, akým ju bude vaše dieťa používať. Iné modely sa hodia na každodenné prechádzky a iné na intenzívnu hru vonku.

    Pre malých milovníkov dobrodružstva:

    • Trekingové topánky pre deti: Ideálne na dlhé túry a prechádzky v lese. Vyberajte si modely s hrubou podrážkou a vysokým zvrškom pre stabilitu a ochranu členku. Nezabudnite na nepremokavú membránu, ktorá ochráni nohy pred dažďom a blatom.
    • Športová obuv pre deti: Ideálna na behanie, skákanie a hranie sa na ihrisku. Vyberajte si modely, ktoré sú ľahké a pružné a majú polstrovanie, ktoré chráni kĺby vášho dieťaťa pred nadmernou záťažou.

    Pre mladých milovníkov mestského štýlu:

    • Sneakersy: Klasika žánru, ktorá sa hodí do školy aj na stretnutia s priateľmi. Vyberajte si modely z kože alebo semišu s protišmykovou podrážkou pre stabilitu na klzkom
    • Sandále: Ideálne na teplé dni. Vyberajte si modely s chránenou špičkou a protišmykovou podrážkou, ktoré poskytnú nohám vášho dieťaťa primeranú ochranu.

    Pozrite si tiež: Dámske športové topánky.

    Móda – dajte svojmu dieťaťu na výber!

    Vzhľad topánok je pre deti veľmi dôležitý. Ochotnejšie nosia tie, ktoré sú pre nich vizuálne príťažlivé, vyhovujú ich vkusu a zodpovedajú ich štýlu. Pri výbere jarných topánok je preto dobré zapojiť dieťa do tohto procesu a nechať ho vybrať si model, ktorý sa mu páči. Ružové dievčenské jarné topánky ? Čo tak modrá športová obuv pre deti ? Dajte svojmu dieťaťu slobodu voľby!

    Nezabudnite však, že vzhľad by nemal byť jediným kritériom pri nakupovaní. Je mimoriadne dôležité, aby bola obuv predovšetkým pohodlná a bezpečná. Mala by poskytovať pohodlie pri chôdzi a hre, chrániť nohy pred chladom a dažďom a poskytovať primeranú stabilitu a odpruženie.

    Športová obuv pre deti od New Balance

    New Balance ponúka široký výber detskej jarnej obuvi ideálne vhodnej pre toto ročné obdobie. Je to renomovaná značka známa svojou kvalitnou športovou obuvou, ktorá zaručuje nielen pohodlie, ale aj odolnosť a bezpečnosť počas outdoorových aktivít. Sortiment zahŕňa rôzne modely, od klasických tenisiek až po pohodlnú trekingovú obuv a sandále.

    Pozrite si: Značková detská obuv pre chlapcov a dievčatá - pohodlie a bezpečnosť.

    Nech už sú preferencie a potreby vášho dieťaťa akékoľvek, môžete si byť istí, že obuv New Balance poskytne nielen primeranú ochranu a podporu chodidlám, ale aj módny vzhľad a vysokú kvalitu spracovania. Vďaka rôznorodosti vzorov, farieb a veľkostí si každé dieťa nájde niečo, čo mu bude vyhovovať, a rodičia si budú istí, že ich ratolesti si budú užívať pohodlie a komfort počas mnohých ďalších jarných období!

    Výber správnej detskej jarnej obuvi môže mať významný vplyv na pohodlie a bezpečnosť detí pri hre vonku. Bez ohľadu na aktivitu alebo poveternostné podmienky existuje mnoho druhov obuvi, ktoré vyhovujú potrebám detí aj rodičov. Je dôležité starostlivo analyzovať potreby dieťaťa a venovať pozornosť dôležitým faktorom, ako je strih, materiál konštrukcie a trvanlivosť, aby sme pre naše deti vybrali tie najlepšie jarné topánky.

