ako sa to robí? 🙂 Dakujem za receptík
@kemonka
POTREBNÉ PRÍSADY
1kg očistených jabĺk, 200+400ml vody, 2 zlaté klasy (alebo van.pudingy), 1 balík piškót, vanilkový cukor, cukor (3-6 PL), 1 citrón, pár klinčekov, kúsok škorice
POSTUP PRÍPRAVY
Určite každý pozná túto rýchlovku, tak pre pripomenutie a inšpiráciu..
Postrúhané jablká dáme variť s cukrom, citrónovou šťavou, škoricou, klinčekmi a 200ml vody. Keď sú jablká uvarené, škoricu a klinčeky vyberieme a vlejeme zlaté klasy rozmiešané v 400ml vody a povaríme chvíľu, kým nám hmota nezačne hustnúť a odstavíme.
Tortovú formu vystelieme alobalom (nemusí byť), poukladáme piškóty a dáme na ne časť jablkovej plnky, opäť piškóty a opäť jablká, pokračujeme kým neminieme jablkovú hmotu. Tortu necháme vychladnúť a potom ju dáme do chladničky schladiť. Pred podávaním ju môžeme potrieť kyslou smotanou alebo pofrkať (postrúhať) na ňu čokoládu. Dobrú chuť.
prosim ta to stacil jeden balik piskot?sa mi zda ze tam mas 3 vrstvy a vela piskot , ja vzdy ked robim do formy potrebujem aspom 3 baliky
@malinovka333 ja som mala 250g balík a formu mám myslím priemer 26cm
toto som u spolužiačky stále milovala 😀
taku som tiez robila 🙂