    Sponzorovaný príspevok

    Zdroj fotografií: newbalance.sk

    Kedysi som ho dostala,nechala v škatuli a odložila. A nielen tento. Prišiel jeho čas. Vychutnávam si medovkový čaj 💚

    pr_clanok
    Dnes o 08:08    Čítané 4x

    Rýchly sprievodca nemocničnými lôžkami a posteľami

    Nemočničné lôžka sú neoddeliteľnou súčasťou nemocnice či iného zdravotníckeho zariadenia. Nájdeme ich aj v niektorých domovoch sociálnych služieb, rehabilitačných centrách a pod. Na trhu je mnoho druhov manuálnych a elektrických postelí. Ten-ktorý typ má unikátne vlastnosti a rôzne benefity.

    Sme si vedomí, že výber nemocničného lôžka (či už doma alebo pre nemocnicu) môže byť náročné, keďže je nevyhnutné zvážiť všetky aspekty a potreby klientov, ktorí ho budú využívať, ako aj personálu/opatrovateľov, ktorí sa o ľudí na lôžku budú starať.

    V tomto článku vám prinášame prehľad (nemocničných) postelí, ako aj nami overené postupy pri kúpe polohovacích postelí či už na doma alebo pre vaše zdravotnícke zariadenie.

    Čo sú to nemocničné lôžka?

    Ak je reč o nemocničných lôžkach a posteliach, sú špeciálne navrhnuté tak, aby sa mohli používať v zdravotníckych zariadeniach. Sú miestom na odpočinok, zotavenie a relax pre pacientov.

     Doslova sú nevyhnutnou a priam najdôležitejšou pomôckou pri celkovej starostlivosti a liečbe pacientov. Nemocničné postele nájdete v rôznych tvaroch, veľkostiach a štýloch. Rovnako tak rozlišujeme, či ide o polohovaciu postel alebo len klasicky manuálnu. Je preto významné naštudovať si vlastnosti a výhody danej postele, aby vyhovovala vašim požiadavkám.

    Ako na správny výber nemocničných postelí?

    1. Ak sa začnete rozhodovať a vyberať si z množstva postelí, myslite na viacero faktorov. V prvom rade zhodnoťte potreby pacientov a ľudí, ktorí budú postele využívať. Ako sme už spomenuli, postele sú v mnohých veľkostiach a štýloch, preto je dôležité vybrať si také, ktoré budú nielen pohodlné, ale budú aj spĺňať svoj účel. V našej ponuke si viete vybrať od detských, až po polohovateľné postele pre krátkodobú starostlivosť. Nie je však posteľ ako posteľ. Dajte si poradiť odborníkmi. Sme tu pre vás.
    2. Rovnako tak by sme nemali zabudnúť myslieť na zamestnancov, respektíve tých, ktorí sa budú o imobilného/pacientov starať. V prípade nemocničných postelí ide naozaj o náročnú činnosť, keďže sú ťažké a v prípade presúvania sa s nimi ťažko zaobchádza. Je preto nutné vybrať také postele, s ktorým bude môcť personál manévrovať ľahko a pohodlne.
    3. Myslieť by ste aj mali na dizajn vašej domácnosti, resp. zdravotníckeho zariadenia. Polohovacie postele sú totiž dodávané v mnohých farbách a štýloch, preto si zvoľte také postele, ktoré budú ladiť a budú dizajnovým doplnkom vašej domácnosti/zdravotníckeho zariadenia.

    Typy nemocničných postelí

    • Nemocničné lôžka: sú určené do zdravotníckych zariadení na polohovanie imobilných či seniorov. Ich základné parametre spoločne so špecifickými funkciami zaručia pacientom nadštandardnú starostlivosť, keďže dokážu prispôsobiť rôzne časti tela, zdvihnúť pacienta do požadovanej polohy a pod.
    • Elektrické polohovateľné postele: poskytujú komfort a maximálne prispôsobenie spánkových potrieb. S pomocou polohovacích postelí môžete jednoducho nastaviť polohu hlavy a nôh pre maximálne pohodlie. Sú ideálnou zdravotnou pomôckou pre ľudí so zdravotnými problémami, za pomoci nich sa dá predchádzať vzniku dekubitom, uľahčujú relaxáciu a celkovo zlepšujú kvalitu spánku.
    • Manuálne polohovateľné postele: poskytujú flexibilitu v nastavení polohy hlavy a nôh ručne. Sú ideálnym riešením pre tých, ktorí preferujú jednoduché ovládanie za priaznivú cenu a nevyžadujú elektrický systém. Tieto postele umožňujú prispôsobenie spánku podľa individuálnych potrieb, čo zvyšuje pohodlie pacientom.

    Matrace ako nevyhnutná súčasť

    Keď sa rozprávame o nemocničných posteliach, resp. o posteliach vôbec, klasifikovať ich môžeme zároveň aj na základe matraca, ktorý obsahujú.

    • Najbežnejším a najobľúbenejším typom matraca je práve matrac z pamäťovej peny, ktorý môžete čoraz častejšie vídať v nemocničných zariadeniach. Kvalitné matrace s pamäťovou penou sú špecifické vlastnosťou, ktorá sa postará o prispôsobenie svojho tvaru pomocou vplyvu tlaku a teploty. Matrac dokáže rozložiť tlak vášho tela, čím sa dokonale prispôsobí tak, ako to vaše telo potrebuje. Ide práve o termoaktívnu penu, ktorá dokáže meniť svoju tvrdosť, a to kvôli svojej bunkovej štruktúre.
    • Vyššou radou sú už antidekubitné matrace, ktoré sú významné práve tým, že zabraňujú tvorbe preležanín.

    Rámy postelí

    Postele môžeme deliť aj podľa typu rámu, ktorý je ich súčasťou. Najbežnejším druhom nemocničného lôžka je práve rám s koľajničkami, ktorý má kovový rám a bočnice – tie pomáhajú pacientom pri nastupovaní a vystupovaní z lôžka. Veľmi efektívne sú pre ľudí, ktorí majú ťažkosti pri vstávaní a sadaní, ale rovnako účelné sú aj ako bezpečnostné prvky, ktoré zabraňujú pádu pacientov z postele.

    Doplnky k polohovateľným posteliam

    Poznáte to. Aj keď sa veľmi snažíte mať všetko pod kontrolou, občas sa vám niečo pokazí či stratí. Netreba však vešať hlavu a strachovať sa, takmer všetko sa dá nejakým spôsobom nahradiť, opraviť či dokúpiť. Aj preto pre vás máme bohaté príslušenstvo ku polohovateľným posteliam – od rôznych typov bočníc, zdvíhacích pomôcok až po kolieska.

    Stolíky k polohovateľným posteliam

    Stolíky nad nemocničné postele sú určené ľuďom na lôžku, ktorí sú imobilní a ležiaci. Práve s pomocou tejto pomôcky môžu bez väčšej námahy konzumovať jedlo či nápoje, prípadne si naň položiť potrebné veci.

    Ak ste pripútaní na lôžko, iste oceníte lôžkový stolík k posteli – ten vám prináša širokú škálu využitia. Môžete si naň položiť základné zdravotné potreby, ako aj nápoje, jedlo, noviny, telefón či iné veci, ktoré budete potrebovať mať po blízku. Náš výber vám ponúka rôzne farebné dizajnové prevedenia, ktoré môžete zladiť k interiéru danej postele, resp. miestnosti.

    Nemocničné lôžka ako bežná súčasť doma

    Iste,  článku takmer všade uvádzame nemocničné lôžka, tie však vôbec nemusia byť len v nemocnici. Tieto postele sú čím ďalej, tým viac obľúbené u pacientov, ktorí potrebujú neustále polohovať a pomáhať pri vstávaní a sadaní. Či už ide o zdravotne znevýhodnených ľudí, ktorí potrebujú rehabilitovať, polohovať a mať kvalitnú posteľ s matracom, alebo imobilných, resp. seniorov, pre ktorých je takáto posteľ pohodlnejšia a dokážu byť samostatnejší.

    Sme tu pre vás

    Ešte predtým, než tak spravíte, neváhajte sa poradiť či už s vaším lekárom, alebo kontaktujte priamo nás. Radi vám poradíme a prevedieme vás celým procesom výberu tej-ktorej polohovacej postele, ktorá bude pre vás vhodná.

    V prípade akýchkoľvek otázok, rád a odporúčaní nás neváhajte kontaktovať na našej bezplatnej infolinke: 0800 199 060 alebo emailom na velcon@velcon.sk. Sme tu pre vás, radi vám pomôžeme docieliť želaný komfort a pohodlie.

    Sponzorovaný príspevok

    Zdroj fotografií: istockphoto.com

    pr_clanok
    Dnes o 08:00    Čítané 49x

    Ako by mali jesť naše deti? Pestro a najmä pravidelne, tvrdí známy výživológ

    Dnešné deti ovládajú moderné technológie aj cudzie jazyky. Mnohé si však z domu neodnášajú správne stravovacie návyky.

    Bez raňajok ani na krok

    Možno vás to prekvapí, no viaceré odborné štúdie dlhodobo poukazujú na fakt, že až tretina slovenských detí raňajky úplne vynecháva, väčšinou kvôli rannému nechutenstvu, no svoju rolu zohráva aj nedostatok času. „Podľa vedcov hrozí deťom, ktoré vo veku okolo 4 rokov vynechávajú raňajky, vyššie riziko nadváhy a obezity vo veku 7 rokov,“ upozorňuje známy vedec a odborník na výživu, Milan „Docent“ Sedliak.

    „Žiaci potrebujú kvalitnú a pestrú stravu, aby boli plní energie, lepšie sa im učilo, spalo a správne sa vyvíjali. Vyvážená desiata by mala obsahovať dostatok ovocia, zeleniny, vlákniny aj bielkovín,“ hovorí M. Sedliak. Ak dieťaťu do školy pripravíte napríklad celozrnný toast s domácou nátierkou a zeleninou, biely jogurt alebo mlieko a jednu až dve porcie ovocia, menšia sladkosť nie je zakázaná. „Používam pravidlo, že ak máme 80 % kvalitnej stravy, 20 % môže byť aj vo forme vysoko spracovaných potravín, ako sú napríklad keksíky,“ dodáva.

    Ovocie a zelenina každý deň

    Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie by sme mali denne zjesť aspoň 400 g ovocia a zeleniny denne, spolu asi päť kúskov. Ideálne je konzumovať ich čo najčerstvejšie, surové alebo len krátko povarené, aby si zachovali dostatok vitamínov, minerálov a vlákniny.

    Aj preto 79 slovenských základných a materských škôl z celého Slovenska dostáva od známeho reťazca ovocie a zeleninu raz týždenne počas celého školského roka zadarmo. Čerstvé hlavičky, ako sa tento úspešný projekt nazýva, učí deti vyváženému stravovaniu, a to už od najútlejšieho veku. Výsledky vidíme už dnes, viac ako tretina školákov si začala na desiatu nosiť viac ovocia a zeleniny a zaujímajú sa viac o zdravú výživu.

    Hlavne pravidelne

    Pre deti je harmonogram dôležitý, jedlo by malo byť podávané každý deň v približne rovnakom čase. Vďaka zaužívaným rituálom sa cítia bezpečnejšie, majú menší problém zaspať, vstať či jesť. Ich telo sa takto naučí, kedy ho čaká ďalšie jedlo, a dieťa nebude vymýšľať. Pri jedle by sa tiež nemalo hrať s hračkami, čítať knižku, pozerať do tabletu, mobilu alebo na televízor. Naopak, skúste si zo spoločného jedenia urobiť rituál, na ktorý sa bude celá rodina tešiť.

    Deti majú menší žalúdok než dospelí,  ich telo sa nachádza v intenzívnom vývoji a potrebuje vyšší príjem živín. 3 jedlá im väčšinou nestačia, pretože majú  menší žalúdok. Ideálne je preto podávať deťom menšie porcie, a to častejšie, napríklad 5 až 6 jedlách denne.

    Viac tipov pre deti a ich rodičov

    • Dieťa by nemalo zo stravy vynechávať mliečne výrobky, obsahujú totiž vápnik dôležitý na zdravý rast kostí a zubov. 
    • Riziko detskej obezity sa zvyšuje až 1,6-násobne s každým vypitým pohárom sladeného nápoja.
    • Uprednostňujte celozrnné potraviny, ktoré nás zasýtia na dlhší čas. Vysoký obsah vlákniny podporí zdravé trávenie. 
    • Keď idete na cesty, majte vždy po ruke doma pripravený snack. Predídete tak nákupu nutrične prázdnych potravín. Dobrým tipom je akákoľvek očistená a nakrájaná zelenina alebo orechy. 
    • Nepoučujte, čo je dobré a čo zlé, radšej choďte vašim deťom príkladom.

    Prvá online show Kauflandu inšpiruje malých aj veľkých

    Keďže raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť, nenechajte si ujsť novú show Kaufland za zdravú výživu. Známy predajca potravín ju pripravil špeciálne na mieru pre svojich zákazníkov. Vtipné videá zamerané na vyvážené stravovanie nájdete už dnes na youtube a webovej stránke www.kaufland.sk/zdrava-vyziva, oplatí sa sledovať aj jeho sociálne siete. Do projektu sa zapojili viaceré osobnosti z televíznych obrazoviek či sociálnych sietí, nechýba ani najznámejší docent na Slovensku v úlohe skutočného odborníka na zdravú výživu či obľúbená herečka Natália Germani.  

    Najnovší diel sa zameriava na zdravú stravu detí a mládeže, pustiť ho môžete aj vašim ratolestiam. „Správne stravovanie sa pri deťoch neoplatí podceňovať. Sú vo vývine, preto potrebujú kvalitnú, pestrú a vyváženú stravu s dostatkom minerálov, vitamínov a živín pre správny rast, dobrý spánok aj sústredenie,“ zdôrazňuje M. Sedliak.

    konik_testuje
    Dnes o 07:39    Čítané 43x

    Skúsenosti s letnou výbavou k vode od Decathlonu

    Leto sa blíži a s ním aj nekonečné dni plné slnka, smiechu a dobrodružstiev. Pre mnoho rodín je voda neodmysliteľnou súčasťou týchto krásnych chvíľ. Či už trávite čas pri mori, jazere alebo v bazéne, vodné radovánky sú zdrojom zábavy a nezabudnuteľných spomienok. So správnou výbavou, ktorá je navrhnutá pre maximálny komfort a bezpečnosť, sa každé vodné dobrodružstvo stane ešte viac nezabudnuteľným. A vy budete mať teraz možnosť takú výbavu testovať. 

    Čo budeme testovať

    Celotvárová maska na potápanie Easybreath 900: Navrhnutá pre maximálny komfort a jednoduché použitie, umožňuje prirodzené dýchanie nosom aj ústami. Systém prúdenia vzduchu zabraňuje zahmlievaniu a panoramatické zorné pole s rozsahom 180° poskytuje neprekonateľný výhľad. Inovatívny šnorchel so systémom Dry-Top zabraňuje vnikaniu vody do masky a pružná nosná spojka umožňuje vyrovnávanie tlaku v ušiach.

    Detská celotvárová maska na šnorchlovanie Easybreath XS: Ideálna pre deti vo veku od 6 do 10 rokov. Poskytuje pohodlné dýchanie nosom aj ústami, jasný výhľad vďaka ochrane pred zahmlievaním a bezpečné šnorchlovanie so systémom Dry-Top, ktorý zabraňuje vnikaniu vody do masky

    Detská obuv do vody Aquashoes 120 so suchým zipsom: Navrhnutá pre mladých objaviteľov, ponúka protišmykovú podrážku, vyberateľnú stielku z EVA peny pre maximálne pohodlie a rýchle odvádzanie vody. Suchý zips zaručuje jednoduché obúvanie a bezpečné upevnenie obuvi.

    Koho hľadáme

    Na toto testovanie hľadáme športovo založenú, aktívnu mamičku s dieťaťom vo veku od 6 do 10 rokov. Mamičku, ktorá je ochotná si ísť vyskúšať produkty do Decathlonu, aby nám vedela poskytnúť informácie o správnych veľkostiach produktov. Preto je výhodou, ak bývaš v niektorom z miest, kde sa predajne Decathlonu nachádzajú.

    Keďže testovanie prebieha už v júni, testerka musí mať možnosť vyskúšať produkty doma v bazéne, v aquaparku, alebo na skoršej dovolenke pri mori.

    Ak si sa v popise vyššie našla, rada si užívaš horúce letné dni pri vode a hľadáš kvalitné vybavenie, ktoré tebe a tvojim deťom poskytne maximálnu bezpečnosť, pohodlie, ale aj množstvo zážitkov, potom hľadáme práve teba!

    Samozrejmosťou je ochota podeliť sa s výsledkami z testovania s nami na Modrom koníku, nielen slovne, ale aj prostredníctvom fotografií.

    Ako sa zapojiť

    Ak by si bola rada súčasťou tohto testovania, napíš nám v komentári pod článkom, ako najradšej tvoja rodina trávi čas pri vode.  Aké aktivity pri vode vás bavia najviac? Nezabudni nám predstaviť svoju rodinu a spomenúť vek detí.

    Prihlásiť sa do testovania je možné do nedele 02.06.2024. V priebehu týždňa potom vyberieme 1 mamičku a o ďalších krokoch ju informujeme v internej pošte.

    Tešíme sa na vaše komentáre!

    konik_testuje

    Dievčatá prosím,čo na rýchlejšie opálenie mňa dovolenke?pekne do hnedá?mňa chytá pekne ale furt len tak akoby som tam bola tri dni. 🤣prosím naozaj niečo overené a aj kolkkmi toho na 7 dňový dovcu treba

    Dámy voda zhoršuje aký kožný problém? Ekzém alebo kvasinky? 🤔 ideme na kožné, no všimla som si že sa syn vždy viac škriabe po sprche. Paradoxne na koži nevidieť takmer nič, aspoň teda nie červené, len pár hrbolčekov. Foto poslať nemôžem.. 😁

    Žlčníkové kamene,pri akej veľkosti ich treba operovať? Sú aj lieky a dokážu sa samé vylúčiť?

    julovka2013
    Správa bola zmenená    Dnes o 06:06    

    Dievcata, mam takyto kvet, samozrejme neviem nazov,je to nieco tahave a dnes rano som nasla,ze z listov kvapkaju kvapky vody.Neviete poradit co sa to deje?Ci je preliaty alebo co 🤷‍♀️

    Baby co je toto ? Kúrie oka to niesu, čo je nato dobre z lekárne? Ďakujem

    😛👍

    Ahojte,syncek ma kiahne 8 den,ale mal slaby priebeh,mozno 20 vyrazok dokopy..uz asi 4 den ma len chrasty..mozem ho dat stvrtok,piatok do skolky? Alebo ho nechat doma do konca tyzdna? Je posledny z triedy ktory ich dostal

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    Správa bola zmenená    Dnes o 05:05    

    Taká tá životná fáza, kedy ma vedia potešiť pivonky, vlastnoručne vyrobená keramika, pomalé ráno bez stresu a pekný toaleťák.. Moje 15-ročné ja by zaplakalo, ale ja som podivuhodne spokojná 🥰
    #dm

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    Včera o 20:00    

    Z dnešnej oslave máme hádam viac fotiek, ako zo všetkých predchádzajúcich dokopy. Tuto malá fotografka dokumentovala svojím darčekom všetko, čo sa hýbalo 😉 Vidím to tak, že odteraz ide s nami na každý výlet..

    Ahojte rozmysalm nad kupov teplovzdušnej fritezy oplatí sa kupit ake je jedlo z toho chutne alebo suche ako som citala poraďte sme 4 clenna rodina aku velku kupit ,znacku na co si dat pozor

    Pri strate karty od zubára dá sa požiadať o vystavenie novej karty?

    Popoludnie nášho psa v skratke 😊

    Moja folkloristka v novinách na JOJke ♥️♥️
    Som na ňu hrdá 👌
    Všetky krúžky len o folklóre